icon

Ako dlho vám vychádzal pozitívny test na Covid-19 po odznení príznakov?

19. júl 2022

Ahojte,

ako dlho vám vychádzal pozitívny test na covid ešte po tom, ako vám odzneli klinické príznaky, prosím? Ďakujem.

Strana
z2
u2jana
20. júl 2022

Ano, presne takto mi to vravela lekarka, to. Karanténa sa ukončuje piatym dňom, ak osoba nemá posledných 24 hodín žiadne klinické príznaky.

luliu
20. júl 2022

Vo svojom 2 príspevku si riešila infekcnost. Na čo ju riešiš, veď ta nezaujíma, prešlo 5 dní, príznaky už nemá, kašľať na to, že AG.je pozitív. Hurá medzi ľudí, karantena je ukončená ...

Ty si čakala, že ti všetci budú prikyvovat. No, ale bohužiaľ, nevyšlo to ...

autor
20. júl 2022

@luliu prepáč, ale ty si už fakt mimo? Proste si nemala pravdu, nič sa nedeje, stále ideš útočiť a hádať sa. Kvôli takejto veci. 🤦🏻‍♀️ Pýtala som sa, lebo ma zaujímali skúsenosti ostatných, po odznení klinických príznakov, ako som to tam už napísala.

autor
20. júl 2022

@luliu a ani som nikde nenapísala, že sa hrnie medzi ľudí, sama si domýšľaš a sama sa na*ieraš. 😄

sandra_kul
20. júl 2022

Nechapem co teraz riesis. infekcna budes aj po karantene, ktora je teraz len 5 dni, preco, to si mozme len domysliet. je potom na tvojej obvodnej ci ti PN predlzi alebo nie. no kazdopadne by si po tych 5 dnoch mala este von nosiť ten respirator

matabb73
20. júl 2022

@u2jana ďalších 5 dni je povinný nosiť respirátor, lebo často sú ľudia potom ešte stále infencni, preto to zaviedli. Blbé je, že mnohí na to kašlú a tak nakazia ďalších. Ja som mala tiež tú smolu.

autor
20. júl 2022

Nikde nepíšem, že priateľ nebude nosiť respirátor, jasné, že bude, veď to je vo vyhláške, ale z ničoho ani nevyplýva, že človek je stále infekčný aj po piatich dňoch ani, že pozitívny test=infekčnosť.

banderaska29
20. júl 2022

@luliu - autorka - Luliu má pravdu. AG Test ti ukáže infekčnosť, t.z.

môžeš mat kovid ale AG test je negatívny - nie si infekčná. môžeš mať kovid ale AG Test je pozitívny - si infekčná. tuto infekčnosť kontroluješ AG testom aj počas kovidu.

to snád už vedia aj opice že to takto je 😀 takže sa nebi do hrude a nebuď zbrklá baby maju pravdu.

autor
20. júl 2022

@banderaska29 nie, nie je to tak. 🤦🏻‍♀️ AG test ti môže vyjsť negatívny a si infekčná už dva dni predtým, infekčnosť ukazuje jedine PCR test v časti CT.

autor
20. júl 2022

Prosím. Infekčnosť, resp. množstvo vírusovej nálože určuje PCR test v zložke CT. Infekčnosť neznamená infikovanosť, to vám tu omieľam celý čas.

autor
20. júl 2022

Testy odhaľujú iba prítomnosť vírusu, nie infekčnosť.

autor
20. júl 2022

Ak má priateľ po piatich dňoch pozitívny test a žiadne klinické príznaky, nemusí to znamenať, že je infekčný, ale že má v tele stále prítomný vírus. Preto sa tu pýtam, či sa to niekomu stalo, že má potvrdené, že bol infekčný aj po tých piatich dňoch.

banderaska29
20. júl 2022

tak keď si vlastne taká mudra ako my všetky sprosté tak odpoveď určite vieš..škoda slov

autor
20. júl 2022

@banderaska29 Baby, ja sa vás nemám vôbec za sprosté, ale vaše odpovede sú mi k ničomu, lebo neodpovedáte na to, čo sa pýtam. Nechápem, prečo sa tu musíte každá hneď na*ierať a urážať ma. Pýtam sa na niečo úplne, bohužiaľ nemáte pravdu v tom, čo píšete, ale pointa je, že sa pýtam na niečo úplne iné. Tak keď nemáte tú skúsenosť, tak prosím radšej nekomentujte. Na čo tým strácame všetci čas? Idete tu do mňa ako osy, ale nie, nie je to tak ako píšete a nepýtala som sa na to. Potom si tu niektoré ešte aj domýšľate hlúposti, ja neviem proste, na čo je to dobré vôbec sa zapájať potom? Ak niektorá máte skúsenosť s tým, že človek nemal klinické príznaky, mal pozitívny test a bol aj infekčný, vítam akúkoľvek odpoveď. Ale nebudem sa tu s vami doťahovať o tom, že infekčnosť a infikovanosť nie je to isté.

matabb73
20. júl 2022

Moja dcéra chodí do školy. Ak bolo nejaké dieťa pozitívne, do školy mohlo ísť až keď malo AG test nechatívny, čo znamenalo, že už nie je infekčné. Takto zneli pokyny na edupage, ktoré mali od úradu verejného zdravotníctva. Takže áno, pri pozitívnom AG teste bolo dieťa považované za infekčné. Nie podľa mňa, ale podľa úradu verejného zdravotníctva. Pritom veľa deti nemalo žiadne príznaky. Ale asi je zbytočné argumentovať. Ty proste chceš, aby ti niekto potvrdiť tvoju teóriu a my ti píšeme opak.

autor
20. júl 2022

@matabb73 to nie je moja teória, to že infekčnosť a infikovanosť nie je to isté, je fakt. A nechcem, aby mi niekto potvrdil moju teóriu, chcem aby sa mi niekto normálne vyjadril, kto s tým má skúsenosť, nie sa dohadoval so mnou o niečom, čo tak proste nie je. Podľa vyhlášky úradu verejného zdravotníctva, je smerodajné pre ukončenie karantény, či má chorý človek posledných 24 hodín klinické príznaky, opakujem NEVYŽADUJE SA NEGATÍVNY TEST. Po ukončení karantény má ale povinnosť nosiť ešte päť dní rúško/respirátor bez výdychového ventila. Ak škola nepustí dieťa s pozitívnym testom do školky, je to na uvážení školy, ale nevyplýva to z vyhlášky úradu verejného zdravotníctva. Pretože, ako píšme x-tý krát, byť infikovaný nemusí byť to isté ako byť infekčný. Nepotrebujem, aby mi toto niekto potvrdzoval alebo vyvracal, lebo toto viem a je to tak, postavte sa za mňa aj na hlavu.

matabb73
20. júl 2022

A prečo si myslíš, že je povinnosť nosiť respirstor, nie rúško, ďalším 5 dni aj keď nemáš žiadne príznaky? Asi preto, lebo aj potom môžeš byť infekčná. A nie, škola si nevytvára sama pravidlá čo sa týka kovidu. MUSÍ sa riadiť úradom verejného zdravotníctva.

ariannazara
20. júl 2022

Na 6 deň všetci doma negatívny.

banderaska29
20. júl 2022

sorry ale ty tu holke napíšeš že či je mimo ... tak si normálna ? čo vlastne chceš. my Ti hovoríme pravdu ,ty si si prečítala jeden článoček a si hrdinka. nemám toto rada, lebo sama si začala velmi zle diskutovať. na tvoje otázky si teda zisti odpovede od doktorky alebo odborníkov. nechápem na čo zakladáš takúto diskusiu na modrom koníkovi

lucka1222
20. júl 2022

Virológ Klempa o antigénových testoch : Podstatou je, že antigénové rýchlotesty v materiáli z výteru dokážu prítomnosť vírusovej bielkoviny, podobne ako PCR test dáva dôkaz o prítomnosti genetického materiálu vírusu. Pozitívny výsledok antigénového rýchlotestu dáva teda dôkaz o prítomnosti vírusu ako takého. O infekčnom statuse pacienta antigénový test nič nevypovedá.
Predpokladám, že tie, čo tvrdia niečo iné, napíšu, že tomu nerozumie 😀 😀

autor
20. júl 2022

@lucka1222 ďakujem. ❤️

kallanchoe
20. júl 2022

Pcr test bol pozitívny viac ako 3 mesiace....AG test ...napriek tomu že som o 3 hodiny nato dostala horúčky 40° bol negatívny,bol negatívny aj na ďalší deň(v odbernom mieste,)domáci AG test taktiež negatívny....všetci doma okrem môjho syna mali negatívne antigeny,napriek horúčkam a ostatným priznakom.....a pcr testy pozitivne...dali sme si robiť súkromné pcr slinne testy,kde ukazovalo aj výšku "naloze"....všetci sme mali stredne silnú nálož,muž dokonca vysokú......čiže tie antigeny sú asi na dve veci....podobné skúsenosti v rodine "falošné" negatívne a pozitívne ag testy .....čiže asi tak....

pumi21
20. júl 2022

Až na desiaty deň som mala ag negatívny. PCR čo mám skúsenosť aj od známych, tak bol pozitívny mnohokrát aj viac ako mesiac, ale antigén nie.

luliu
20. júl 2022

aj si si prečítala celý článok o čom bol či len kopírovala čo ti vyhovovalo 😂
@lucka1222

lucka1222
21. júl 2022

@luliu Predstav si, že prečítala celý, ale na rozdiel od teba sa vyjadrujem len k tomu, o čom tu je reč. 🙂

kingstonka
21. júl 2022

Ja viem tak,že práve pri omikrone platí, že je človek infekcny, kým ma pozitívny anitigenovy test. Čítala som,aj na zahraničných stránkach,že tak to posudzujú....ale to, že je často človek bezpriznakovy, a karantena je oficiálne 5 dní, potom už ľudia majú pocit, že 5 dní karantény, žiadne príznaky = bezinfekcnost a respirátor už nenosia a idú normálne do kolektívu...preto človek nevie kedy od koho sa nakazí. Našťastie je v tejto vlne stále skôr veľa ľahkých priebehov covidu.

luliu
21. júl 2022

@lucka1222 vytrhávas z kontextu a ešte tvrdíš kto to povedal. Klempa sa vyjadroval k absolútne inej veci a to k plošnému testovaniu a k tomu, že negat AG test neznamená, že človek nemôže mať covid, teda, že negat test nehovorí o infekcnosti a ty si si to pekne otočila a dávaš to sem. Neskutočné.....

lucka1222
21. júl 2022

@luliu Prečítaj si to poriadne!

Strana
z2