icon

Ako dlho trvá chemoterapia pri rakovine maternice?

majkabr
5. dec 2025

Ako dlho ste brali chemoterapiu pri rakovine materníce? a ako často ste chodili na ňu? V akých intervaloch?

Strana
z4
anonym_3ab005
Včera o 13:54

Mne bola zistená rakovina krčka maternice, G3, štádium IB3, podstúpila som radikálnu histerektomiu, všetky uzliny boli čisté len v nejakých lymfatických cievockach som to mala pozitívne. Takže ma teraz čaká 5 týždňov chemoterapia, raz za týždeň a rádioterapie každý deň 5 týždňov. Dostanem cisplatinu po ktorej nevypadaju úplne vlasy, skôr môžu zriednut, tak mi bolo povedané, sú časté nevoľnosti a únava. Tak som zvedavá ako to zvládnem, potom mozem dať vedieť. V každom prípade či vás bude čakať chemoterapia zistite až po operácii, z výsledkov histológie ale kľudne je možné že nebude treba, mne doktorka povedala, že ak by som mala všetko negatívne ďalšia liečba by už nebola potrebná.

anonym_6d36e4
Včera o 14:29

@majkabr Ahoj aj mne zistili nedávno rakovinu...síce inú ja mám rakovinu vaječníkov v 3 štádiu Grade 3. mala som napadnuté aj dve uzliny.Som už po operácii. Budúci týždeň idem na onkológiu. Mala by som začať prvú chemoterapiu. Sme v tom spolu budeme si držať palce 🍀🍀🍀

tatulkam
Včera o 17:01

@majkabr myslím na vás, že ako ste na tom, ako sa cítite. Prebehla operácia bez komplikácií? Dúfam, že ste v poriadku, držím palce 🍀

evcsu
Včera o 21:03
@anonym_3ab005

Mne bola zistená rakovina krčka maternice, G3, štádium IB3, podstúpila som radikálnu histerektomiu, všetky uzliny boli čisté len v nejakých lymfatických cievockach som to mala pozitívne. Takže ma teraz čaká 5 týždňov chemoterapia, raz za týždeň a rádioterapie každý deň 5 týždňov. Dostanem cisplatinu po ktorej nevypadaju úplne vlasy, skôr môžu zriednut, tak mi bolo povedané, sú časté nevoľnosti a únava. Tak som zvedavá ako to zvládnem, potom mozem dať vedieť. V každom prípade či vás bude čakať chemoterapia zistite až po operácii, z výsledkov histológie ale kľudne je možné že nebude treba, mne doktorka povedala, že ak by som mala všetko negatívne ďalšia liečba by už nebola potrebná.

@anonym_3ab005 ahoj. Ja som mala takéto isté výsledky aj liečbu. Akurát som mala štádium IB2. Liečba sa dala vydržať a bolo všetko tak ako Ti popísali. Držím veĺmi palce aby všetko dobre dopadlo 🤞

Strana
z4