icon

Ako prebieha koronarografia?

ankahe1
2. júl 2020

Ahojte, boli ste niektora na tomto vysetreni? Ake to je? Ako to prebieha? Ako ste to cele zvladali? Caka to mojho ocka a sme z toho dost v strese, najma mamka.. Dakujem 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
attenna
2. júl 2020

na SKG bol moj svokor, manzelov vtedy 77 rocny dedo, dokonca i jeho 80-rocny brat....zakrok sa robi bud cez cievu na zapasti alebo v slabine, zavisi to od konkretneho cloveka i pracoviska.....svokor mal cez zapastie, dedo cez slabinu, pretoze nemal dobre cievy na ruke (vsetci boli v KC Presov).....cely vykon trva cca 20min, pocas neho boli pri vedomi, neboli uspati...cievy nie len pozreli, ale aj "opravili"

ankahe1
autor
2. júl 2020

@attenna aj ocko ide do presova.

tncka
2. júl 2020

@ankahe1 pohodka, ziadny stres,dr. pichne, kukne a koniec. Neprijemne je to na konci ked cievu silno pritlacia aby nekrvacalo. Ale toto je veget opoti inym zakrokom,a ze som si ich uzilaaa dost🙈😅

attenna
2. júl 2020

@ankahe1 velakrat je to horsie doma, pre cakajucu rodinu, ako pre pacienta...drzim prsty

ankahe1
autor
2. júl 2020

Dakujem vam vsetkym za cenne info a povzbudenie 🙂

kpetrovicova
19. aug 2022

Dobrý deň. Ma prosím niekto s koronagrafiou aj negatívne skúsenosti? Mamina je objednaná a dosť sa všetci bojíme 🙁 zvazujeme odmietnutie. Ďakujem za odpoved

ankahe1
autor
19. aug 2022

@kpetrovicova ja mozem povedat len, ze u mojho ocka prebehlo vsetko v poriadku a naozaj to nebolo vysetrenie, ktoreho by sa bolo treba bat. Zial, podrobnosti ako to prebiehalo, si uz nepamatam. Tym, ze vsetko prehlo kratko a dobre, vypustila som to z hlavy. Povzbudzujem vas, vsetko dobre dopadne🤗