icon

Ako dlho vidia lekárnici vypísané lieky?

20. feb 2023

Ahojte,

Ako dlho? Ide mi hlavne preto, lebo som uzivala antidepresiva a stale som ich vybrala v inom dalekom meste, aby sa o mne nesuskalo v tom nasom malom.....
Momentalne ale musim si vybrat aj ostatne lieky dalej, lebo je to viditelne este.... Ale dokedy?

Dakujem!

lucka_ke
20. feb 2023

vidia len aktuálny recept

oli18
20. feb 2023

Vidia len aktualne, ktore vyberas. Historiu nevidia.

janetinka27
20. feb 2023

ahojte a prosim vas, vidia lekarnici pri lieku aj diagnozu?

moonlight1210
20. feb 2023

Z toho, co sa v lekarni raz dohadovala jedna starsia pani, ktora mavala vzdy dlhodobe recepty, som pochopila, ze vidia iba aktualne otvorene (aktivne) recepty, kym si ich nevyberies do urcenej doby (tusim 7 dni na jednorazovy recept).

Ona mala ten problem, ze jej dlhodoby recept skoncil (alebo jej ho lekar zabudol predlzit zas na nove obdobie, alebo vystavit novy, neviem). A lekarnicka jej tvrdila, ze ziadne recepty pri jej cisle nevidi. Ked pani argumentovala, ze si to takto predsa vybera uz dlhodobo, ze to musia v systeme vidiet, ze si take chodieva v lekarnach vyberat, tak povedala, ze zial, ale ona vsetky recepty nevidi.

janetinka27
20. feb 2023

platnost receptu je rozna pri roznych hliekoch, pri atb sa mi zda iba 3 dni, predpise z pohotovosti iba 1 den, bezne recepty 7 dni a nejake omamne latky 5 dni, neviem presne

tini27
20. feb 2023

V lekarni vidime recepty, ktore maju platnost- teda klasicke 7 dni, atb 3 dni, tie z pohotovosti 1 den. Stava sa vsak, ze pokial liek nehradi poistovna, ale je na plnu uhradu, tak aj ked si ho vyberiete, ostane ten rp nejaky cas (cca mesiac) v systeme, hoci by uz tam byt nemal.
Co sa historie vyberov v inych lekarnach tyka, nevidiet ju, akurat v pripade, ze mate opakovaci rp, tak ten si v spravach z poistovne pozriet vieme.
Diagnozu samozrejme vidime ( a podla lieku/ ucinnej latky aj tak predpokladame, takze to nie je ziadne prekvapenie)
Mimochodom, denne vydavame mnozstvo liekov mnozstvu ludi. Vobec sa nepozastavujeme nad tym, ci si niekto vybral antidepresiva, alebo si prisiel pytat nieco na vsi, alebo ma dole zapal… rovnako ako iny zdrav. pracovnik nemozem mimo svoju pracu rozsirovat info o tom, kto ake lieky berie. Pokial by to v niektorej lekarni robili, ( co verim s dufam, ze snad ozaj nie, no ludia su vsade rozni), tak to nasledne treba razne riesit. No urcite nemyslim, ze treba zo strachu chodit do ineho mesta ;)

janka_lolo
20. feb 2023

@tini27 manžel bol minule cez štátny sviatok na pohotovosti a e-recept čo mu dali platil 3 dni mu, podľa toho čo som videla v maili keďže chodia mne

tini27
20. feb 2023

@janka_lolo neviem, možno ak ho nepredpísali (neoznačili) ako rp z pohotovosti, ale ako “klasický” rp, tak tie 3 dni by sedeli na atb.
Príp. popravde neviem či mailové info, ktoré chodia vedia rozoznať o aký rp ide ( dcére npr lekárka minule stornovala rp, no aj napriek tomu mi v aplikáciu “svietil”, hoci v systéme už nebol).

janka_lolo
20. feb 2023

@tini27 neviem, my sme to neriešili manžel si to hneď vybral v pohotovostnej lekárni keďže šlo o lieky na ľadvinovu koliku a preliečenie zápalu malého čo tam mal, len tak som napísala čo som mala v maili a pravdu povediac, mne stále svietia v aplikácii poisťovne ako nevybrane synove antibiotiká, ktoré si ale hneď vo štvrtok keď šiel od doktorky vybral

janetinka27
20. feb 2023

@janka_lolo mne v aplikacii svieti nejaky starodavny predpis na atb, ktore som urcite vybrala.
minule mi gyn predpisala 3 lieky a iba dva boli v aplikacii a v lekarni boli normalne vsetky tri. takze tie aplikacie mozno maju svoje muchy, mam union

janka_lolo
20. feb 2023

@janetinka27 máme dôveru a ako je mi to jedno keďže lieky keď treba a máme niečo predpísané tak poctivo vyberieme z lekárne vždy a ako som len napísala skúsenosť, dcére sa napríklad stalo, že nebol recept v lekárni ale v apke áno je celé ešte málo prepojené zrejme