icon

Ako liečiť akné?

natalia22221
17. máj 2021

Prosím vás neviem sa toho zbaviť ani neviem čo to je.. prosím vás vedeli by ste mij poradiť ? bola som u kožnej ale nič mi na to nepovedala -_- už to mám vyše roka a už neviem čo s tým . Ďakujem za každú radu 🙂

Ako liečiť akné?
zuzubb007
17. máj 2021

Zmeniť kožnú, akože ti nedala dáke mastičky na to? Čím skôr to začni riešiť lebo budeš mať veľa jaziev na tvari, je to akné vo vyššom štádiu, kde sa musí nasadiť liečba

natalia22221
autor
17. máj 2021

Dala, ale žiadne nepomohli.

meredithh
17. máj 2021

@natalia22221
Bohuzial pri akne treba produkty skúšať, mne trvalo dlho nez som nasla to co zabralo a to mam vyse 30 a stále este s tym problemy mam. Najlepsie mi zabrali produkty s obsahom peroxidu a pozor, nevynechavat pri zlepšení, dodržiavať dávkovanie. Este pripadne zmenit koznu lekárku.
A co sa nefarmakologickej liecby tyka - nacitat si aj niečo o strave, vela cistej vody, pohyb, nevytlacat a nedotykat sa tvare i ked to je tazke.

natalia22221
autor
17. máj 2021

len mňa trápia aj tie dve hrče, čo tam mám.Už sa mi akné zahojilo ale tie dve hrče vôbec neviem čo to je a ani ako to odstrániť.

damiana1992
17. máj 2021

@natalia22221 hĺbkové čistenie a kvalitná prírodná kozmetika, ak by bol problém inde, tak lieky a pod.

patus_2
17. máj 2021

Ja by som sa skor zamerala na príčinu akné. Skúste zistiť, či nemáte potravinovú alergiu/intoleranciu. Jesť viac ovocia zeleniny, menej mliečneho, bielej múky a cukor. Zamerať sa na črevo, nejaké kvalitne probiotiká a taktiež probiotiká v strave. Pleť je odrazom nášho vnútra, držím prsty, nech to čím skôr poriesite 😊

natalia22221
autor
17. máj 2021

chcem ísť ešte na alergiu, ale robili mi aj testy z krvy ale nič sa nezistilo 🙂 .. dakujem vám všetkým veľmi pekne 🙂 pôjdem ku kožnej zajtra tak som zvedavá, čo mi povie 🙂

kkovacovak
17. máj 2021

@natalia22221 vymeniť kožnú. Každému vyhovuje iná liečba a je to na dlhšie. Nemôžete čakať že sa vám po nasadení nejakej mastičky akné zlepší za pár týždňov. Je možné že vám to spôsobuje aj konkrétna potravina. Nerobili vám krvné testy a podobné odbery? Vyhýbajte sa prírodnej kozmetike. Môže obsahovať veľa dráždivých látok a alergénov. Kým sa nevylúči čo to spôsobuje. Používate makeup? Čistíte si pleť poriadne ráno a večer? Čím si ju utierate? Používate micelarne vody? Nie sú úplne vhodné ak ich nechávate na pleti. Atď atď

natalia22221
autor
17. máj 2021

dlhšie som používala, ale viacej som sa z nej vyhadzovala tak som ju vysadila 🙂 .. áno robili ale na nič neprišli. A áno čistím čistiacim gélom ráno aj večer. micelarne vody vôbec. A make up tiež nenosím 🙂

brendaa
17. máj 2021

@natalia22221 @dextella14 kož. lekárka 🙂

kkovacovak
17. máj 2021

@natalia22221 ďalej oleje a podobné veci. Môžu upchávať póry. Kúpte si malé uteráčiky, perte bez avivaze v prostriedku pre citlivú pokožku, ožehlite a každý deň si utierajte pri čistení tvár novým čistým uteráčikom. Používate spf? Ak aj používate nejaké ošetrujúce mastičky tak vám práve UVA môže spôsobovať problémy. Je toho veľa. Dr musí vedieť a ak ste používali niečo čo dr predpísal a nepomáha tak sa ozvite znova. Môže zmeniť liečbu a práve tá môže pomôcť

sofinka07
17. máj 2021

@natalia22221 https://www.inaessentials.sk/collections/organi...
Skús toto ja som to kúpila pre dcéru a fakt to pomáha a používa to necelý týždeň a vyrážky sa pomaly zmenšujú.

domiklik
17. máj 2021

@natalia22221 akné okolo sánky v spodnej tretine tváre môže signalizovat aj hormonálnu nerovnováhu alebo iné gynekologické ťažkosti... Ja som mala podobne akné v 1 trimestri tehotenstva, doslova sa mi vzbúrili hormóny... V každom prípade veľa šťastia v liečbe

emilius03
Odpoveď bola odstránená
sofinka07
18. máj 2021

@emilius03 no tiež som milo prekvapená že fakt konečne niečo čo pomáha