icon

Ako liečiť popraskané ruky z nadmernej dezinfekcie?

9. jan 2025

Dievcata takto mi vyzeraju ruky, uz som zufalá. bola som aj u kožnej, povedala, ze ich ma extremne vysusene a dala mi nejaku masticku, ktora mi na chvilku pomohla ale znova sa mi to popraskalo. nonstop si ich mastím, skusam rozne krémy ale nič. Stretli ste sa s tymto niekedy? mám doma malé bábo a vela si dezinfikujem a umyvam ruky, máme doma aj zvierata takze fakt je to velakrat za den to dezinfikovanie. ale hned potom si ich natriem indulonou a tou masitckou ale uz mi to nezaberá. viete mi niekto odporucit nieco? dakujem

Ako liečiť popraskané ruky z nadmernej dezinfekcie?Ako liečiť popraskané ruky z nadmernej dezinfekcie?
viestta
9. jan 2025

Mas nejaky zavazny dovod pouzivat dezinfekciu? Nestacilo by len umyvanie mydlom a vodou? Lebo podla mna to uz tvoja pokozka nezvlada

balerina2025
9. jan 2025

mam to iste pretoze sme choodili do nemocnice kde len nepatrna infekcia by sposobila...mne pomahali krem z ovcej vlny ci mazu ci co to bolo

jsbb
9. jan 2025

Narieraj si ruky telovym mliekom excipial u lipolotio, ale to ta asi bude zo začiatku stipat, alebo lipobase krémom.

fiafia
9. jan 2025

Oveľa horšie ruky som mala ja. Ja som ale aj atopik. Umývať riad a variť( cibuľu,zemiaky,mäso,paradajky) som mohla len v rukaviciach, neskutočne mi vadila zima. Plakala som od bolesti, toľko raniek mi puklo keď som pohla prstami, a išla som sa zblázniť keď sa to hojilo lebo to strasne svrbelo. Vyskusala som veľa veci, kortikoidy atď osvedčilo sa mi najviac oilatum do kúpeľa, bioderma sprchac,telové mlieko, lipobase na premastovanie. Excipial na takéto ruky, ani keby mi zaplatili. Ale vtedy keď mi nikto nevedel pomôcť, minula som veľa peňazí na XY prípravkov poradila mi známa v tom case diacom. Ja skepticka, neverila som ale išla som. Moje ruky boli do par dni krásne,hladké a nikdy sa mi už do tej fázy nevrátili.

babydesire
10. jan 2025

Lebo dcera mava kazdu zimu priserne vysusene ruky, mava ich az yak cervene ako y mala rukavicky,,niekedy ju to velmi stipe, kremy nepomahaju, mnohe taketo kremy jej to este viac rozdrazdia, alergiu jej nepotvrdili

fiafia
10. jan 2025

@babydesire áno. A to som tomu vôbec neverila. Spravila mi "očistu tela" a ruky som nikdy viac také nemala .

baskac
10. jan 2025

Mala som rovnaký problém, keď som mala bábätko, poradili v lekárni krém Flexitol na ruky a pomohol, krémujem ním aj naďalej počas zimy, aj opakovane počas dňa. Výhoda je, že pomáha, rýchlo sa vstrebáva a nemám pocit mastných rúk, keď chcem niečo robiť.

pralinka86
10. jan 2025

Velmi vela robi mydlo a ta dezinfekcia .. fakt je to nutne x krat denne? Veď mydlom, ked umyjes, tak to da dole vsetok bordel.. a tiez vybrat dobre mydlo, kedze ho pouzivas tak casto.. detske frosch sensitive je dost fajn co sa tyka vysusovania
Indulonu by som zmenila tiez. Skus bioderma atoderm alebo la roche lipikar
Namiesto dezinfekcie skus pouzivat jednorazove tenke rukavice, fakt ta dezinfekcia vysusuje prevelmi