icon

Ako účinne liečiť herpes na perách?

Mozem poprosiť nejaké overené tipy na liečenie?

murielaa
8. dec 2024

na začiatku, ešte kým len cítim svrbenie a že niečo vypukne, miesto potieram maslom alebo cesnakom ... a keď už je viditeľný, tak klasicky zovirax duo alebo herpesin používam

mareen1
8. dec 2024

Co najrýchlejšie natieram antivirotickym kremom. Za mna je Zovirax duo najlepsi. Je potrebne zahájiť liečbu včas. Hned pri prvych priznakoch.

lenka7477
8. dec 2024

propolis

unicornlady
8. dec 2024

Ja používam prvé dni náplasť Compeed (dávam si to na noc), a potom propolisovú tinktúru. Najmä tie ďalšie dni, keď to mokvá, tak ten propolis to akoby "zalepí".

procrastique
8. dec 2024

Tabletkami určenými na herpes :D

cyberk
8. dec 2024

Odkrojit si platok cesnaku, a nechat taku polhodku na tom mieste, za den je herpes fuc🙏

viestta
8. dec 2024

Nasadim si konsku davku B-kompexu a natieram Herpesinom

jamimo
8. dec 2024

@terezkaarthuramax okrem mastí, krémov, olejov, esencií, zubnej pasty, B komplexu, Sudocreme, Avene Cicalfate... určite Lyzín v zvýšenej dávke. Ja kupujem tento 1000mg v pomere výkon-cena-počet kapsúl👍
https://www.brainmarket.sk/now-l-lysine--l-lysi...
Počas akútneho výsevu užívam 2000 mg 2x denne.
Daj si do google lyzín herpes a máš viac info. Ja som skončila s herpesmi na infekčnom, okrem medikamentóznej liečby Herpesin, nič lepšie ako. Lyzín nepoznám 👌

kik2022
8. dec 2024

Hneď v začiatku potrieť Canadent. Alebo mať doma aj mastičku Acyclovir

kris_tin257
8. dec 2024

Nie som expert ale keď som dostala herpes prvýkrát v puberte a to som ich mala niekoľko na ústach tak som si poradila s tým čo bolo doma, herpesy prepichla a vydenzifikovala alpou, oni potom vyschli a odišli... A to robím doteraz keď sa nejaký objaví, prasknúť vydenzifikovať alpou a čakať

cafelatte
8. dec 2024

Veľké zázraky nečakaj, herpes nezastavis jedine sa rýchlejšie zahojí s cesnakom alebo soľou.

kik2022
8. dec 2024

@kris_tin257 keď nie ste “expert”, tak radšej neraďte, aby si to prepichla. To sa fakt nemá robiť.

mabenn
8. dec 2024

@terezkaarthuramax zovirax duo

ilene22
8. dec 2024

Ak je na zaciatku, pomaha nasadit Riboflavin uzit denne 5tbl naraz, kludne 5-7 dni

akje
8. dec 2024

@autorka ja som skusala vsetky mozne pripravky a akurat sa mi to zvacsovalo a nehojilo sa to pekne. Ani pasta na zaciatku, kym to este svrbi, mi nepomahala. Tak som skusila vysusat slivovicou a mavam to omnoho rychlejsie zahojene. Len to tym potieram viackrat za den. Nepijem :D aby nedoslo k omylu :D

kris_tin257
8. dec 2024

@kik2022 expert je len lekár, ja iba hovorím ako to liečim už 15 rokov a zakaždým úspešne 😊 ja si to nie že prepichnem ihlou ale skôr stlačím aby to puklo a mohla to vydenzifikovať

vkatush
8. dec 2024

Ja mám akurát. Najrýchlejšie mi to ide s propolisovou tinktúrou, dávam si ju tak 3-4x denne (zovirax a podobné kremíky fungujú, ale trvá to dlhšie z mojej skúsenosti).
A konské dávky Bkomplexu 😁

marusiao
8. dec 2024

Cannadent regeneračné sérum a B komplex

ber8uska8
8. dec 2024

Posilniť imunitu určite s lyzin extra + b vitamín a ja potieram tea tree plejcekom alebo ešte jeden volá sa Protect super sú, nazaciatku podchytiť keď začína svrbiet a ani neprepukne.

miroslava21
8. dec 2024

Potierat cesnakom, najlepsie hned v zaciatku a vtedy ani tak velmi nenapuchne a rychlesie hojenie