icon

Ako liečiť pluzgiere zo slnka?

26. jún 2025

Ahojte, vyhodili sa mi pluzgieriky take menšie zo slnka, na chrbte. Dávam si na to pantenol a aj antihistaminikum som si šluhla. Spravilo sa mi to 1x po opaľovaní. Nerobieva sa to niekomu tiež? Preventívne robíte niečo pre to?

simsalabim
26. jún 2025

Betakaroten pred letom aj pocas, krem na opalovanie vzdy, ja pouzivam Eucerin Sun allergy protect, nechodit na slnko v najvacsom teple.

lucka_ke
26. jún 2025

ja to mám, dávam len Panthenol inak nič nepomáha

skodovam
26. jún 2025

Ja tiež používam Eucerin na slnečnú alergiu, lebo sa vždy vyhadzem a s týmto opaľovacím krémom sa môžem kľudne opaľovať

autor
26. jún 2025

A koľko trvá kým to vymizne baby? Drbne ma🥲

lucka_ke
26. jún 2025

nepoteším ťa, ja to mám vždy keď som dlhšie na slnku

simsalabim
26. jún 2025

Po prvom raze mi to pretrvavalo cely zvysok leta, zmizlo a na slnku sa opat objavilo, hoci som sa natierala a vyhybala slnku. Nasledovny rok som zacala uzivat ten betakaroten a od prveho dlnka davala ten Eucerin a odvtedy je to ok.

kubkovan
26. jún 2025

Ja mám alergiu na slnko, teda keď som dlhšie na priamom slnku. Dávam si predpisovať u obvodnej Lacoid dermálny krém, ale mne bol už pred pár rokmi doporučený kožnou. No a trvá to tak cca 2 týždne, kým to úplne zmizne. Len sa treba vyhýbať priamemu slnku a pravidelne natierať a hlavne neškrabať.

katka708
6. júl 2025

Ženy takéto dačo sa vám urobí?

Ja som z toho paf.
Pred týždňom sme sa vrátili z chorvátska. Natierala som sa tam minimálne lebo som bola viac v tieni a vo vode ako na slnku. Základ opalenia som mala už predtým a všetko bolo v chorvatsku ok. Teraz týždeň po návrate som si o 15tej sadla vyzlecena na terasu s kávou v ruke a do 2min sa mi to urobilo.
Po 2 dňoch som urobila test. Ramená som natrela 30kou a brucho vôbec a opäť do 5 min na slnku sa mi to urobilo na tom bruchu.

autor
8. júl 2025
@katka708

Ženy takéto dačo sa vám urobí?

Ja som z toho paf.
Pred týždňom sme sa vrátili z chorvátska. Natierala som sa tam minimálne lebo som bola viac v tieni a vo vode ako na slnku. Základ opalenia som mala už predtým a všetko bolo v chorvatsku ok. Teraz týždeň po návrate som si o 15tej sadla vyzlecena na terasu s kávou v ruke a do 2min sa mi to urobilo.
Po 2 dňoch som urobila test. Ramená som natrela 30kou a brucho vôbec a opäť do 5 min na slnku sa mi to urobilo na tom bruchu.

@katka708 to sú potničky, ono keď po tom prejdes to vie aj tak prasknúť

katka708
11. júl 2025
@anonym_autor

@katka708 to sú potničky, ono keď po tom prejdes to vie aj tak prasknúť

@anonym_autor ano ale vyhodia sa za 2 minúty na slnku? Ja sa málokedy potim na tele a ani ked som pri behu spotena jak prasa tak sa to nestalo. Až teraz ako na mňa slnko zasvietilo

autor
11. júl 2025
@katka708

@anonym_autor ano ale vyhodia sa za 2 minúty na slnku? Ja sa málokedy potim na tele a ani ked som pri behu spotena jak prasa tak sa to nestalo. Až teraz ako na mňa slnko zasvietilo

@katka708 áno aj mne sa to na slnku robí, to sa ti upchaju potme žliazky a ono to reaguje takto. Ale ono väčšinou to samé zmizne do hodiny do dvoch, keď sa telo kvázi ochladí. To sa nijak neliečí, neboj. Mne sa to robí na pod prsiami a na chrbáte, tak viem, že tam vždy sa musím natrieť 50tkou takotou špeciálnou na alergiu od slnka a ostatne časti normlane aj 6tkou. 😄