Ako prebieha EEG vyšetrenie pre dospelých?
Ahojte,
caka ma EEG vysetrenie na kramaroch na neurologii.
Chodila som na EEG ako dieta cca 15rokov dozadu.
Ako to prosim prebieha?
Lebo pri objednavani mi sestricka vykonavajuca EEG vravela, ze ma celkom vytrapi, ze mi bude dake svetla pustat pred ocami a budem musiet rychlo dychat, inak povedane, bude sa snazit vyvolat "zachvat"...
Zostala som dost v soku a trocha sa aj bojim, pretoze ked som ja chodila na EEG bolo to max otvorte, zatvorte oci, z hlboka dychajte..ale ziadne vyvolavanie zachvatu.
Skor mi to pride potom ako EMG a nie EEG?
Mate stym niekto skusenosti prosim?
Dakujem
@sakimichan to hádam nejakú blbosť povedala, či? Ja som bola na EEG 2r dozadu v LM a prebiehalo to presne tak, ako ste opísali.. žiadne vyvolanie záchvatu.
Ze by nejaké nove praktiky?
@koniarova praveze nie, preto som z toho dost na nervy
@martinockka zacinam sa toho obavat, fakt nechcem aby mi vyvolali nejaky zachvat, proste aj ziadanku mam na EEG vysetrenie
@sakimichan mne robili EEG teraz nedávno a nikto mi žiadny záchvat nevyvolával, to je nejaká blbosť, nie?
@sakimichan ona sa určite pomýlila. Záchvat sa vyvoláva pri potvrdení tetanie
@zefyra ja tiez dufam, ze sa len pomylila s EMG vysetrenim... A ako to prosim prebiehalo. Klasika otvorte/zatvorte oci, dychajte nosom/ustami a pod? Aj nejake blikanie svetla alebo nieco podobne?
@sakimichan áno, tak. Ani na EMG mi nikto nevyvolával záchvat.
@martinockka prosím Vás na EEG ste uvádzala aj hmotnosť?Koľko vážite?Ďakujem
@dannniellla uffff.. je tomu už viac ako 2 roky, ale to si veru nepamätám.. co ma vaha spolocne s EEG?

Ideš na tetaniu?