icon

Ako liečiť natiahnutý sval na boku?

hendikep
5. dec 2023

Ahojte, po troch týždňoch záchvatového kašľa sa mi pravdepodobne natiahol sval na ľavom boku ( pod rebrami v oblasti pásu) … najprv len tak trošku ( v piatok) … bolelo to pri istých činnostiach - najmä pri vstávaní z postele a pri tom blbom kašli … ale dnes ráno ako som ležala pri dcérke na boku kým spala a nechcela som ju budiť kašlom tak som sa tak premáhala aby to bolo potichu ( zakašľanie) že som normálne cítila že tam niečo akoby “ ruplo” a od vtedy bolesť nie síce len tak v kľude ale počas chôdze, kašlu, zohýňania .. vstávania ani nehovorím proste príšerná bolesť … mal to niekto? ako sa to liečilo? nepomohla by mi taká ta chrbtová bandáž na zafixovanie? nejaká masť? pri dvoch deťoch kľudový režim neexistuje .. som zúfalá 😭 podliatinu ani opuch nemám … ďakujem za prečítanie a prípadný príspevok :D

vorkola
5. dec 2023

No na tvojom mieste,by som neriskovala samoliecbu, este viac si mozes uskodit ako pomoct,teda smer obvodak, a ten ta nasmeruje, To moze byt, hoci co, trebars, aj z chrtice, alebo pluca .Proste nast pravu pricinu, u odbornikov.

hendikep
autor
6. dec 2023

@vorkola no mna uz doktorka videla, aj ked pred tym zhorsenim a povedala ze to bude sval … vies ono to v prvych dnoch potrebuje klud lebo to boli najviac tak s tym nechcem chodit teraz po doktoroch .. mam este jednu skolkarku a jednu 1r dcerku ktora by musela chodit so mnou, chcela by na ruky atd … a fakt to boli pri namahani … ja len dufam ze sa to bude zlepsovat

veronikacag
30. jan 2024

Dobrý deň.
Mám zrejme ten istý problém, ako Vy. Len na pravej strane. Prosím Vás, ako dlho Vás ta bolesť držala? Ako ste to riešili? Ďakujem.

veronikacag
30. jan 2024

@hendikep boli ste nakoniec u lekára? Zistili niečo? Mňa znepokojilo najmä to prasknutie a ostrá bolest po tom.

hendikep
autor
31. jan 2024

@veronikacag Dobry den, bola som u lekarky .. pozrela sa nato ale nevedela som ani presne nahmatat kde konkretne to boli na dotyk .. povedala ake su tam vnutornosti a ze ziadna z nich nezvykne boliet cize by to nemal byt ziaden zapal len ten sval .. vy to ale mate na druhej strane a tam moze byt aj nieco ine, ale kedze ste citili prasknutie tak nakoniec asi tiez len sval.. davala som si len voltaren a ono to odznelo pomaly do dvoch tyzdnov .. akutne ma to bolelo len par dni myslim .. ja som potom este pochytala od deti dalsie choroby ktore ma vytrapili tak na toto som aj zabudla 😂 ze ma boli