icon

Ako predchádzať obličkovým kameňom?

bebko1995
14. dec 2025

Dobry den, idem si po radu. Manzel mava problemy s oblickovymi kamenmi. Ma calciovo-oxalatove. Minuly rok mu ich vyberali operaciou. No a tento mesiac bol na kontrole a ma ich dalsich 7! 🙈 potraviny kvoli ktorym mozu vznikat vylucil zo stravy este minuly rok ked mu ich vybrali. Nevieme z coho to moze byt. Nahodou tu nemal niekto ten isty problem a neviete poradit ako tomu predchadzat? A este otazka - sme z okoloa Ba, nahodou neviete poradit fakt dobreho urologa? Kludne aj sukromneho. Manzel chodi na Kramare ale tam je vzdy dlha cakacia doba na vsetko..
Vopred dakujem za akekolvek rady a pomoc! 🙂🙏🏻

katka2602
14. dec 2025

Ahoj, ja mám kamene od malička. Prvá operácia ako cca ročne dieťa. Len mne stále vyjde ine zloženie kameňov. Naposledy tiež vyšli calciove a doktor mi povedal nech pijem magneziu, lebo ta "rozbija" calcium. Ja ich mam nonstop, jeden vyjde a ďalší sa vytvorí mám stále cca 3-4 v jednej a rovnako aj v druhej obličke. Dôvod prečo sa tvoria nevie nikto. Keď mi dali zoznam potravín ktoré spôsobujú ich tvorenie,tak 90% tých potravín vobec nejem a 10% veeeeelmi ojedinele. Proste mi povedali, že mam take obličky.

bebko1995
autor
14. dec 2025
@katka2602

Ahoj, ja mám kamene od malička. Prvá operácia ako cca ročne dieťa. Len mne stále vyjde ine zloženie kameňov. Naposledy tiež vyšli calciove a doktor mi povedal nech pijem magneziu, lebo ta "rozbija" calcium. Ja ich mam nonstop, jeden vyjde a ďalší sa vytvorí mám stále cca 3-4 v jednej a rovnako aj v druhej obličke. Dôvod prečo sa tvoria nevie nikto. Keď mi dali zoznam potravín ktoré spôsobujú ich tvorenie,tak 90% tých potravín vobec nejem a 10% veeeeelmi ojedinele. Proste mi povedali, že mam take obličky.

@katka2602 och to si neviem ani predstavit 🙈manzel dostal minuly rok ten oblikcovy zachvat a to boli take bolesti ze podla mna ja som netrpela tolko pri porode ako on pri tych kamenoch 🙈😓

anonym_a23f11
14. dec 2025

mne lekar poradil na oblickove kamene Lomikam, asi po 1-2 tyzdnoch zabral

katka2602
14. dec 2025
@bebko1995

@katka2602 och to si neviem ani predstavit 🙈manzel dostal minuly rok ten oblikcovy zachvat a to boli take bolesti ze podla mna ja som netrpela tolko pri porode ako on pri tych kamenoch 🙈😓

@bebko1995 no poviem Ti, že veru pôrod bol pre mňa menej bolestivý ako ked príde kolika. Len posledne roky mám šťastie, že vyjdu v pohode samé vonku a nie je to az take bolestivé.

kalifka
14. dec 2025
@bebko1995

@bebko1995 aj ja ich mávam veľmi často, vraj sa nedá ničím ich odstrániť. Proste to máš dané budú sa tvoriť stále.

anna777115
15. dec 2025

Tvorbu kryštálov a konkrementov moze, sposobovat aj metabolicky problem obličiek. Proste zla filtracia a zle odburavanie mineralov, solí atď.