icon

Ako efektívne zvládnuť vnútorný nepokoj pri cestovaní?

30. jan 2025

Ahojte,poslednej dobe mam pocit ze mam vnútorný nepokoj. Kúpila som si anxiolan,užívam ho už 3 deň a mam pocit že mi nezabera..V lete ideme na dovolenku, teším sa tam veľmi, len akonáhle sa začnem s niekym o tom baviť rozbusi sa mi srdce,,let zvládam v pohode len 2hod. transfer mam obavy, ze mi bude treba ma wc . Ale do teraz som také problémy nemala, tak nechápem čo sa somnou deje..viete mi prosím poradiť, čo by mi pomohlo? Ďakujem

balerina2025
30. jan 2025

2hod transfer? to nemyslis vazne

unicornlady
30. jan 2025

Cestuješ ako? Vlakom, autom, busom...?

Je na to taká technika, porozmýšľať, či si niekedy zažila túto alebo podobnú situáciu, a čo ti pomohlo zvládnuť to. (napr. nepiť pred cestou, pozerať sa z okna, počúvať hudbu, predstavovať si v hlave výlety a sústrediť sa na to, samu seba slovne upokojiť, "cítim nepokoj, ale to zvládnem".....)

luccija
30. jan 2025

Z čoho máš úzkosť dlho si necestovala či sa bojíš letu?máš to len v hlave, keď bude treba zastavia ti a pôjdeš na wc, alebo bus bude mať wc.od Anxiolanu nič nečakaj

autor
30. jan 2025

@luccija
@unicornlady
Letíme, a potom autobusom ideme 2 hodiny.
Už som išla lietadlom,nemala som problém.
Neviem co mi je ,,aj cez deň bárs kedy mam taky nepokoj ,chvenie.
1.krat idem na dovolenku bez syna, nechcel ísť, bude u starých rodičov, tak neviem xi aj s toho nemám obavy..

autor
30. jan 2025

@balerina2025 A ?? Nie každý zvláda cestu v pohode

andrejka2424
30. jan 2025

Ahoj, mám podobné starosti ako ty. Vždy takú akoby črevnú nervozitu mám pred cestovaním. Aj si preventívne dávam čierne uhlie, ale mňa to chytí max 2 dni pred odchodom. Aj cikať mi treba pomaly každú hodinu zo stresu. Tiež máme asi 2 hodiny transfer z letiska a mám plán A. -vykladáme ľudí asi vo viacerých hoteloch, tak pôjdem spolu s nimi na recepciu a odbehnem si tam a plán B. zastaví mi kdekoľvek, bude tma. To dáme. Ani ma nenapadlo nejaké utlmováky. Však veľa ľudí má cestovnú horúčku a neužíva si tieto presuny. Bude to ok, ešte sa nestalo, že by som to neprežila. 😉

balerina2025
30. jan 2025

2 hod?

autor
30. jan 2025

@andrejka2424 no ved ,tiež sa snažím upokojovat, že však keby dačo zastaviť mi bude musieť, hádam ma nenechá po toto 😀 a to čierne uhlie ti pomáha? Čítala som dobre recenzie aj na imodium..
Veď to ,rada by som sa vyhla neurolu a podobným liekom ,,ešte ma napadlo ze keď tak si dám radšej za jeden ,to by mi mohlo pomôcť 😀
Ďakujem ti za povzbudenie ,hádam mi táto nervozita prejde.

merrysa
30. jan 2025

@balerina2025 bože veď ju nechaj. Baba potrebuje rady a nie posmesky.

autor
30. jan 2025

@balerina2025 stále nechápem o co ti ide ? Aj hodina je niekedy veľa

luccija
30. jan 2025

Zvládneš to...nerob si už teraz z toho stres.Ak budeš veľmi nervózna daj si pred cestou ten Neurol veď na to je.To je taká neuroza čo, keď...

autor
30. jan 2025

@luccija ďakujem

ivka225
30. jan 2025

@balerina2025 Prečo by transfer nemohol trvať 2 hodiny ... Ak je letisko pri nejakom veľkom meste a destinácia na opačnej strane, tak niekedy iba dostať sa autobusom cez mesto trvá hodinu.