icon

Ako ošetrovať ranu po operácii pruhu?

12. nov 2025

Ahoj.
V pondelok som mala operáciu pruhu, včera ma pustili domov. Ja som ale prepúšťaciu správu hneď odovzdala obvodnej lekárke. Takže. Neviete nahodou dokedy tú ranu mám mať zalepenú, ako ju ošetrovať, umývať atď.
Ďakujem

anonym_02ef55
12. nov 2025

@anonym_autor Som po operacii klucnej kosti. Prepustaciu spravu som dostal v dvoch exemplaroch, jednu pre mna a jednu pre obvodacku. Ja som dostal taketo instrukcie: ranu nechat zalepenu a nic s nou nerobit a hlavne ju neumyvat. Po tyzdni kontrola v nemocnici, kde to odlepili, vydezinfikovali a znovu zalepili. Po dalsom tyzdni kontrola a vybratie stehov.

romanapb
12. nov 2025

@anonym_autor najlepšie nechať zalepenu do najbližšej kontroly, ktorú vám určite odporučili

petricienka
12. nov 2025

Mne odporúčali po operácii striekať Alfasilverom aj viackrát denne, podľa potreby. Zalepenú som mala ranu len dva-tri dni, potom už nie, vraj teda aby dýchala a rýchlejšie sa zahojila.

autor
12. nov 2025

Ja som dostala asi len jeden papier, netuším. Odovzdala som všetko obvodnej, a ona si to nechala. Za 10 dní mám ist na vybratie stehov. Vôbec si ale nepamätám, či mi hovorili si to umyť alebo nie 😅

gvenduska
13. nov 2025

A v nemocnici vám čo povedali keď vás prepúšťali
Ja som po operácii kolena a všetko nám sestrička a primár povedali pri odchode z nemocnice čo robiť kedy ísť ba kontrolu a atd