icon

Ako podať sťažnosť na arogantnú zubárku?

14. aug 2024

Ahojte, môj starý zubar ku ktorému som patrila podľa obvodu mi dal zuby do strašného stavu, bol problém sa k nemu dostať stále rozvrtaval dával vložky, plomby hneď vypadli no katastrofa, cítila som že zuby sú na tom zle tak som hľadala iného zubára. Žijem v malom meste a každý zubár mal plno, okrem súkromníkov som našla jednu zubárku síce tiež súkromnú ale najlacnejšiu zo všetkých. Som sama s dieťaťom 1r takže žijeme z rodičaku + výživné + pracujem ide o to že máme mesačne dokopy cca 1200€. Bývanie máme našťastie svoje takže tam viem ušetriť ale naozaj nemôžem dať mesačne 100€ za jednu plombu keď potrebujem spraviť zubov viac, preto som zvolila túto zubárku a nie ostatných kde len vstupné vyšetrenie stojí 250€.
Ide o to že táto zubárka ja strašné arogantná a vždy ma zd.be ako malé dieťa. Necítim sa tam dobre a vždy sa ohradim ale zas to ona potom zneužije proti mne. Napríklad bola som tam vrtala mi zub, dosť ma to zabolelo tak som povedala (nekričala som) aaa a ona hneď spustila, to myslíte vážne že mi tu budete kričať ako malé decko? Veď ja to nerobím pre seba a môžem aj prestať a pôjdete s takým zubom domov, trochu musíte vydržať, treba sa starať o zuby a nebudete tu kričať. Normálne slušne jej poviem že ma to zabolelo tak je prirodzená reakcia že som nejako zareagovala že veď sa nič nedeje a nemusí mať také reči a ona zase spustí, tak keď sa vám nepáči môžte ísť preč, môžte ísť tam kde vám to budú vŕtať lepšie a takéto reči. Minule som musela prehodiť termín lebo dcéra mala 7 chorobu a nemal by kto s ňou byť, potom keď som o týždeň prišla tak ma nechala 3 hodiny v čakárni a keď ma zobrala tak doktorka hneď, no že sa vám uračilo prísť, vám nezáleží na zuboch? Tak hovorím že dcéra bola chorá a ona hneď že kto chce sa vie zariadiť a podobne drísty. Prišla som tam ráno o šiestej ako bolestivý pacient, o desiatej mi vrátila kartičku že ma nevezme. Stále ma reči takého typu že keby som k nej prišla skôr neriešime toto a že mám byť rada že ona míňa svoj čas na mňa, posiela má na dentálnu každý mesiac čo ale nechodím tak vždy nadava že nič nerobím pre seba a čakám od nej zázraky atď. Viac krát som sa tam ohradila že sa nemusí so mnou baviť ako s dieťaťom a že má byť slušná keď aj ja som, následkom toho teraz vždy sedím 2-4h v čakárni. Dá sa to nejako riešiť vyššie? Niekde sťažnosť alebo? Čo by ste robili na mojom mieste? Snažím sa nájsť zubára aby ma finančné nezničil ale zatiaľ k nej chodím akurát tak nervózna vždy.

viestta
14. aug 2024

Vymenila zubara

thereisabear
14. aug 2024

Už po prvom zážitku by som sa tam viac neukázala.

autor
14. aug 2024

@viestta áno hľadám zubára ktorý má finančné nezniči v momentálnej situácii si nemôžem dovoliť ísť k tým čo majú voľno a dať 250€ len za vstupnú prehliadku

pribinak
14. aug 2024

Radšej by som šla do iného mesta, ako k tejto zubárke

modrykolibrik
14. aug 2024

Treba sa obratit na komoru a podat staznost

katarinka1990
14. aug 2024

Aj v PB je takáto, treba zmenit zubara hoc aj v inom meste. Ja som sa nestazovala ale po roku som si pozerala recenzie a stali zato. Darmo ako sa hovori karma je zdarma. Snad sa jej to vratilo.

daniela2629
14. aug 2024

Musíš lepšie hľadať, určite každý nepýta za vstupnú prehliadku 250eur..NIKDY NIKDY NIKDY by som sa tam už po prvej návšteve neukázala, nechať sa ponižovať kvôli peniazom(čo samozrejme chápem), ale nikdy!!!
Choď tam najbližšie a keď ťa nechá čakať alebo bude mať sprosté reči, tak pred celou čakarnou by som jej tam vynadala, povedala od srdca co si myslím, zobrala kartu a zbohom!!A recenzia by sa mala dať každému doktorovi, zadaj v googli jej meno,priezvisko a tam by mali byť recenzie..
Držím ti palce a nedaj si ubližovať a urážať prosím 🙏

gemerka17
14. aug 2024

Poriadne vyplachnut žalúdok zubárke a nikdy sa tam neukazat. Napísať recenziu na googli.
V každom prípade to fakt ma takéto správanie za 100 eur za plombu. Nechce sa mi veriť. Lebo ceny ma pomerne vyššie. Už s takouto cenovkou si na zubnej klinike, s recepčnými, veľkými priestormi a potrebnými prístrojami. Samozrejme každý z personálu sa vie správať.
A teda neviem kde si nabrala, že vstupná prehliadka stojí 250 eur. To je proste blbost. Vstupná prehliadka a RTG idú tak do 100 eur a to teda atakujem už taký vychyteny bratislavsky strop.

autor
14. aug 2024

@daniela2629 proste ceny zubárov v okolí ktorí berú nových pacientov sú pre mňa nereálne, viac krát som jej hovorila môj názor ale vždy to teda dopadne rovnako.
@gemerka17 u nej nestojí plomba 100€ ale v tých voľných klinikách u nej je to cca 40-50€
Nabrala som to priamo u zubárov kde som sa bola informovať, ceny sú jednoducho pre mňa v mojom okolí nereálne nemôžem platiť toľko mesačne za zubára čo by som dala u ostatných, ona je jediná cenovo dostupná pre mňa momentálne, samozrejme hľadám ďalej ale napríklad u nej platím za endodenciu 50€ v iných klinikách u nás stojí od 80€+

gemerka17
14. aug 2024

Pories akútny stav a potom si nájdi iného zubára a postupuj podľa svojho rozpoctu. Endodoncia za 50 eur sú zbytočné vyhodené peniaze, máš to zle a nekvalitné urobene. Presne toto je ten neduch lacných, nevybavenych zubárov. Ono radšej si trosku priplatiť ako potom bud budeš ten zákrok robiť a platiť na druhý krát alebo zub pôjde von. Fakt veľmi dbaj aj na kvalitu práce. Pri jej správaní si fakt neviem predstaviť dobre odvedej práce.

autor
14. aug 2024

@gemerka17 práveže na prácu má dobré recenzie len to správanie, veď ja sa snažím šetrím ako sa dá keď sa dá idem na brigádu ale musím hospodáriť tak aby som mohla kúpiť hlavne plienky, mlieko, stravu a čo dcéra potrebuje a zvyšok dávam na zuby

tinkavvv
14. aug 2024

Ved napis aspon mesto, mozno ti tu naozaj niekto poradi konkretneho zubara.

konariqpo
14. aug 2024

Zuby sú príliš dôležité na to,aby sme na nich šetrili a zubárov je dosť veľa na to,aby sa našiel adekvátnejší a bez sprostého anti-klientskeho chovania. Nič než citlivosť,milota a pozornosť nie je prípustné a práca musí byť kvalitná nech to stojí,čo to stojí. Radšej si dávať raz mesačne jeden zub za sto eur robiť u top zubára než chodiť roky naprávať škody jedného lacného k druhému lacnému. Zubárov je všade ako húb po daždi. Odporúčam tiež dôkladne prečítať a prekontrolovať hodnotenia daného zubára,skontrolovať a porovnať cenníky,skúsiť mailovú komunikáciu,aby bolo vidieť ihneď,aký majú prístup. Za posledný rok neriešim nič iné,než naprávanie temnej dentálnej minulosti tak už trochu viem,o čom hovorím.

gemerka17
14. aug 2024

@konariqpo velmi dobre napísané. Všetko súhlasí. Zubári funguju na inom princípe ako ostatní lekári. Tu si pacient doplaca všade a poisťovňa fakt drobné minimum. Preto ako pacient treba mať vysoké požiadavky na zubára a všetky služby s tym spojene ak už za to platíme. Len škoda, že to niektorí pacienti nepochopili a sú naučení na prístup spred 20 rokov a myslia si, že je to okej a na výber nemaju. Fakt je veľmi veľa zubárov.

cyberk
14. aug 2024

Na tvojom mieste by som sla k inemu zubarovi, hned ako si nasetris na vstupnu (ta nie je tak draha ako pises 🙈). Pri preventivke, nech ti vycisli, kolko co, ake sedenie bude stat a co treba prvotne robit… postupne vzdy, ked si nasetris, tak si spravis zub po zube.. bude to financne narocne, ale budes to mat od zaciatku top spravene, bez blbych reci. Nemusis tam chodit kazdy tyzden, skratka hned ako si nasetris primeranu ciastku, tak tam prides si dat jeden zub spravit.