icon

Ako prekonať paniku z návštevy lekárov?

21. aug 2025

Som mladá, necítim sa nejak extrémne zle, ale od kedy mi našli cystu/uzol, niečo staršie vraj na štítnej aj na vaječníku - na vaječníku potom aj pekne zmizla, tak mám paniku chodiť k doktorom - či mi nenájdu niečo vážnejšie a vždy mám obavy ísť tam. Niekedy viac z doktorov a ich prístupu - to má každý tie cysty, nič s tým nerobte - a vy neviete ani na čom vlastne ste. Ako riešite v sebe takéto obavy?

sowhat
21. aug 2025

to je normalne, kazdy ma obavy... ber to s tej lepsej stranky - ak ti nieco najdu a pravidelne sleduju, tak je to stale lepsie ako neriesit preventivky a prist s chorobou potom v pokrocilom stadiu, ked su uz moznosti obmedzene alebo sa neda nic robit... na stitnej zlaze mam dva uzliky (vacsi a mensi) uz asi 7-8 rokov, od kedy mi to na sono nasli, sleduje sa to kazde dva roky ci sa to nemeni a nerastie. tiez ma to najprv vystrasilo, ale casom som to prestal riesit

ellemell
21. aug 2025

odkedy sa mi narodila dcéra, pozorujem sa oveľa viac. neviem, čím to je, ale mám taký väčší strach o seba. samozrejme súčasne sa bojím aj o ňu, ale snažím sa nepanikáriť pri každom náznaku choroby.

anonym_b04ef5
21. aug 2025

@anonym_autor mam ale mam dovod a ano idem sa liecit rakovina mi zobrala zo dna na den blizkeho cloveka a ver ze ked vidis dakoho umierat je to este horsie. musim to riesit lebo sa zblaznim. mam z toho uzkoste stavy. az take ze mam bolesti.
beham po lekaroch a nechapu. nenechajto takto daleko zajst, drzim ti palce.

anonym_b04ef5
21. aug 2025
@ellemell

odkedy sa mi narodila dcéra, pozorujem sa oveľa viac. neviem, čím to je, ale mám taký väčší strach o seba. samozrejme súčasne sa bojím aj o ňu, ale snažím sa nepanikáriť pri každom náznaku choroby.

@ellemell toto je uplne bezne.

levantinka
21. aug 2025

Ja chapem ze to vacsinu ludi stresuje a maju strach. Ale treba si uvedomit, ze ked tam ides tak oni hladaju pricinu a snazia sa ti pomoct. Kiez to keby si tam nesla a nahodou nieco mas je horsie. Nie je prijemne chodit doktorom, co si budeme. Moc asi neporadim, ja sa napriklad nebojim nicoho, takze lazo plazo u mna. Snaz sa zit najlepsie ako vies, ze pre svoje telo robis len to naj. Tak isto dusevna stranka. Strach a stres to su dva typci co akurat podporuju vselijake choroby. Nekamos sa s nimi.

Ono my ti mozeme hovorit barz co, ale ty musis najst tu silu-vyrovnanost tam ist - sama. Nikto ta nezbavi strachu, len ty sama mas tu moc. A ano ked chces to dokazes. Musis si to uvedomit a nastavit tak v hlave. Drz sa 💜