icon

Ako dlho trvá doliečovanie helicobactera?

andrearak
26. nov 2025

Dobrý deň prajem,
potrebujem radu ohľadne liečby helicobactera ....som mesiac po doužívaní dvojfázových atb a omeprazolu a mávam stále ťažoby a nechutenstva ale také že nemôžem do seba dostať žiadne jedlo keď to príde ...schudla som 11kg ...trápim sa už od septembra najprv to začalo refluxom a potom helicobacter ale už začínam byť z toho zúfala.... môžete mi poradiť ako dlho toto doliečovanie bude trvať ?
ďakujem

janickadr
26. nov 2025

@andrearak Treba patrat, preco problemy trvaju, skontrolovat, ci sa helicobakter preliecil (napriklad vysetrenim stolice) a pripadne patrat po inej pricine pretrvavajucich tazkosti...

anonym_ab71a2
26. nov 2025

@andrearak no a ine organy mas ok? pankreas?

andrearak
autor
27. nov 2025
@anonym_ab71a2

@andrearak no a ine organy mas ok? pankreas?

@anonym_ab71a2 áno sono je v poriadku aj krvné testy … väčšina príznakov ustúpila len niekedy mám tazobu a následne nevoľnost … niekedy aj týždeň dobre a potom sa to objaví … čítala som že žalúdok sa hojí dlhšie ale už začínam byt zúfalá

andrearak
autor
27. nov 2025
@janickadr

@andrearak Treba patrat, preco problemy trvaju, skontrolovat, ci sa helicobakter preliecil (napriklad vysetrenim stolice) a pripadne patrat po inej pricine pretrvavajucich tazkosti...

@janickadr veď v pondelok idem na gastroskopiu tak uvidím len som chcela skúsenosti oných ľudí v s týmto problémom

anonym_ab71a2
27. nov 2025
@andrearak

@janickadr veď v pondelok idem na gastroskopiu tak uvidím len som chcela skúsenosti oných ľudí v s týmto problémom

@andrearak tak mozno mas zapal zaludka. ak ta caka gastroskopia, tam uvidia steny zaludka, odoberu vzorku na histoogiu...
...heliko bakter vie porobit sarapaty dost. potom napis, drzim palce.

andrearak
autor
27. nov 2025
@anonym_ab71a2

@andrearak tak mozno mas zapal zaludka. ak ta caka gastroskopia, tam uvidia steny zaludka, odoberu vzorku na histoogiu...

@anonym_ab71a2 veď aj dúfam že to nebude nič vážnejšie ale dáke doznievajúce príznaky … ale aj tak mám obavu či to nebude daky nádor alebo co

anonym_ab71a2
27. nov 2025
@andrearak

@anonym_ab71a2 veď aj dúfam že to nebude nič vážnejšie ale dáke doznievajúce príznaky … ale aj tak mám obavu či to nebude daky nádor alebo co

@andrearak tebe predtym nerobili gastro ze? heliko ti zistili z krvi ci stolice? mozno mas len pozdrazdeny zaludok, rakovina zaludka sa vyvija roky a nie mesiace. skor pankreeas je svina.

andrearak
autor
27. nov 2025
@anonym_ab71a2

@andrearak tebe predtym nerobili gastro ze? heliko ti zistili z krvi ci stolice? mozno mas len pozdrazdeny zaludok, rakovina zaludka sa vyvija roky a nie mesiace. skor pankreeas je svina.

@anonym_ab71a2 z krvi a následne zo stolice

andrearak
autor
27. nov 2025
@anonym_ab71a2

@anonym_ab71a2 Ďakujem

andrearak
autor
1. dec 2025

Tak dnes som bola na endoskopii cez nos… úlna pohoda … vobec nic som necitila … akurat ked mi vosla lekarka do tenkeho creva tak som 4x grgla … a
mala som vsetko v poriadku …