Ako prekonať paniku z návštevy lekárov?
Som mladá, necítim sa nejak extrémne zle, ale od kedy mi našli cystu/uzol, niečo staršie vraj na štítnej aj na vaječníku - na vaječníku potom aj pekne zmizla, tak mám paniku chodiť k doktorom - či mi nenájdu niečo vážnejšie a vždy mám obavy ísť tam. Niekedy viac z doktorov a ich prístupu - to má každý tie cysty, nič s tým nerobte - a vy neviete ani na čom vlastne ste. Ako riešite v sebe takéto obavy?
odkedy sa mi narodila dcéra, pozorujem sa oveľa viac. neviem, čím to je, ale mám taký väčší strach o seba. samozrejme súčasne sa bojím aj o ňu, ale snažím sa nepanikáriť pri každom náznaku choroby.
@anonym_autor mam ale mam dovod a ano idem sa liecit rakovina mi zobrala zo dna na den blizkeho cloveka a ver ze ked vidis dakoho umierat je to este horsie. musim to riesit lebo sa zblaznim. mam z toho uzkoste stavy. az take ze mam bolesti.
beham po lekaroch a nechapu. nenechajto takto daleko zajst, drzim ti palce.
odkedy sa mi narodila dcéra, pozorujem sa oveľa viac. neviem, čím to je, ale mám taký väčší strach o seba. samozrejme súčasne sa bojím aj o ňu, ale snažím sa nepanikáriť pri každom náznaku choroby.
@ellemell toto je uplne bezne.
Ja chapem ze to vacsinu ludi stresuje a maju strach. Ale treba si uvedomit, ze ked tam ides tak oni hladaju pricinu a snazia sa ti pomoct. Kiez to keby si tam nesla a nahodou nieco mas je horsie. Nie je prijemne chodit doktorom, co si budeme. Moc asi neporadim, ja sa napriklad nebojim nicoho, takze lazo plazo u mna. Snaz sa zit najlepsie ako vies, ze pre svoje telo robis len to naj. Tak isto dusevna stranka. Strach a stres to su dva typci co akurat podporuju vselijake choroby. Nekamos sa s nimi.
Ono my ti mozeme hovorit barz co, ale ty musis najst tu silu-vyrovnanost tam ist - sama. Nikto ta nezbavi strachu, len ty sama mas tu moc. A ano ked chces to dokazes. Musis si to uvedomit a nastavit tak v hlave. Drz sa 💜

to je normalne, kazdy ma obavy... ber to s tej lepsej stranky - ak ti nieco najdu a pravidelne sleduju, tak je to stale lepsie ako neriesit preventivky a prist s chorobou potom v pokrocilom stadiu, ked su uz moznosti obmedzene alebo sa neda nic robit... na stitnej zlaze mam dva uzliky (vacsi a mensi) uz asi 7-8 rokov, od kedy mi to na sono nasli, sleduje sa to kazde dva roky ci sa to nemeni a nerastie. tiez ma to najprv vystrasilo, ale casom som to prestal riesit