icon

Ako prekonať dlhotrvajúci kašeľ?

6. jan 2024

Ahojte potrebujem radu.. od Vianoc som chorá, sopeľ, kašeľ, hlieny tmavozelené uz mam za sebou 3dnove antibiotika, erdomed , momentálne mám ATB Zinnat a soledum 4 deň a mam pocit, že mi nič nepomáha. Stále ma naťahuje z kašľa, boli ma hlava z večného smrkania a uz sa potrebujem vrátiť aj do práce no v mojej práci nesmiem byť chorá..
Nejaké tipy? Rady? Hoc čo, čo pomôže. Ďakujem 🙏🙏

misicka_k
6. jan 2024

Myslím že nie je úplne na zahodenie skúsiť konvickovat 🙂 to by ti mohlo pomôcť aspoň so soplami a hlienmi. A tým pádom možno aj s bolesťami hlavy keď tak ti to trošku uvoľní 🙂

kimina21
6. jan 2024

Preplachy nosa isto pomozu a inhalovanie

autor
6. jan 2024

Ďakujem, vyskúšam len mam pocit, že tie hlieny sú niekde zastavené aj keď kašlem tak akoby to ostalo niekde medzi ústami a prieduškami

kimina21
6. jan 2024

Skusit zabaly,na noc kapustny list s medom a cez den na 2 hodiny tento zabal https://www.eniris.eu/sk/boli-vas-niekde a pomedzi to mastit mastou ohriatou alebo olejom olivovym. Ale urcite tie preplachy,aby sli sople vob

vanilkovazmrzka
Autor odpoveď zmazal
mijo53
6. jan 2024

kašľala som možno 2 mesiace, nebrala som žiadne antibiotika, pila som veľmi veľa čaju - mäta, baza a klinčeky povarené spolu, citrón, med, potom cibuľový sirup - cibuľa, med, citrón, inhalovala, roztopené maslo, med, mlieko a cmúľala hašlerky a vitamíny, D, C, zinok

ankare
6. jan 2024

Nápis do skupiny Zdravotníci na MK.

mima172
6. jan 2024

Odporúčam dat vyšetriť krv na atypické baktérie (pľúcne chlamýdie a mykoplazmy). Som čerstvo po liečbe. Dcéra kašle podobne, atypické baktérie vylúčené, no zistený streptokok. Tých možnosti je veľa ale minimálne tu krv odporúčam poriešiť.

nttnnt
6. jan 2024

@mima172 s dcerou ste v jednej domacnosti ?

mima172
6. jan 2024

@nttnnt Jasné 🙂 Ani ona a ani muž to odomna nechytili (obaja boli na testy).

nttnnt
6. jan 2024

@mima172 tak to je sila to sa teda cudujem tie chlamky su strasne svine aj nie je take lahke sa ich zbavit

mima172
6. jan 2024

@nttnnt To áno. Prvý x som ich mala v roku 2022 naraz s mykoplazmami, dcéra na mne nonstop nalepená a nechytila nič, teraz som mala "len" chlamýdie, kašľom som sa dusila deň, noc a opäť to nechytila. Manžel taktiež nič ani vtedy, ani teraz. Ja som bola oba razy tehotná, keď som ich dostala, čiže Dr to zhodnotila tak, že som ich dostala kvôli oslabenej imunite tehotenstvom a oni naopak majú imunitu zjavne dobrú.

kacka6
6. jan 2024

Ja som mala cez sviatky taký kašeľ, že až na zvracanie, a veľmi vysiľujúci, nedal sa zastaviť... Pomohol mi Paxeladine sirup bez predpisu, rýchlo zabral.