icon

Ako efektívne zmierniť bolesť krížov a tlak?

monikaaaaaa4
30. jan 2025

Dobrý deň , idem si po radu , čo vám také pomohlo …Od štvrtka ma chytili kríze , bolesť , tlak , ktorý mi strieľa až hore pod lopatky a niekedy do pravej nohy .Mam aj pocit tepla v oblasti krížov .Chodim na rehabky , no nejak nepomáhajú , flector od bolesti zaberie na chvíľku a zase je to späť.Ked ležím je dobre , hneď jak vstanem to začnem..Čakám na výsledky z rontgenu , no zatiaľ neviem čo robiť .dakujem

strawberry0797
30. jan 2025

@monikaaaaaa4 Ak citis teplo v krizoch, mas tam zapal (platnicka najskor). Ten treba vylezat a brat Ibuprofen + natierat Voltaren, kym zapal neprejde. Hned ako prejde zapal (3-4 dni) zacat rehabilitacie. Tie pomahaju, ale treba ich navstevovat aspon 2x do tyzdna a dlhodobo (mesiace). A cviky, co ti tam ukazu, cvicit niekolkokrat denne. Instrukcie ti mal dat tvoj terapeut. Snimok Rontgenu netreba (ak si nemala uraz), treba MR. Na to ta posle ortoped alebo neurolog.

monikaaaaaa4
autor
30. jan 2025

@strawberry0797 dakujem veľmi pekne , povedal mi neurológ , že najprv röntgen a potom keď tak CT , lebo ja to nedám na MR🫣ale dakujem krásne

kp7333
30. jan 2025

guajacuran si kup v lekarni, to je na uvolnenie. a este milgamu. plus ten flector uzivaj (alebo ibalgin).