icon

Ako oznámiť úmrtie príbuzného lekárovi?

chrobacik41
21. nov 2023

Ahojte, mam takú citlivú otázku. Prosím Vás, keď umrie príbuzný, treba úmrtie oznámiť jeho všeobecnému lekárovi? Treba odniesť nejaký papier( napríklad list o obhliadke mrtveho) ? Nevieme presne ako to funguje. Kartičku poistenca treba odovzdať v poisťovni do koľkých dní? Ďakujem za odpoveď.

elenka.k
21. nov 2023

@chrobacik41 úprimnú sústrasť,
podľa mňa určite to treba oznámiť jeho lekárovi, hoci, možno sú prepájané a uvidí to v PC programe, kto vie? !

lucka_ke
21. nov 2023

toto rieši poisťovňa

vierka82
21. nov 2023

Určite treba oznámiť .s listom o prehliadke mŕtveho.popripade už z umrtnym listom ak už máš.
Treba k lekárovi zaniesť aj jeho zdravotnu dokumentáciu pokiaľ ju mal pri sebe

jankaju
21. nov 2023

@chrobacik41 riešila som to tri týždne dozadu. Všeobecnému to treba oznámiť a odniesť kópiu úmrtného listu. Kartičku sme neodovzdávali, stačí ju zlikvidovať.

siska53
21. nov 2023

@chrobacik41 karticka sa neodovzdava. Poistovni nahlasi umrtie UDZS.

alickapusinka
21. nov 2023

to oni všetko vedia z matriky automatický doklady musíš vrátiť do 8 dní sa mi zdá. Ošetrujúci obvodný lekár odovzdá kartu na samosprávny kraj do archívu. Doklady OP,ZP to sa vracia a treba ísť aj na SP odhlásiť. Tak isto aby neplatil smetie a poplatky to treba ísť na miestny alebo mestský úrad odhlásiť.

e1i
9. jún 2024

@alickapusinka karticku zp neodovzdavas. Ani pri zmene zp. A udaje o umrti maju vsetky institucie z centralneho registra obyvatelov.

alickapusinka
9. jún 2024

@e1i ja viem ale môj muž po mame odovzdal doklady. Tak isto nám zomrela dcéra všetko som odovzdala do ZP a všetko čo trebalo . Takže iba matrika o tom vie ale doklady sme odovzdali. Aj muž po mame OP, odhlásil SP,ZP takže áno odhlasuje sa. Darmo píšeš že nie vracia sa OP odhlasuje sa do 8 dni SP, kvôli dôchodku starobnemu. Mňa zbytočne presviedčaš. Asi viem čo som odhlasovala pri dcére. Matrika ťa neodhlási zo ZP,SP .

e1i
9. jún 2024

@alickapusinka nepisem ze op sa nevracia. Ten ano ale preukaz zp nie a teraz uz vsetko maju automaticke.