Ako ošetriť a chrániť sa pred štípancami od ploštíc?
Dobrý večer neviem ktorú skupinu použiť ale jedna vec má zaujíma stretol sa dakto z plosticami v izbe ? Ako na to čo s nimi? A ako ošetriť doštípane telo ak mi viete prosím poradiť mám dostipane telo od nich ale nikde som ich ešte nenašla doktorka povedala že sú to plostice môžem dostať daco z pohryzenia ploštíc ? Možno tak 30 uhryznutí mám. Ďakujem za rady
@banana10 no asi každý inak to robí. My už mame po. Teraz 4 hodiny mimo byt a potom môžeme začať prať. Pán nenašiel nič tak dúfam že sa už nič neobjaví ani.
@natalis1998 Asi bude mat kazdy ine postupy. My mame byt 2 hodiny prec, postrek celwho bytu, standardne sa robia 3 postreky. To je super, ze nic nenasiel. Kolko si platila?
@banana10 nám budú robiť 2 a platili sme 150€ a druhý by mal stať 120.
@natalis1998 tak to teda dost, nam dal cenu 60€ jeden postrek
@banana10 my sme si vybrali firmu ktora je akreditovaná preto aj vyššia cena. Ale čo som pozerala niektoré firmy pýtajú aj 250-300. Ja len dúfam že je to už preč.
Nevynášať a nevypratávať nič bez postreku☝️ lebo sa to roznosí úplne všade(chodby, výťah)
Nie každý to bude riešiť a nechá ich rozmnožiť do brutal rozmerov, kde už bude treba vytrhať podlahy a pomaly sekať omietky a vtedy je to boj na dlhé roky a neskutočne finančne náročné..
Nechať všetko na mieste, len zbaviť sa prachu v rohoch, na lištách, pod nábytkom, nech sa postrek dostane do špár..
Držím palce.
@macatt my sme vôbec neprenášali nábytok. Len veci čo sme mali v posteli a v skriniach sme uzavreli do vriec aby sa to mohli vystriekat. Nič neopustilo náš byt všetko tu ostalo aby sme neohrozovali susedov.
@natalis1998 áno, super, lebo ploštica aj pri kontajneri nemá problém zaliezť zasa niekomu..
Napr. babke čo to nebude riešiť a problém pre celý činžiak na x rokov ako vyšitý..
@banana10 ahoj ja som tiež dostipana a nič som nenašla...prosím ťa ako prebieha deratizácia v sobotu majú prísť a mam 2 ročnú...neškodí ten postrek...všetko vyberám zo skríň a dávam do vriec a idem prať a do sušičky.. som stoho na nervy
@karamelka1234 odpíšem aj ja ak môžem..
Pokiaľ ste ich nenašli, tak bude treba dymovnicu, ktorá ich najskôr vypudí(2h nemôžete ísť do bytu) a potom následne striekajú postele, rošty, sedačku, okolo postele, lišty, prahy, rohy, zásuvky..
A teda to, čo by mohla dcérka chytiť sa môže umyť, aj linku, sporák, stol treba umyť len jarovou vodou, ostatné na lištách, rohoch, okolo postele a sedačky neumývať, ani nevysávať, 3 týždne má postrek účinok..
Nehovorím úplne z vlastnej skúsenosti( našťastie) ale zaujímam sa, majú vo vedľajšom vchode..
Držím moc palce, po 3 týždňoch treba postrek zopakovať, ak by sa vyliahli ďalšie z vajíčok..
@macatt ďakujem...nové stipance nemám a nič som nenašla a a tie stipance som si našla okolo 20tej večer po sprche ani neviem kedy ma to postipalo
@karamelka1234 určite v noci, zákernosť hrozná, tie štípance začnú svrbieť neskôr, kľudne ťa mohli poštípať ešte noc predtým.. neskutočne zákerný parazit, že si to človek nespojí napri keď prespí niekde..
@macatt ale myslíš ze by stipali iba mňa manžel a,mala nič a nové štípance tiež nič
@karamelka1234 tak pokiaľ si neprespala niekde inde 1-2 dni dozadu tak áno.. možno vás prišla navštíviť len jedna, ktorú si nakŕmila a zo spodu roštu mohla naklásť vajíčka, sú transparentné, neviditeľné.. ďalšia vec je trus také tmavé ako krvavé bodky… pokiaľ spávaš na tej strane tak to bude ono..
Ja som len teoretik, nemám našťastie skúsenosti.. schovávajú sa aj v matraci takto, fotky sú stiahnuté..
My sme si raz doniesli 2-3 ks domov od domáceho zvieraťa 🙈🙈🙈 nikdy viac🙈🙈🙈 vyprala som všetko a nepomohlo až sme sedeli na postelí a videli ako skáče a tak chytili a bolo po všetkom 🙏🏼
@lienka434 ja som našla dnes blchu ale myslite ze dokáže blcha urobiť 9 stipancov?
@macatt všetko je úplne čisté...nenašli sme nič v posteli madraci ale som našla blchu...chodíme sa hrať k starkej s mačkou 😬🥵
@lienka434 blchu?
@karamelka1234 blcha je lepsia ako plostice 🤣mali sme oboje
@eeffka ja mam normálne infrakt stoho 🫣
@karamelka1234 ak to je ta 1 blcha co si chytila mas po probleme.
@karamelka1234 áno, môže byť blcha.. hlavne že ste ju našli, tá štípe tiež hrozne, môže to byť od blchy
@macatt ved všetko som parným vysávačom vysavala sanitolm umyla záclony veci dala prať plus ešte skrine ma čakajú
@eeffka dúfam...ale blcha dokáže takto stipať až neuveriteľné
@karamelka1234 blchu si chytila neviem sice ako sa ti to podarilo za bieleho dna, lebo mi sme na nu cihali 3 noci 🤣🤣🤣 a uvidis ci budu stipance pribudat
@eeffka ja nelubim ponožky sedím na gauči nohy vyložene a pozerám čo má stipe tak som ju chytila trochu stisla...lebo aj tie stipance som si všimla až po sprche a tiež som sedela pred tým na gauči ale bola som uspať aj malú tak som zvedavá čo bude ďalej 🥴

@natalis1998 volala som znova firme a povedal mi, ze mam veci nechat tam, lde su, len postelne pradlo vyprat na 60 a aj deky. Oni zistia rozdah zamotenia a povedia co dakej.