icon

Ako dlho trvajú tráviace problémy?

11. júl 2025

Neviete poradit? Cez vikend som si pokazil zaludok, v nedelu mi nolo riadne zle, to som nic nejedol iba suchare. V pondelok utorok brucho bolelo ale uz som si dal rohlik, cerstvy nebol, a varene maso so zemiakmi. V noci v utorok mi bolo hrozne zle, v stredu ma priatelka odviezla k doktorovi, som grcal 4x ale len stavy, 2x ma prehnalo. Lekar povedal ze pokazeny zaludok, vraj zapal podla krvi nemam, neviem na co bral krv, dal mi helicid. V stfedu som nic nejedol, vcera len suchare ale zaludok ci co to je boli dalej a ani sa necitim velmi dobre. Nezvraciam uz, na velkej som od tej hancky nebol. Ako dlho nieco take trva? Co si mozem uz dnes dat? Nemame doma s takymito skusenosti, brucho ma boli velmi ojedinele, iba ak sa prezeriem mam kusok tazobu ale to si dam kusok fatry a prejde to.

zupka33
11. júl 2025

Mne ked je takto zle, tak len cajikovat mozem. Maximalne mozno cistu ryzu a pokracovala by som tymi sucharmi, mozno tycinky, nieco obdobne.

autor
11. júl 2025
@zupka33

Mne ked je takto zle, tak len cajikovat mozem. Maximalne mozno cistu ryzu a pokracovala by som tymi sucharmi, mozno tycinky, nieco obdobne.

@zupka33 a ako dlho to zvykne u teba trvat?

viestta
11. júl 2025
@anonym_autor

@zupka33 a ako dlho to zvykne u teba trvat?

@anonym_autor spravil si dietnu chybu, ked si jedol maso. Len pekne dietovat, k masu sa vratit az ked bude lepsie. Pridat probiotika, vela pit, kupit rehydratacny roztok a pit ho po duskoch. Po crevnej viroze sa trviaca sustava spamatava aj mesiac, ale po tyzdni uz zvycajne byva ako tak dobre a postupne mozes zaradzovat lahke jedla, ktore ju nezatazia

letfenixa
11. júl 2025

@anonym_autor naposledy ma brucho bolelo asi 2 mesiace, pomohli mi čaje.

autor
11. júl 2025
@letfenixa

@anonym_autor naposledy ma brucho bolelo asi 2 mesiace, pomohli mi čaje.

@letfenixa ake caju prosim?

izabellik
11. júl 2025
@anonym_autor

@letfenixa ake caju prosim?

@anonym_autor v lekarni kupis caje priamo na zaludok, traviace problemy. 🙂 mne pomozu vzdy. a maso uz rozhodne nejedz, kym ti nebude lepsie, je velmi tazke na zaludok, to ti isto nepomoze.

autor
11. júl 2025
@izabellik

@anonym_autor v lekarni kupis caje priamo na zaludok, traviace problemy. 🙂 mne pomozu vzdy. a maso uz rozhodne nejedz, kym ti nebude lepsie, je velmi tazke na zaludok, to ti isto nepomoze.

@izabellik ani kuracie varene? Priatelka mi ho len na vode uvarila s tym najlepsim umyslom

anketkarka
11. júl 2025

Teraz by som si probiotiká ešte nedávala. Radšej čierne uhlie.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/carboc...
Toto je aj na žalúdok a trávenie, nie len na črevá proti hnačke.

anketkarka
11. júl 2025

Žalúdok sa ukludnuje aj 2 týždne. Ešte bolo asi skoro na to mäso. Sucháre a mne pustí najskôr banán, osolené zemiaky, mäso na vode až pozdejšie.

alenamihal
11. júl 2025

Urob si test na helikopaktera...ta bakteria sa ulozi vsade brrrr... iberogast kvapky su super na zaludok...ak nepomoze ,co hore spominaju smer gastro..

billy_jean
11. júl 2025

Suchare, caj - harmancek, alebo mata, fenikel, pripadne zaludocny caj. Nospa, Hylak forte, Iberogast, Fatra a ten Helicid. Ak mas hnacky, tak cierne uhlie - ale odstup od liekov aspon 2 hodiny. Toto prve tri, styri dni dni. Potom postupne pridavat suchu ryzu, podusene jablka, zemiaky varene, suche starsie pecivo, vyvar apd.

nevenka
11. júl 2025

My sme mali crevnu chripku s dcerou, ja som zvracala 1x, potom asi 8x hnacka, potom uz dalsie dni nic, tak som zjedla aj morcacie maso, ale chyba bol asi, ze to bolo ugrilovane na kusku oleja a to bol des, aku hnacku som dostala potom. Bola som za 5 hodin asi 30x...pomohlo v tej akutnej faze cierne uhlie, na dalsi den len suchare, suchy rozok, piskoty, tycinky, ked uz som nevedela od hladu ani vidoet. Suche zemiaky a suchu ryzu. No uz je to tyzden a ja creva este nemam ok a davam pozor, co zjem. Do kavy som si dala rano kusok mlieka a myslela som, ze sa pogrciam zase. Mlieko este nemozem. Tvrdy syr kusok k rozku vcera uz v pohode.

janmagda
25. sep 2025
@nevenka

My sme mali crevnu chripku s dcerou, ja som zvracala 1x, potom asi 8x hnacka, potom uz dalsie dni nic, tak som zjedla aj morcacie maso, ale chyba bol asi, ze to bolo ugrilovane na kusku oleja a to bol des, aku hnacku som dostala potom. Bola som za 5 hodin asi 30x...pomohlo v tej akutnej faze cierne uhlie, na dalsi den len suchare, suchy rozok, piskoty, tycinky, ked uz som nevedela od hladu ani vidoet. Suche zemiaky a suchu ryzu. No uz je to tyzden a ja creva este nemam ok a davam pozor, co zjem. Do kavy som si dala rano kusok mlieka a myslela som, ze sa pogrciam zase. Mlieko este nemozem. Tvrdy syr kusok k rozku vcera uz v pohode.

@nevenka Trápim sa už 5 týždňov s bolesťami žalúdka, takmer nič nejem, schudla som 13 kg, som slabá , nevyspaná, výsledky z gastra sú také, že by mi nemali brániť jesť, vraj je z depresie, dostala som dnes Citalec, je tu niekto s podobným problémom?

autor
25. sep 2025
@janmagda

@nevenka Trápim sa už 5 týždňov s bolesťami žalúdka, takmer nič nejem, schudla som 13 kg, som slabá , nevyspaná, výsledky z gastra sú také, že by mi nemali brániť jesť, vraj je z depresie, dostala som dnes Citalec, je tu niekto s podobným problémom?

@janmagda ja sa momentalne od jula trapim, zo vsetkeho mi je zle, nic nepomaha. Schudla som len 7 kg, ale aj tak. Gastro mam az o 3 tyzdne, ale mala som minuly rok gastroskopiu a nebolo ram nic, nemyslim ze teraz to dopadne inak. Kludne mozes mat funkncu poruchu, to sa nijak pri vysetreniach neprejavi. Ja sa s tymtom trapim uz 17 rokov