icon

Ako pomôcť pri kŕčoch v bruchu a zápche?

18. okt 2025

Neviete prosim niekto poradit. Mamka. 74, od minuleho tyzdna mava v krce bruchu. Dost silne, vacsinou zaberie az druha tabletka proti krcom. Je pravda, ze nedodrziavala ziadnu dietu a jedla vsetko. V sobotu, po makovom zavine, mala hrozne krce, nevolnosti, brucho obrovske, zastavene vetry. Po par hodinach polavila. Tak som jej uz nariadila len suchare a caje. V pondelok si dala uz varene maso vo vode a zemaiky varene vo vode. Opat mala hrozne krce a bolo jej nevolno. Opakovalo sa to aj v utorok aj v stredu. K dr ju neviem dostat. Ale vecer ked jej bolo strasne zle, som ju uz nalozila do auta a odviezla na pohotovost. Cestou mi povedala ze uz vyse 4och dni nemala ziadnu stolicu a ze nema ani vetry. Urobili jej klystir, rtg usg krv. Vysledky boli vsetky ok. Nariadili dietu. Ale jej vobec nie je lepsie. Zacala pred 3oma tyzdna brat antidepresiva fevarin a mala pred 2tyzdnami 3dnovy summamed. Samizrejme nedavala si probio, tak som jej teraz kupila. Vcera si uvarila dietnu polievku len mrkva a zemiaky a iba kusok osolila a zase krce a nevolnost. Bola vcera aj u svojej dr. Ta jej este povedala aby si kupila saraticu. Neviete poradit ako jej pomoct. Uz schudla 4 kg, je mi jej tak luto. Dakujem

svetlonos
18. okt 2025

@anonym_autor
zo vsetkeho ju nafukuje, brucho boli, tak podobne sa prejavuje helikobakter. Skus sa opytať dr na vysetrenie. Ak sa potvrdi, dostane silne atb a vybavene. Asi aj malo vody pije ked ma zapchu. Skus aj slivky sušsene zaliate vodou horucou -6ks na pol litra. Nechat odstat cez noc, zjest a vypit.

simisi
18. okt 2025

@anonym_autor a co zlcnik?Problemy po makovom zavine..

anonym_b4a9e3
18. okt 2025

@anonym_autor kŕče môže mať z nedostatku minerálov v strave horčík, draslík, vápnik... kúp jej v lekárni magnézium + elektrolyty, aj kamilkový čaj pomáha uvolniť žalúdočné kŕče. Potrebuje hlavne kľud, žiadny stres... uvarte hustú zeleninovú polievku s mrkvou, stonkový zeler, petržlen, cuketa, brokolica, špenát... viac druhov zeleniny obsahuje rôzne minerály a vitamíny.