Ako liečiť dyshidrotický ekzém? Zistite, čo pomáha!
Ahojte kto ste mali/máte čo vám pomohlo sa toho zbaviť ? Robia sa mi svrbivé pľuzgieriky ktoré po čase sa vysušia a ruky mám hnusne suche až popraskané 🤦🏼♀️
Toho sa nezbavíš , ja to mám od detstva. Musímlen dávať aby som neprišla do kontaktu s tým co mi to vyvoláva inak pri pľuzgieroch používam Calcium pantothenicum
@stellarstar Co ti sposobuje ten ekzem prosim ta? A calcium je mastny krem? Pomaha ti?
@lilitela ja mám tiez tento ekzém tiež už od detstva, a teraz po druhom pôrode mám pocit, že je to oveľa horšie. Hlavne je pľuzgiere nepraskat. Dobrá je aj modrá indulona na premastenie, ale mne najviac pomáha od kožnej Belogent gél, je to samozrejme na predpis. Z kalciovky ako bolo vyššie spomenuté, mňa tak svrbeli ruky, že som si ich cele do krvi rozskriabala. Ale možno som ojedinelý prípad 😀
Zle mi robia aj klasické sprchace, strašne mi ruky vysušia.
Je hrozné žiť s týmto ekzémom, jednak je nepríjemný, bolestivý, a jednak keď niekto vidí moje ruky 🙄
A najhoršie že aj môj 7r syn to zdedil po mne.
@lilitela väčšinou jar, dezinfekcia na ruky a čistiace prostriedky. Je trochu mastný ale netreba toho dat moc na ruky. Mom mam pokoj ale ked tak áno pomáha mam vždy doma
Riešim u dcéry. Dopujem ju probiotikami , ktoré obsahujú baktérie mliečneho kvasenia Lactobacillus rhamnosus (vyslovene na atopický exem), ruky umýva syndetom LA roche posay. Nakúpila som jej kopec krémov rôznych značiek a zistila, že najlepšie je nič. Ak má akútnu fázu, bolesť a svrbenie, robíme zábal - natrie sa ichtiolovou masťou, zinkovou...na mastné ruky natiahne mokré vyžmýkané bavlnené rukavičky z DM a na to suché rukavice ako nosí v zime von. Za pol hodinku pocíti úľavu.
Ja to mam uz roky, ale uz dlho si to udrziavam v dobrom stave, musim nosit pri praci s cistiacimi prostriedkami vinylove rukavice, aj pri vareni, ked som to mala najhorsie tak som mala premnožene kvasinky, alergiu na mlieko, takze ked som sa preliecila a drzala dietu tak to zmizlo, tiez zreba obmedzit cukor..ak je to v hroznom stave tak treba an preliecit kortikoidmi

@janulka155 ahoj, ruky si umyvaj so sprchovym olejom, ziadne mydlo a uz vobec nie dezinfekcne!
Na premastovanie ruk s bioderma cicabio. Ked uz sa koza olupuje tak Skin cap cream a Uriage bariéderm.