icon

Ako liečiť hrčku pri piercingu?

malazena
11. máj 2025

Mám ho asi pol roka a vytvorila sa mi pri ňom hrčka alebo čo neviete niekto ako to vyliečiť

Ako liečiť hrčku pri piercingu?
slniecko39
11. máj 2025

Dobrý deň, pravdepodobne sa vám tam urobil absces (dutinka vyplnená hnisom). Odporučila by som ísť na chirurgickú ambulanciu si to nechať ošetriť, lebo v tejto lokalite je ťažko určiť aké je to skutočne veľké. Takto z foto nevieme posúdiť, či ide "len" o vyrážku alebo je zápal aj hlbšie a tu iba vychádza hnis na povrch. Nemali by ste si to sama vytláčať (ak, tak za prísnych hygienických podm. s jednorazovými rukavicami a vyčistením pomocou Betadine - ale naozaj pokiaľ to nie je len zapálený vlasový folikul na povrchu tak by som do toho nebabrala)... Rizikom je zavedenie infekcie do brušnej dutiny, čo je vážny stav.

jamrichovakiara
21. jún 2025

Dobry den ako ste to liecili stalo sa mi to iste a neviem co mam s tym robit

jamrichovakiara
22. aug 2025
@jamrichovakiara

Dobry den ako ste to liecili stalo sa mi to iste a neviem co mam s tym robit

@jamrichovakiara presne mam aj ja to iste bola dom na dovolenke a zmizlo to slana voda pomohla a zas to mam

bagerka
22. aug 2025

Ja som vydezinfikovanymi rukami vybrala piercing, nastriekala dezinfekciu na pupok, umyla a vydezinfikovala samotný piercing, dala naspäť. Opakovala ráno a večer, asi po 3 dňoch to zmizlo. Ale nemala som to take ako na prvom obrázku.

catca25
22. aug 2025

V prvom rade dezinfikovat roztokom voda a morska sol viackrat do dna. A v druhom rade by som riesila piercing. Zainvestovat do titanu alebo zlata. Vyzera to ako alergia na nekvaliny kov.

mondolina
22. aug 2025

vybrať piercing, dať si tam kvalitný kov.
mal to aj môj syn. na obočí.

firsttimemommy
22. aug 2025

Mne sa toto začalo robiť v dôsledku mojej chyby - myslela som si, že keď piercing po pár týždňoch po prepichnutí už neboli tak je zahojený no nebolo to tak 😀 nosila som obtiahnuté veci, rifle s vysokým pásom atd.. no a vyliečiť som to už nedokázala, bolelo ma to tak strašne že som si to musela vybrať von.. doteraz mám na pupku nepeknú jazvu 🤷🏻‍♀️.. inak som používala betadine, alebo morskú vodu - do štamperlíka príjemne teplu (nie horúcu) a držala hore dnom na pupku asi 5 minút.. na nejaký čas pomohlo