Ako efektívne zmierniť bolesť krížov a tlak?
30. jan 2025
Dobrý deň , idem si po radu , čo vám také pomohlo …Od štvrtka ma chytili kríze , bolesť , tlak , ktorý mi strieľa až hore pod lopatky a niekedy do pravej nohy .Mam aj pocit tepla v oblasti krížov .Chodim na rehabky , no nejak nepomáhajú , flector od bolesti zaberie na chvíľku a zase je to späť.Ked ležím je dobre , hneď jak vstanem to začnem..Čakám na výsledky z rontgenu , no zatiaľ neviem čo robiť .dakujem
@strawberry0797 dakujem veľmi pekne , povedal mi neurológ , že najprv röntgen a potom keď tak CT , lebo ja to nedám na MR🫣ale dakujem krásne
guajacuran si kup v lekarni, to je na uvolnenie. a este milgamu. plus ten flector uzivaj (alebo ibalgin).

@monikaaaaaa4 Ak citis teplo v krizoch, mas tam zapal (platnicka najskor). Ten treba vylezat a brat Ibuprofen + natierat Voltaren, kym zapal neprejde. Hned ako prejde zapal (3-4 dni) zacat rehabilitacie. Tie pomahaju, ale treba ich navstevovat aspon 2x do tyzdna a dlhodobo (mesiace). A cviky, co ti tam ukazu, cvicit niekolkokrat denne. Instrukcie ti mal dat tvoj terapeut. Snimok Rontgenu netreba (ak si nemala uraz), treba MR. Na to ta posle ortoped alebo neurolog.