icon

Ako efektívne riešiť problém s mastnou pečeňou?

miska1492
8. feb 2025

Dobrý večer, má tú niekto problém s "mastnou" pečeňou. Ak áno, beriete nejaké vitamíny? osvedčené produkty?

Obmedzuje cukor a pečivo.

Ďakujem.

biba_18
8. feb 2025

pestrec a dieta…

biba_18
8. feb 2025

dietu myslím doslova: žiaden alkohol, žiadne mastné a vyprážané jedlá, žiadne maslo, málo oleja (na varenie repkový), znížiť príjem živočíšnych tukov, zvýšiť príjem horkých šalátov (dubový šalát, čakanka..), jesť veľa ovocia a zeleniny, biele pečivo vymeniť za celozrnné, jesť viac strukovín a vydržať aspoň 2 mesiace, ale ani potom nepreháňať… dávať pozor na lieky ktoré mamú vplyv na pečeň (ibalgin napr, antikoncepcia…)

tundra
8. feb 2025

Salat z mladych listkov pupavy

rozculena
8. feb 2025

@biba_18 repkový olej je hnus

biba_18
8. feb 2025

@rozculena hm. repkový olej obsahuje viac omega 3–mastných kyselín ako iné oleje, má optimálny pomer omega 3 a 6-mastných kyselín, vôbec netuším v čom je hnus, v kyseline erukovej? teraz sa vyrába z kultivarov s nízkym obsahom...

oli18
8. feb 2025

Stukovatelu pecen ma kazdy druhy clovek, ani o tom nevie. Lekari to neriesia, pokial su dobre pecenove testy. Gastro dr som povedala, ze beriem Esentiale, vysmial ma. Na podporu pecene pijem pestrecovy caj, kedze lieky brat musim.

balerina2025
8. feb 2025

@biba_18 mne jedine ibalgin stahuje teplotu napriklad :(

ina2405
9. feb 2025

@miska1492 pestrec, pohyb a diéta - obmedziť cukor a ak je prebytok sacharidov tak aj tie, alkohol a vyprážané. Pridať vlákninu.

3009
9. feb 2025

@miska1492 užívať Lagosu je na predpis-je to pestrec ale silnejší ako voľnopredajné lieky.

petermafo
9. feb 2025

@miska1492 Mám to isté ako veľká večina steanoza pečené štukovana pečeň a ešte aj gilbertou syndróm a ďalšie Dg.Vyradil som biele pečivo dlhodobo cukor a ďalšie potraviny .Pijem rôzne čaje zelený atď.Jem viac zeleninové šaláty s tunakom dávam na to olivový olej.Jem nízkotučný tvaroh ten je super na pečeň . Alkohol nepijem a káva s čakanku bio dávam do nej trocha škorice a kardamnam korenie.Jedavam ovsené kaše.A behávam dosť som schudol.Ale stále vnutrocelurarny tuk vysoký mám 10 má byť ideál 5.A pijavam proteínové smotie s času na čas príjem bielkovín.udrzanie svalovej hmoty.Sukromne s času na čas krvne testi na pečeň a cholesterol.Ešte pôjdem na Sono usg pečeň a orgány.Treba zmeniť stravu životný štýl a zaradiť pohyb schudnúť s bruchá pásu základ.A doplnky vytaminy.

libusak
13. feb 2025

@3009 ono to bude tym, ze Lagosa je testovany a registrovany liek.
Vyzivove doplnky nie su ani testovane a ani registrovane. Vyrobca ma len ohlasovaciu povinnost. Takze v konecnom dosledku ani nemusi pestrec obsahovat a predavat sa moze 🤷