icon

Ako postupovať pri liečbe vredov?

ika11123
24. nov 2020

Dobrý večer je tu niekto kto by mi vedel poradiť ako postupovať liečiť...robia sa mi pravidelné vredy na zadku alebo v okolí konečníka mastim si to gafrovou masťou a teplé sedavé kúpe dozrie prepichmem dezinfikujem zalepim keď sa dá len jeden vyliečim a ďalší sa urobí teploty ani spať nemôžem. 😣😣😣boli to hrozne lekár mi dal antibiotiká mesiac pokoj a z iba to isté dal ďalšie ale menej ks mesiac pokoj a zas už som zúfalá 😭pijem oregano kapucinka ale nič nezaberá

elenka74
24. nov 2020

Myslíš abcesy?

ika11123
autor
24. nov 2020

@elenka74 áno

elenka74
24. nov 2020

@ika11123 Môj muž má rovnaký problém, trvá to minimálne 20 rokov ☹ Asi 4x bol operovaný, potom mal istý čas pokoj a potom znovu problémy. Jeho začne bolieť konečník a už vie, že je zle. Skúšal všetko možné, močil sa vo vode so soľou z Mŕtveho mora, kupoval si nejaké protizápalové čaje, aj tak sa mu to znova urobí ☹

ika11123
autor
24. nov 2020

@elenka74 bol niejakých vyšetreniach?

tripetta
24. nov 2020

Repík je veľmi hojivý. Hlavne všetko pravidelne udržiavať v čistote, suchu, nosiť predyšné bavlnené látky, obmedziť dráždivé jedlá (údeniny napr.) Umývať sa mydlom, ktoré neobsahuje žiadne parfumy a agresívne chemikálie (mne robí dobre mydlo bupi).

elenka74
24. nov 2020

@ika11123 Predtým, na začiatku problémov, bol na rentgeni s kontrastnou látkou, tam videli, kde sa mu to hnisavé ložisko presne nachádza. Potom ho operovali, musel chodiť na čistenia, chvíľu bolo dobre a potom ďalšia operácia a ďalšia. Aj minule som ho posielala k lekárovi, ale on nechce, že sa mu to aj tak opäť spraví.

ika11123
autor
24. nov 2020

@elenka74 ja pôjdem na kožné a gastro dám vedieť ako som dopadla

klaudia19944
4. nov 2025
@elenka74

@ika11123 Predtým, na začiatku problémov, bol na rentgeni s kontrastnou látkou, tam videli, kde sa mu to hnisavé ložisko presne nachádza. Potom ho operovali, musel chodiť na čistenia, chvíľu bolo dobre a potom ďalšia operácia a ďalšia. Aj minule som ho posielala k lekárovi, ale on nechce, že sa mu to aj tak opäť spraví.

@elenka74 ahoj,prosim ta ako je na tom manzel ma s tym stale problemy alebo mu uz nieco pomohlo?tiez mam s tym probelm