icon

Ako ovplyvňuje znížená funkcia štítnej žľazy vlasy?

katkatet
13. jún 2025

Ahojte baby, chcem sa spýtať či má nejaká rovnaky problém ako ja, a ako ho riešila? - vlasy si rozčesavam každy deň a dlho a napriek tomu po pár minútach vyzerajú akoby som chodila neučesana. Štiepia sa mi do prameňov a su neupravené. Mám zníženú funkciu štítnej žľazy môže to nejako ovplyvňovať ? Sú husté ale jemne nevydržia mi ani kučery dlho. Skúšala som šampóny kondicionéry dobré kefy a nič... Ďakujem za radu

Ako ovplyvňuje znížená funkcia štítnej žľazy vlasy?
denkabemommy
13. jún 2025

@katkatet pozri na ig kucerava.mama … vie zázraky s vlasmi všetkého druhu 🙂

mdse
13. jún 2025

@katkatet možno ich nemáš až tak česať a skôr podporiť vlny. Ja mám vlasy rovné ako zo žehlenia, tak Ti neporadím. Ale podľa mňa by si si mala vygúgliť techniku na podporu vĺn.

veselo_neveselo
13. jún 2025

Presne, potrebujes im pomoct skuceraviet, a nie natahovat na rovne. Prebehni na internetoch ako sa starat o kucery, kup par pripravkov na vlnite vlasy, nefukat (iba tym tuplikovym difuzerom), necesat, a potom nam daj fotku, ako to dopadlo 🙂

Myslim, ze nakoniec budes mat vlasy kuceravejsie nez si myslis.

katkatet
autor
13. jún 2025

Ďakujem dámy za rady ale mne nejde o to mať kučeravé vlasy ale aby sa mi tak neštiepili a vyzerali upravene po česani 🙂

andreakotesova
13. jún 2025
@katkatet

Ďakujem dámy za rady ale mne nejde o to mať kučeravé vlasy ale aby sa mi tak neštiepili a vyzerali upravene po česani 🙂

@katkatet ostrihať a starať sa o ne.

katkatet
autor
13. jún 2025
@andreakotesova

@katkatet ostrihať a starať sa o ne.

@andreakotesova mala som už aj ostrihané a skúšala som kadečo neviem z čoho to pramení hodinu po rozcesani už vyzerajú takto vždy, za každého počasia :(

mdse
13. jún 2025
@katkatet

@andreakotesova mala som už aj ostrihané a skúšala som kadečo neviem z čoho to pramení hodinu po rozcesani už vyzerajú takto vždy, za každého počasia :(

@katkatet nedáš si to vysvetliť, ale ak ich češeš za sucha, tak ich máš potom takéto. Choď za kaderníčkou, nech Ti poradí, ako sa o Tvoje vlasy starať a poradí.aj strih, aký sa k tomuto typu vlasov hodí.

andreakotesova
13. jún 2025
@katkatet

@katkatet takéto vlasy sa češú len mokré. Nikdy nie suché.

zuzanaam
13. jún 2025
@katkatet

@katkatet nejde mi o to 😀. Keď máš raz také vlasy, tak ich jednoducho česať nemôžeš. Mám podobné vlasy a češem len mokré po umytí. Keď ma ako dieťa doma nútili česať sa, tiež som mala len štiepajúcu sa suchú "slamu". Až v 18, keď som sa bola dať učesať na stužkovú mi kaderníčka povedala, že také vlasy sa česať nemôžu. Odvtedy na ne dostávam pochvaly. A áno, to že sú vlasy suché súvisí s hypotyreózou, aj suchosť pokožky. Je to jeden z príznakov. Ja vlasy ani mokré bez naolejovania nerozčešem. Tiež mám hypotyreózu.

papaya1234
14. jún 2025

Mám tiež zníženú funkciu štítnej žľazy a áno, je to príznak. Mám to tiež. Skúšam teraz leave-in kondicionér a detangler hrebeň s mäkkými štetinkami. Na záver dávam na vlasy ešte olej a vyzerajú oveľa lepšie. Neviem presne názov, ale mala som aj morrocan oil, ktorý je trochu drahší ale fakt funguje.