Ako liečiť jazvy a fľaky po pásovom opare?
Ahojte. Mala som pásový opar na tvári, ostali mi červené fľaky a zjazvené tkanivo, neškrabala som si nič. Vybrala som antivirotiká, herpesin, lysin, milgammu. Je to dva tý ždne od začatia príznakov. Doktorka mi dala len voľnopredajné maste ale žiadny účinok nevidím. Viete mi poradiť niečo účinné aj napr.na predpis? Ak by to nebolo na tvári, neriešim. Ďakujem
@marina3 Ja som mala tmavé fľaky po pásovom opare asi pol roka :( Ale mala som to teda na rebrách. V prípade tvare by som si to chránila krémami s vysokým SPF dokym nezmiznu
@kristinka92 a zmizli ? ked pises ze mala ? Ja vydrzim ak viem ze to zmizne ked nebudem chodit na slnko a podobne.
@kristinka92 a zmizli ? ked pises ze mala ? Ja vydrzim ak viem ze to zmizne ked nebudem chodit na slnko a podobne.
@marina3 Áno zmizlo, akurát som si to pozerala, už som aj zabudla, že tam boli tie flaky. Ale vyslovene v miestach oparu som mala pigmentovanejsiu kožu, len teda mne sa vyhodil pred zimou, cize som to nosila prekryté oblečením. Radšej sa jedno leto neopaluj a nos krémy a klobúky pre istotu, nech ti to neostane. Len teda priprav sa nato že to dlho mizne, u mna vyše pol roka
mm ma stale jazvy. pigmentove jazvy uz nema.
pouzivaj SPF, nevystavuj to slnku, to zvyraznuje pigment.
nechtíková mastička,levanduľová silica

@marina3 Ja som mala tmavé fľaky po pásovom opare asi pol roka :( Ale mala som to teda na rebrách. V prípade tvare by som si to chránila krémami s vysokým SPF dokym nezmiznu