Ako liečiť úzkosť bez antidepresív?
Ahojte poraďte prosím ak máte niektoré podobný problém a vyskúšali ste už viacero antidepresív no bez zlepšenia pretože vedľajšie účinky boli silnejšie než samotná liečba. .....dá sa to aj bez nich zvládnuť?poraďte prosím dakujem
Ahojte,to co pociťujem teda z úzkosti búšenie srdca pocit teda lebo búšenie sa považuje nad 100ak sa nemýlim....a napätie v hlave a sťahovanie v hlave zrejme to budú svaly teda dúfam že nič iné.....ani nie že z depresii sú tieto stavy ale z úzkosti. ......skúsila som to bez liekov ale sa mi to zhoršilo to napätie a zvláštne je že to napätie v hlave pociťujem pri menzese minulý mesiac mi to prešlo keď sa mi skončil menzes no teraz mi to pretrváva....tak som si znovu nasadila od neurológa amitriptylin ale len štvrtku tabletky cítim sa po nej lepšie uvoľní sa mi to napätie. .len zas mám strach z tých liekov lekár mi tvrdil že už nepatria do skupiny antidepresiv
@jessi03 ahoj... mne pomohlo studium a naucit sa dychat...
Podla mna 1 vec he uvedomenie si ze je to len psychika, ze clovek nezomiera, len hyperventiluje - mne toto trvalo skoro 2 mesiace... potom som brala lieky pol roka - nasledne sa ucila dychove cviky - kupila som si taku knihu ako bojovat s uzkostou - dychat do brucha, vypinat hlavu, ukludnovacie techniky....
Uzkostou som trpela asi 15 rokov dozadu, sem tak sa to vracia ale predychavam to...
☹aké si mala prejavy?brala si aj antidepresíva?
@jessi03 antideprisiva som nebrala len ukludnovacie lieky... teraz sa to stalo mojej podriadenej v praci - jej nasadili antidepresiva ale pracujem s nou aj ja natom aby to vysadila co najskor - je to svinstvo a s tymto sa da pracovat - uzkost nie je depresia aj ked jej vonkajsie prejavy to mozu naznacovat ( ja som sa bala chodit medzi ludi, byt vonku, necedela som spat etc. ...)
☹no ja už stým bojujem pol roka☹dosť ma to obmedzuje ☹búšenie srdca a to napriek v hlave ☹ale tak snažím sa nejak to prekonať pretože mám dieta
Aké ukludnovacie?ale aj to som sa dočítala že keď sa úzkosť nelieci môže sa to len zhoršovať.....
No tak to je super.....ja som skúsila lubovnik bodkovaný valerianu,Hloh.....atď.. .na chvíľu dobre a potom zase☹no neviem a poznáš amitriptylin lieky??používala si xanax alebo iné?
Xanax je benziodiazepam aj ten sa nemoze dlho lebo sa vytvorí závislosť....mne pomáhal mám snim dobré skúsenosti
Ahojte dievcata co bojujete s psichickymi problemami....no ja uzivam uz druhy tyzden amitriptylin rozhodla som sa ze mu dam este sancu🙂pomali sa to lepsi....a dufam ze aj bude ...zajtra vysledky z ct dufam ze budu dobre....drzim vam palce aby ste zvladli tazke obdobie.....my sme silne a zvladneme to🙂Sme ZENY😉
Dyxhove cvicenia....mam diagnostikovanu uzkostnu poruchu uz som skoro 2 roky bez liekov..
@jessi03 klinicky psycholog ma to ucil ako rozoznat prve priznaky toho ze prichadza zachvat a ako to zvladnut pomocou dychania a myslenim.. poslala ma tam psychiatricka.
No ja uz som dlhsie vez zaxhvatu ale klasika ruplo mi a stazene dychanie bolest na hrudniku,tocenie hlavy, trpnutie ruk, slabost pocit na odpadnutie.ppcit ze musim odist z miesta kde akurat v to momente som....a po takom zachvate strasna unava.....
A ake lieky si brala predtym?s anxiolytikami skusenost nemas?
Bravala som escitalopram + pri zachvatoch alebo stavoch xanax...
Trvalo to par sedeni...myslim ze 10...
Ona vzdy somnou cvicila u nej v ambulancii a potom som si len sama doma pred spanim alebo kedykolvek pocas dna ked aom mala cas...islo o kombinaciu autosugescie +dychania...
Lebo vlastne paniky zachvat je tebou vsugerovany stav ze nieco sa ti naozaj deje...pritom sa ti nedeje nic..
Vysvetlila mi napf suvislost plytkeho dychania...ked si v strese alebo ta este len chyta panika podvedome zacnes rychlejsje a plytsie dychat co prekyslici krv a mas pocit ze sa ri toci hlava z tocenia hlavy ta chyti este vacsia panika zacnes dychat este blbsie a od toho trpnu ruky....alebo tak nejak uz si to presne nepamatam.....ale stalo to za to....naozaj tie sedenia a pocuvat a verit jej co mi vravi....neviem si predstavit byt napr doteraz na liekoch...je to 100 a 1 🙂
Naozaj no parada 🙂dakujem za rady🙂urcite sa budem informovat o tomto cviceni🙂
@jessi03 na liekoch som bola tak cca 2.5 roka....
Lebo som si povedala ze som mlada (vtedy som mala 21-23) n to aby som brala lieky dokonca zivota + hovadsky som z nich pribrala + napr niekam sme sli a ked sa stalo ze som si ich zabudla tak stavy cele zle....a proate som ai povedala ze takto dalej nie 🙂
Urcite sa popytaj este mame pred sebou kooooopu rokov na to aby sme brali lieky 🙂
Urcite🙂a za tie sedenie sa urcite plati vsak?
Ach tak🙂no tak super vyskusam mno nevedela som tak sa opitam....🙂tak chapem..drz sa teda🙂

@jessi03 v zdravej vyzive ich maju