Ako efektívne riešiť problém s mastnou pečeňou?
Dobrý večer, má tú niekto problém s "mastnou" pečeňou. Ak áno, beriete nejaké vitamíny? osvedčené produkty?
Obmedzuje cukor a pečivo.
Ďakujem.
dietu myslím doslova: žiaden alkohol, žiadne mastné a vyprážané jedlá, žiadne maslo, málo oleja (na varenie repkový), znížiť príjem živočíšnych tukov, zvýšiť príjem horkých šalátov (dubový šalát, čakanka..), jesť veľa ovocia a zeleniny, biele pečivo vymeniť za celozrnné, jesť viac strukovín a vydržať aspoň 2 mesiace, ale ani potom nepreháňať… dávať pozor na lieky ktoré mamú vplyv na pečeň (ibalgin napr, antikoncepcia…)
Salat z mladych listkov pupavy
Stukovatelu pecen ma kazdy druhy clovek, ani o tom nevie. Lekari to neriesia, pokial su dobre pecenove testy. Gastro dr som povedala, ze beriem Esentiale, vysmial ma. Na podporu pecene pijem pestrecovy caj, kedze lieky brat musim.
@biba_18 mne jedine ibalgin stahuje teplotu napriklad :(
@miska1492 Mám to isté ako veľká večina steanoza pečené štukovana pečeň a ešte aj gilbertou syndróm a ďalšie Dg.Vyradil som biele pečivo dlhodobo cukor a ďalšie potraviny .Pijem rôzne čaje zelený atď.Jem viac zeleninové šaláty s tunakom dávam na to olivový olej.Jem nízkotučný tvaroh ten je super na pečeň . Alkohol nepijem a káva s čakanku bio dávam do nej trocha škorice a kardamnam korenie.Jedavam ovsené kaše.A behávam dosť som schudol.Ale stále vnutrocelurarny tuk vysoký mám 10 má byť ideál 5.A pijavam proteínové smotie s času na čas príjem bielkovín.udrzanie svalovej hmoty.Sukromne s času na čas krvne testi na pečeň a cholesterol.Ešte pôjdem na Sono usg pečeň a orgány.Treba zmeniť stravu životný štýl a zaradiť pohyb schudnúť s bruchá pásu základ.A doplnky vytaminy.

pestrec a dieta…