Ako nebyť červená, keď je horúco?
Ženy, ako to robíte že v horúčavách nie ste červené? Ja len vyjdem z domu a keď je teplo hneď už som červená v celej tvári ako paradajka, skoro až bordová. Mate nejaké typy ako to zakryť/ predísť tomu?
Pomoze na to makeup? Lebo nenosím ho zatiaľ, mam pocit, že keby si ho dam tak je to ešte horsie a doslova sa mi bude “topiť” na pleti
Ja mám stále červené líca. V zime od mrazu, v lete od tepla. 🙄 A neprekryjem ani make-upom, možno ani, ale kilo omietky, to nechcem 😃
Určite si zadovaz klobúčik bavlnený, letný, bude ti to dobre tienit a nezintenzivni tvoje červenanie z priameho dopadu slnka
@tosomja presne ja tiež aj v zime, hneď nos červený ako alkoholik :D a lica až po chvíľke ale predsa tiež
zrejme si cervena, lebo sa ti mimoriadne prekrvuje pokozka a roztauhuju cievy. mozno nie je zle podporit cievny system - rutin, dostatok vit. C, neviem isto,a le ani kolagen na cievy nebude zly, ale neviem aky typ. kolagen sa sklada z aminokyselin - bielkovin. tak aj dostatok bielkovin. tusim aj ginko je fajn na cievy.
no zazraky asi neurobis.
co sa tyka makeupu, ja milujem licenie a makeup, ale cervenu len tak lahko nezakryjes. vzdy bude trosku presvitat. budes mozno mierne ruzova aj ked budes mat makeup. hlavne ak bude svetly, keby si opalena a mas tmavsi odtien makeupu so zltym podtonom ( ale len ak ti taky podton sedi ), ten by to dokazal trosku neutralizovat. no tiez to bude vidno. navyse makeup cez leto moze mat horsiu vydrz, dokocna aj ten dlhotrvajuci. mne osobne v okoli nosa niekedy troksu pozalieza do porov. nerobi to vzdy, len zrejme niekedy, ked mam plet mozno mastnejsiu ( napr. pri PMS ) a ted ahlavne cez leto, ked sa plet poti. hoci mam zmiesanu plet, cez leto sa poti, aj napriek tomu sa mi v lete na mne pacia lahsie, hydratacne a rozjasnujuce makeupy. aj ked neiktore po dlhej dobe vyzeraju zle, teda ai hlavne tie rozjasnujuce, lepsie su asi len hydratacne. po par hodinach sa viac lesknu.
a teda tie zmatnujuce makeupy vydrzia viac, nie su idelane na suchu plet - je to trosku individualne, lebo niektore su len mierne matne. n na svetle vidim tu vrstvu, co taky makeup dokaze na pleti urobit a slnko to zvyraznuje, co sa mi na mojej pleti nepaci.
a ozaj, makeup treba zapudrovat. je narocne robit makeup len v problematickych oblastiach, je vhodnejsie pouzit makeup na celu plet.
vacsiu kryciu schopnost maju korektory,a le tiez mozu byt velmi viditelne.
Ja toto mávam ale na krku a hrudi v lete. Ked je moc teplo také červené akoby flaky sa mi porobia ked som opálená je to lepšie.Ja to zakrývam makeupom takým uplne hustym dermacol cover sa volá.A v poslednej dobe ma začala aj tvár nejak páliť ked vypijem čaj alebo kávu dačo horúce.Chvilu som červená ale potom to prejde.Jedine ten makeup to zakryje ale viac kryci.
@majamat Aj ja si myslim že kombinácia aj s citlivou.Inak mám zmiešanú lebo čelo t zonu mam mastnejšiu.Ale volakedy som toto pálenie na pleti nemala.Jak mi prešla 30 tka všelijaké somariny sa mi na pleti začali robiť.Už ani neviem akú kozmetiku mám použivať či na zmiešanu mastnú alebo na citlivú.Toto nejako v kozmetike nedomysleli že môžu byť aj takéto kombinácie pleti
@liusa82 mne sa to zas objavuje po 40-tke. tiez som to kedysi nemala. niekedy je fakt aj dehydrovana, vtedy vrstvim produkty od najlahsieho, po najtazsi. a to dokonca aj kade 2hod ( ked sa da ) a tak sa mi zregeneruje.
no nie vzdy je to take zle a vtedy nemozem oleje, pripadne mi vadia niektore kremy, take hutnejsie. z toho ma svrbi tvar.
no nieked je tocelkom narocne, lebo neviem co mojej pleti dat. zakazdym sa sprava inak.
Pozri heslo rosacea. Základom je v lete fluidum na tvár faktor 50. Červenú čiastočne koriguje zelená.
Ale zvlášť v lete je to boj, kde ťahať za kratší koniec.
Mne od pálenia čiastočne pomáha vitella ictamo. Ale necháva mastný film tak dávam na noc.

Skor sa s tym skus zmierit, kazdy mame nejaky typ pleti a netreba ju v tejto horucave este dusit pod makeupom.