icon

Ako prekonať stav, keď na vás príde tetánia?

rokkisu
13. nov 2012

Ahojte. Chcem poprosiť o radu. Asi pred pol rokom mi zistili tetanický syndróm - chronický. Ruky a nohy mi zatiaľ chvalabohu nevykrúcalo, ale keď to príde, sú to strašné stavy. Neviem čo robiť. Sú to stavy, kedy neviem či odpadnem, či ma preženie, či budem vracať, či mám kričať, pulz aspoň 130, hviezdičky nad hlavou a tlkot srdca až v ušiach a mravci po celej tvári. Je to fakt nepríjemné.Prichádza to raz za týždeň, hlavne večer. Jediné čo mi ako tak pomôže je vaňa s teplou vodou. Neviem prečo, ale teplá voda mi pomáhala aj v čase tehotenstva, keď mi bývalo zle. Vo vani presedím aj hodinu. Ako to prekonať? Občas to trvá i 2 hodiny. Magnézium i kalcium si dávam preventívne. Dýchanie do sáčku mi vôbec nejde, mám z toho závraty. Poradíte mi, ako prekonať tento stav čo najlepšie a najrýchlejšie? ďakujem.

kacena4
21. apr 2014

@kajabb 2. kedze som silny ale ozaj silny migrenik (10-15 migren za mesiac) tak o zavodnovani viem svoje takze to je pre mna samostatna kapitola ktoru splnam na 110%

kacena4
21. apr 2014

@kajabb 3. tato tema je pre mna zatial total tabu toto musim zacat robit ale potrujem si spravit harmonogram lebo uz som skusala vselico ale nic mi nepomohlo na detox. verim ze mam total zadetoxikovany organizmus ale neviem si ho oddetoxikovat poriadne skopirujem si co si napisala a vyskusam vdaka moc o tom detoxe citam dalej

kacena4
21. apr 2014

@kajabb 4. co sa tyka stravy tak tu sme tiez doma dcera aj syn su alergici HITkari takze mame doma super prisnu dietu a syn nezje hocico ako autista, takze napr. stevia je na prvom mieste (utlmuje ho voci cukru ktory sposobuje hyperaktivitu 😉 😉 ) takze stravu ovladame tiez

kacena4
21. apr 2014

@kajabb 5. moj najvacsi problem 😖 kedze nas je 5 syn je autista dcera epilepticka ja tiez invalid tak je pre nas tazke zosinchronizovat nejaky pohyb pre nas co ma neskutocne skre takze mna to vystavuje najviac ale tento rok som si dala predstavzatie ze aj ked budeme mat male dieta budeme sa snazit chodit viac do hor v sobotu sme boli vystverala som sa len do 3/4 hory a vyflusnuto som povedala, ze viac nevyleziem ani na furiku ale boli sme a to sa rata 😀 😀 😀 😀 ale vycerpanost sa nezaprie aj tak 😒

kacena4
21. apr 2014

@kajabb a k poslednemu prispevku chuda som az moc prave ze sa snazim pribrat 😀, vlasy nepadaju - zeby som tu tetaniu nemala 😲 😲 😲 , ale nie som len mrska co si rada utahuje 😀 😀 😀 😀
prosim ta co znamena "Ale to tak po polroku užívania chlorelly (príde na rad, keď sa doužíva spirulina. Alebo sa môžu užívať spolu. A ešte by som zaradila aj Francúzky íl). Lebo toto je prípravná fáza pre detoxom. Keď sa toto zvládne, samotný detox je malina emoticon , nič zložité. Len sa zaradia určité potraviny – cesnak, koriander, zvýši sa chlorella."
tomuto som nepochopila to su nejake detoxikacne lieky ci co?

kajabb
11. máj 2014

kachita 2014-05-09 14:43:38 píše:
--------------------------------------------------------------------------------
Dakujem za tvoje prispevky na temu tetania. Doteraz som si myslela, ze mam len uzkost a depresiu, teraz to nabralo vyssi level. Co ma trapi je, ze ja sa zdravo stravujem uz dlho, robim si raw jedla, doplnam mineraly a aj tak ma to prepadlo. Jedine co mozem podotknut je, ze mam plne usta amalgamu. Este mi ich treba vymenit 6.
Smiem sa opytat, pocas ataku tetanie moze clovek realne zomriet ze sa mu tak stiahne hrdlo ze prestane zit ?
Ja to totiz mam tak. Stiahnute hrdlo, zmeraveny jazyk a krcel svalov na koncatinach, hyperventilacia nekontrolovatelna a super horibiilny strach.

Ahoj kachita, teší ma, že ťa môj príspevok posunul ďalej. Teraz to, čím prechádzam dostáva zmysel Dúfam, že ti nevadí, keď to zavesím do témy, nech si prečítajú aj ostatné baby.

Ešte poznámočka: Nie som lekársky ani zdravotnícky školený pracovník. Všetko čo píšem sú moje vlastné postrehy a skúsenosti.

´Smiem sa opytat, pocas ataku tetanie moze clovek realne zomriet ze sa mu tak stiahne hrdlo ze prestane zit ?´
No, lekári sa vyjadrujú, že nie. Že aj pri veľmi silnom záchvate sa prejaví pud sebazáchovy a človek neumrie. Moja skúsenosť je iná. Pri mojom prvom, najsilnejšom záchvate som to takmer vzdala. Už som bola v takej zvláštnej eufórii, konečne vyslobodenie zo strašnej únavy. Áno, bol tam aj strach, ale zároveň neskutočný pokoj, že to už mám za sebou a nebudem sa viac trápiť. Keby nebolo dcérky, nemá ma tu čo držať.
Ono je to úplne nová diagnóza. Nie sú skúsenosti. Preto ani doktori nevedia reagovať. Zatiaľ nie je potvrdené, že niekto pri záchvate zomrel. Ale ja to vidím tak, že mŕtvi nekričia že ich usmrtil záchvat. Musí prísť veľká náhoda, aby doktorom niekto zomrel priamo na stole pri záchvate. Potom sa tým začnú aspoň zaoberať. Alebo ani to nie. Lebo tu bude obava z trestnej zodpovednosti zo zanedbania starostlivosti alebo strach z útoku kolegov dotovaných farma spoločnosťami. Ono na každej chorobe sa dá výdatne zarobiť. A hlavne ak sa o nej veľa nevie.
Ja to aj tak beriem inak. Smrť neberiem ako strašiaka. Pre mňa nie je hrdinstvo na niečo zomrieť. To už je ten človek za vodou, nič ho netrápi. Hrdinstvo je prežiť v takomto stave a nezlomiť sa.

Inak je super, že sa snažíš zdravo stravovať. To je prvý krok. Do stravy pridaj neobmedzené množstvo rybieho tuku z rýb zo studených morí pripravených na olivovom oleji alebo ľanový olej (treba skladovať v chladničke, vždy uzatvorený, lebo rýchlo oxiduje a horkne) Spi vždy, keď sa ti dá. Nepretržite tých cca 8 hodín. Nezabudni piť. Najlepšie prevarenú vodičku, hlavne čistú, minerálky s rozumom. Minerály treba v zvýšenej miere, ale priveľa škodí, telo ich musí prácne likvidovať. Do vody pridaj bio citrón, vyriešiš niekoľko vecí jedným ťahom (vitamín C, silný antioxidant, úspešne lieči mnohé závažné choroby; odkysľuje organizmus, veeeľmi dôležité; čistí obličky; prirodzené antibiotikum; limonén spomaľuje rozvoj rakoviny a má antiseptické účinky - zabíja mikróby; kyselina listová, draslík, vláknina).
Do stravy pridaj vlákninu, čisté psyllium. Zarať chlorellu, 5 tabletiek 3-4× denne.

Hlavne, NEVYMIEŇAJ AMALGÁM NARAZ! Máš tetániu, telo je už veľmi preťažené. Výmenu plomb musí predchádzať zhruba niekoľko mesačné čistenie tkanív od ťažkých kovov chlorellou. Prečítaj si dôsledne Protokol Dr.Klinghardta http://www.zdravie4you.sk/chlorella/studia-dr-k.... Poradím s vlastnými skúsenosťami. Plomby sa vymieňajú postupne, 1-2 za mesiac podľa veľkosti. Kedy to máš urobiť budeš vedieť sama, keď sa budeš cítiť lepšie. Ale rátaj s tým, že po výmene príde zhoršenie zdr.stavu. V ktorom smere sama uvidíš, predpokladám u každého inak. Prejaví sa najslabšie ohnivko v reťazi. Ja som sa na výmenu pripravovala 6 mesiacov, potom som urobila chybu, že som si dala vymeniť všetky zostávajúce plomby naraz, 5 kúskov. Spoľahla som sa na Kofferdamovu blanu. Porušila som protokol, doplatila som na to. Do pár týždňov mi diagnostikovali rakovinu krčka maternice. Pred pol rokom absolútne negatívna, teraz čistá 5, bez debát. Už som po konizácii. A riešim ďalej. Dúfam, že poriešim, verím si
Pre toto som písala, že treba postupovať opatrne, počúvať telo, rešpektovať protokoly - je to hra s otvoreným ohňom.

Vieš, keď to celé prežívam a riešim na vlastnú päsť, našťastie viac viac - ako menej úspešne, a nejaký odborník na tetániu vyhlási, že to nie je ´život ohrozujúce ochorenie´, znie to ako výsmech.

kajabb
11. máj 2014

36363939, 2014-05-04 16:24:25, píše:
----------------------------------------------------------------------------------
Ahoj, prepac ze Ta otravujem... ale mam presne tie iste stavy z Tetanie ako si pisala Ty na fóre a neviem si uz rady absolutne... tak isto presne aj sa stretávam s tym co si sa ty ze mi pichnu magnezium a dovidenia... Bola som u pana Doktora Šucha ak poznas a povedal mi ze oblicky zanesene a ze mam tele dost tazkych kovov... tak absolvujem teraz terapie u nho + mi kazal ake potraviny mam a nemam jest... vcera som bola u jednej babky liecitelky a povedala mi tiez ze oblicky zanesene tak mi naordinovala aj jej ocistnu terapiu..... citim sa uz velmi zle xanax uzivam a nejak velmi mi nezabera.... unavena som neskutocne z toho ze nespim poriadne a ked si idem lahnut vecer tak neexistuje aby som zaspala lebo mi nervy v bruchu trkaju a ked uz som na krajicku zeby som zaspala tak ma to prebudi.... az po jednom xanaxe a tabletke na spanie zaspim na cca 4hodiny.... Velmi ma zaujalo co si pisala o tych tazkych kovoch napr.... mam tiez tie hnusne plomby cierne cca 10 ..... myslis ze to moze mat za nasledok toto ? Ty si si ich davala odstranit a vymenit za biele?
Samozrejme nechuti mi ani poriadne jest a ked uz jem tak sa snazim take ocistne potraviny.... sparglu, vajicka domace, mak, tekvicne semiacka, rano mi robi manzel taku hmotu z pomleteho ovocia a zeleniny a to jem napr s kokosovym maslom aby sa tie vitaminy mohli vstrebat do toho..... boli ma krk neskutocne a bola som aj u napravaca a povedal ze mam stavce povyhadzovane tak ma ponapraval, ale ked som si citala o tom krku a siji v tvojom prispevku a tazkych kovoch.... mno jednoducho som sa nasla uplne v tom ze je to mozny moj pripad.....

Veľmi pekne Ti Ďakujem za odpoveď.... akekoľvek poznatky taketé vrelo uvítam.... ešte raz Ďakujem ...

Ahoj moja, jasné, že neotravuješ. Rada odpoviem 😵 Ale to vieš, v rámci časových možností, riešim viac vecí naraz a nie som každý deň na MK.

Myslíš dr.Šuchu toho zubára z BB? Osobne ho nepoznám, už som zvažovala, že k nemu pôjdem, ale nevydalo. A zubára som nedávno zmenila za dr.Ábelovského zo ZV. Je fakt dobrý.
Ako ťa dr.Šucha vyšetroval? Zrejme ide o nejaký prístroj na báze biorezonancie 😕 Veľmi zaujímavé. Ostatní vedátori to neuznávajú, ono sa výsledky ťažko interpretujú, ľahko môže dôjsť k omylu. Ale na základnú orientáciu pacienta myslím v pohode postačuje. Je to super, oproti tomu, že ostatní nevedia povedať nič 😒

Pozn.: Nie som lekársky ani zdravotnícky školený pracovník. Všetko čo píšem sú moje vlastné postrehy a skúsenosti.

Prečítaj si, čo som dnes písala kachite. Nebudem sa opakovať. Len pridávam, že treba používať veľa cesnaku, každý deň aspoň jeden surový strúčik. Kvôli selénu (viaže ťažké kovy do selenit komplexu) a tisícom ďalších vecí, okrem iného upravuje tep - to tetanikom treba. Je tak liečivý, že by mi nestačila ani A4, ale ak je záujem, napíšem 😉 Príprava: nakrájať na tenké plátky (ja používam keramický nožík, je vždy ostrý a hlavne neničí niektoré látky ako kov) a nechať stáť na vzduchu 12 min. (čím aliín zreaguje s enzýmom alináza a vznikne vysoko liečivý alicín).

Ty s vysokou pravdepodobnosťou trpíš aj na kandidózu (druh plesne, ktorá je v malom množstve súčasťou prirodzenej črevnej mikroflóry. Ak sa rozšíri, nastáva značný problém) Tento stav ide ruka v ruke s intoxikáciou ťažkými kovmi, ktoré okrem toho, že zahltia imunitný systém, ktorý nemá silu riešiť iné veci, vytvárajú silne kyslé prostredie. V kyslom prostredí sa kandide mimoriadne darí, tak ako aj inej hávedi. Je aktívna večer, okolo 19 hod. a v noci. Preto ľudia majú večer neodolateľnú chuť na sladké - musia nakŕmiť potvoru. A narúša spánok. Liečba je komplikovaná, ale možná. Záleží v akej kondícii je človek. V každom prípade ide o dlhdobý proces a nie celkom príjemný, vzhľadom na nutnosť držania diéty. Máš od lekára zoznam potravín, neviem akých, ale určite ti pomôžu. Prvý krok u každého je - ZABUDNÚŤ NA CUKOR, biely, trstinový, kukuričný a neviem aký, zle, zle, všetko zle. V prípade krízy trochu medu, denne max. 2-3 lyžičky. Ale stévia je super, môže sa neobmedzene, myslím, že toto je správna cesta. Inak, medzi cukry patria aj škorby, tzn. biela múka, akékoľvek obilniny, zemiaky, atď. Toto by som zatiaľ nevyraďovala, iba bielu múku by som nahradila grahamovou. Zdochnutá kandida je 10× toxickejšia ako živá, preto treba postupovať pomaly 😒 Prioritne vyčistiť odpadové cesty: pečeň, čievko, obličky. Inak pôjde odpad cez pokožku, mám s tým skúsenosť, nechci to.
Pomôcť pri odvykačke od cukru by ti mohli a určite pomôžu, za studena lisované olejčeky (cukor = rýchle palivo, tuk = pomalé palivo, tj.pre telo najlepšie). A aj cesnak, je hypoglikemický, tiež ničí huby a iné parazity. Nezabudni na vodu, tie 3l denne, pridaj citrón; psyllium.

Problém so spánkom u teba má aj inú príčinu. Máš diagnostikované silné zaťaženie ťažkými kovmi. Napr. ortuť silne narúša spánkový cyklus. Plus obmedzenú funkčnosť obličiek (čo je u chronickej otravy ortuťou jeden zo symptómov, pretože ortuť sa vylučuje hlavne močom). Predpokladám, že aj iné čistiace orgány sú upchaté, vzhľadom na to, že máš zdravotné problémy aké píšeš. Ja to vidím takto: telo sa snaží ortuť a ostatné kovy odviesť, ale je jej mnoho (10 amalgámov, uuf). Zdroj (teda amalgám) zostáva v nezmenenom množstve a preniká do tkanív. Obličky nestačia to kvantum spracovať, zaniesli sa. Teda jedna z najdôležitejších odpadových ciest je nefunkčná. Ortuť, keďže nemôže ísť z tela von, sa hromadí v črievku. Tráviaci trakt, okrem toho, že je centrom imunity a nahromadená ortuť ju ničí v zárodku, je silne pretkaný nervovými zakončeniami. Čím sa ortuť cez nervy opakovane dostáva do organizmu, je zacyklená, uvádza sa, že vraj až na 80% a to ťa ničí.
Najprv by som naviazala ortuť: 4×5 tabletiek chlorelly denne. Denne surový cesnak (selenit komplex). Psyllium 1-2 polievkové lyžice denne (naviazanú ortuť pomôže vylúčiť stolicou). Súčasne čistiť pečeň a žlčník: 3× denne čaj z pestreca (sylibum marianum) alebo v tvojom prípade lepší panenský olej 1× lyžičku denne. Obličky: už asi niečo máš, nezabudni prevarenú vlažnú vodu s citrónom. Ale skús pridať čaj z prasličky 2-3× denne (1 lyžička na 1/4l vriacej vody, 30 min.lúhovať) alebo u teba lepšie sedací kúpeľ (100g prasličky treba dať ráno do večera do studenej vody, potom zohriať na bod varu a pridať do kúpeľa. Voda by mala siahať nad obličky a mal by trvať 20 minút. Po kúpeli sa neosušiť a ľahnúť si na noc, cez deň aspoň na hodinu.) Prasličku užívať od splnu 7 dní, ak robí dobre max.14 dní spolu, potom prestávka 2 týždne do ďalšieho splnu. Praslička je nevhodná pre kardiopatikov, nefrotikov, tehotné a dojčiace ženy. Predtým by som večer vypila čajík z medovky, je to zázrak na upokojenie, alebo je hotová super zmeska z Popradského - volá sa ´proti stresu´. Tým sa nastavíš na spánok. Nutne treba min.8 hodín, postupne to príde, teš sa na to 🙂 Črievko: chlorella, cesnak, psyllium + dobré probiotiká (ja užívam Swiss). Nosové dutiny: ja si robím výplachy, už rok. Je to geniálna vec, najrýchlejšia cesta dostať ťažký kov von. Zo mňa idú čierne šúplaty. Ale momentálne ťa tým nejdem už trápiť, máš domácich úloh viac ako dosť. Ak sa budeš cítiť, sleduj tému či sa niekto na to opýta, zavesím to tam.
Odkyslenie: toto ti okamžite prinesie úľavu. Ráno a večer si do pusy daj malý glg panenského olivového oleja. Prevaľuj v ústach 15 min. Nenechaj to zatiecť do krku. Potom vypľuť. Tvorí sa veľa slín, budeš mať plnú pusu. Ak treba, vypľuj to skôr a daj si nový glg, dodrž 15 min. Potom bežne umy zuby pastou. Bude sa robiť veľa hlienu, treba vychriakať, všetko musí ísť von, príp.si pomôž zub.kefkou. Ak bude pocit, že nejaký olej ešte zostal v puse, treba 2 min. vyplachovať soľným roztokom. Rob to týždeň, potom uvidíš ako ti bude. Ak chceš, pokračuj. Inak, práve to robím súčasne pri písaní 😀 😎

Toto je pre začiatok. Bude treba ešte očistiť mozog. A tiež riešiť niečo, čo by mohlo vyskočiť, hoci o tom momentálne nevieš. Ak treba, napíš. Pomôžem, ak viem. Všetko je v tvojich rukách. Veľa zdravia 😵 😵

kajabb
1. júl 2014

Ahoj🙂 Prepáč ak otravujem, ale prečítala som si tvoje príspevky a verim, , že ty by si mi vedela poradit 🙂 Moje trápenie trvá už 18 mesiacov, presne od narodenia mojej dcérky. Teda všetko spustil pôrod. Samotný pôrod nebol komplikovaný nakoniec som šla sekciou.cca 3 hodky po sekcii som začala krvacat, , opäť ma museli operovat.Ten strach a bolest neprajem nikomu ☹a ked som sa prebrala zistila som tu najhoršiu novinu ☹vzali mi maternicu .Vtedy som bola hlavne vďačná, ze som prežila. Navyse mi museli dat 4 konzervy krvi ☹Vždy som bola silná, málo čo ma položilo.Moja uzkost hoci malá zacala v nemocnici, vtedy som myslela ze zavrate su z novej krvi.No ozajstné problémy začali az doma. Približne 4 den po prepusteni mi večer ostalo zle.Triaska, tlak na hrudi, , plytke dychanie, trpnutie ruk, noh.V nemocnici mi podali lem infuzku a poslali ma domov, ze je to vycerpanie po pôrode. Neskôr som navštívila neurologa, lebo prisla tenzna bolest hlavy. Teda tlak v hlave mam dosť často z toho mám potom zavrate a pride uzkost. Proste bludny kruh.Dlho trvalo, kym mi spravili test na tetaniu, , diagnoza hyperventilacna tetania. Nasadili mi AD konkrétne seroxat, , xanax a horcik. Ano niečo málo mi pomohli, ale stále sa necítim dobre.Nie som to ja, castokrat musím siahnuť po xanaxe ☹som uz naozaj velmi zúfalá.Budem ti naozaj veľmi vďačná za akúkoľvek radu.Sama to uz nezvládam . Sorry, ze som sa tak rozpisala 😅
Pa
Gabi

Ahoj Gabi, samozrejme, že neotravuješ. Ja sa ospravedlňujem, že píšem až teraz, bola som v nemocnici. Kvôli tej rakovine.
Pozn. nie som lekársky ani zdravotnícky školený pracovník. Všetko čo píšem sú moje vlastné postrehy a skúsenosti.
Ak sa teda vylúčila funkčná bolesť hlavy, to čo píšeš mi smeruje preťaženiu organizmu ťažkými kovmi. Ukladajú sa hlavne do mozgu. Preto tá bolesť hlavy. Poznám tú bolesť a tiež nevoľnosti. Mňa bolelievala hlava roky, hlavne pri akomkoľvek vetre alebo na priamom slnku. Záleží od stupňa zaťaženia a na ktoré miesto sa to ukladá. Teraz je rok ako sa detoxikujem, výrazný ústup bolestí, nevoľností, kŕčových atakov, ale mierna tetánia zostáva. Tzn. treba pokračovať v detoxe.
V každom prípade u teba treba mozog vyčistiť. Tomu musí ale predchádzať vyčistenie tkanív tela. Takže by som ti doporučila to, čo som už niekoľkokrát písala - Protokol Dr.Klinghardta http://www.zdravie4you.sk/chlorella/studia-dr-k....
- Tzn. kúp si kvalitnú chlorellu, najlepšie kapsule, alebo tabletky, prášok, čo ti bude vyhovovať. Je to totiž najúčinnejší chelátor (rozvíria - naviažu - vylúčia) ťažkých kovov. 5 kaps. (1 gram) 4× denne (posledná dávka 30 min.pred spaním), dlhodobo, cca 6 mesiacov. Vždy 20-30 min.pred jedlom.
Pokiaľ máš v tele akútny zápalový proces (napr.prechladnutie, angína, chrípka atď. dočasne vynechaj chlorellu kvôli vysokému obsahu železa, železo podporuje rozvoj patogénnych mikroorganizmov)
- K tomu v priebehu dňa cesnak (nakrájať na plátky a nechať 12 min.oxidovať, vytvorí sa alinín), ak vadí pach, treba zapiť mliekom alebo požuť pretžlen.vniatku a jesť večer s chlorellou, do rána sa pach stratí. Je nutný kvôli selénu (práve on dáva cesnaku typickú vôňu). Tabletky neodporúčam, väčšinou ide o placebo alebo len slabý účinok.
- Potrebuješ minerály, tetanikom prinášajú úľavu. Mg priebežne (buď tabletkovo s B6, mne osobne lepšie vyhovuje min.voda Magnézia, 1 fľ.denne + prirodzený zdroj B6: pšeničné otruby (graham), obilniny, avokádo, zemiaky, strukoviny, zelenina, mliečne výrobky, vajcia atď.). Ostatné minerály, určite denne, napr. Francúzsky zelený jíl, Schindlleho minerály atď, je ich viac, len si vybrať.
- Zaradiť 3 - 4× do týždňa ryby zo studených morí (losos, makrela, sardinky, sleď) pripravené na olivovom oleji, môžu byť s cesnakom :o) Alebo rybí tuk v kapsuliach 1 ksl 2× denne + oliv.olej. Omega 3 mastné kyseliny sa starajú o dobrý stav nervov a mozgu (zistilo sa, že Omega 3 MK pomohla k transformácii ľudoopov na inteligentného človeka 😀 )
- Dostatočný spánok 😔 , min.8 hodín neprerušene. Počas spánku sa regenerujú nervy a mozog.
- Pitný režim. 3 l tekutín denne, v horúcom prostredí aj do 4 l denne. Najlepšie prevarená čistá vodička (super s citónom, pozor zuby umyť najskôr 30 min. po užití citrusov, lebo zmäkčujú zub.sklovinu), bylinkový alebo zelený čaj (max.3 šálky denne). Nepočíta sa káva, čierny čaj. Sladené farebné vody treba vylúčiť.
- Tiež doporučujem zaradiť Psyllium, 1 lyžičku - 1 lyžicu denne. Je to čistá vláknina, zapíja sa veľkým množstvom vody. Pomôže tráviť uvedené potraviny a tiež naviazané toxíny vylúčiť stolicou. Tiež pomáha bojovať proti kandidóze (kvasinka/pleseň, spôsobuje nafúknutie brucha, zlé trávenie, zaplavuje telo toxínmi, množstvo nepríjemných až vážnych symptómov), ktorá ide ruka v ruke s intoxikáciou. Vláknina vytvára priaznivé prostredie pre ´dobré baktérie´, ktoré nedajú priestor pre kandidu.
- Mohla by si skúsiť pripravovať doma jedlo výlučne na kokosovom oleji (napr.v DM majú ´bez vône´, na varenie najlepší). Jedlo je ľahučké, chutné. Kokos.olej je nasýtený tuk so stredne dlhým reťazcom, pre telo najprirodzenejší, pomáha zvyšovať metabolizmus (prirodzene sa po ňom chudne), vyvažuje cholesterol, obsahuje selén, protivírusové, antibakteriálne a protiplesňové účinky - účinne likviduje listériu, kandidu, herpes simplex, cytomegalovírus, chlamýdie. Celkovo ukľudňue lymfatický a endokrinný systém, čo by mohlo zmierňovať tvoje bolesti hlavy.
- Ráno a večer si vezmi do pusy malý glg kvalitného oleja, neprehĺtať, prevaľovať v prednej časti pusy 15 min. Bude sa tvoriť dosť slín. Potom vypľuť a umyť zuby bežným spôsobom. Hlavne všetok vytvorený hlien vypľuť a vychriakať von. Viem, tie zvuky sú nepekné, ale nehanbi sa, si pacient, liečiš sa. Prípadne si pomôž zubnou kefkou. Práve v tom hliene bude dosť toxínov. Často vychádza čierno-striebristá látka, to bude dobre, už začínajú neurotoxíny z teba vychádzať von. Hlavne všetko vypľuj. 😝
- Ak je to u teba aktuálne, zhruba po 6 mesiacoch, možno dlhšie, keď sa ti výrazne uľaví, začni vymienať amalgámové (čierne) plomby za biele. Pomaly! 1 za 2 mesiace. 2 dni pred a 2-5 dní po výmene zvýšiť dávkovanie chlorelly. V deň výmeny neužiť žiadnu!
- Po výmene plomb začni čistiť mozog - vňaťou z koriandra (kuchynská bylinka, určite si ju videla napr.v supermaketoch, podobá sa na petržlen, ale je krehšia a inak vonia). Robí sa to v 4 týždňových periódach (1 týždeň sa užíva koriander so zvýš.dávkovaním chlorelly - 3 gramy (15 kapsulí) 3 - 4× denne; 3 týždne bez koriandra a 1 gram (5 kapsulí) chlorelly 3 - 4× denne. Účinná je pravdepodobne silica, pretože sušený koriander či semená nemajú taký účinnok. 😒
- Vylúčiť cukor - akýkoľvek: keksy, tyčinky, čokolády, tiež sladené musli, limonády, koly, kečupy, horčice, polievky s cukrom, koláče atď. Môže byť trochu medu, stévia neobmedzene, ovocie aj mnoho. Namiesto bielej múky preferovať grahamovú. Fajn zaradiť zeleninové šťavy, najmä cviklovú, napr.1 cvikla, 2 mrkvy, 2 jablká, zázvor, citrón vypiť nalačno, je to balzam, mňam.
- Časom zistíš, že lieky už nepotrebuješ a budeš ich môcť vyradiť. To bude jedna z najlepších správ 🙂 Hlavne nezúfaj, toto je overený postup, zabral už u mnohých ľudí. Bude ti lepšie a bude to na tebe aj vidieť 😎 Teším sa na to 😵
Pa Karin

kajabb
1. júl 2014

lillieen77, 2014-06-18 23:05:33, píše:
----------------------------------------------------------------------------------
Dobry vecer,
precitala som si Vase prispevky a chcela by som sa Vas opytat,ci tie spominane vyzivove doplnky a caje mozem uzivat sucastne,alebo to striedat po dnoch,pripadne po urcitej dobe.
Tetaniu mam 6 rokov,na zaciatku to bolo strasne...neskor sa mi ulavilo,ale neprestalo....raz su dobre dni a raz horsie....
Doteraz som to riesila len uzivanim magnezia a vitaminu B6,ale viem,ze toto mi nepomoze....musim zacat niekde inde.Velmi ma zaujali Vase prispevky,a budem rada,ked sa i nadalej podelite o Vase rady.A este jedna otazocka,Vam tetania presla,alebo s nou mate problemi i nadalej?....ulavilo sa Vam ason po spominanych radach?...dakujem
s pozdravom ;)

Dobrý večer lilieen77,
teraz sa neviem zorientovať, ktoré konkrétne výživové doplnky a čaje máte na mysli. Pred chvíľou som písala Gabi (hore, nad týmto príspevkom), prečítajte si to prosím, je tam zjednodušene napísaný postup detoxikácie. Ale najlepšie je predsa len prečítať si ten Protokol Dr.Klinghardta, hm.
Chlorella, cesnak, rybí tuk, oleje atď to všetko treba chápať ako lieky, medikamenty. Už Hipokrates povedal: ´Nech je jedlo vašim liekom.´ Pharma lobby nás neustále presviedčajú, že len ich výrobky sú liečivé. Áno, ale vo všeobecnosti sú prírodné látky pre telo oveľa lepšie prijateľnejšie ako chémia s množstvom vedľajších účinkov. Mimochodom, ich výroba väčšinou spočíva v extrakcii látok práve z bylín a tzv.výživových doplnkov atď. Prečo nepoužijú celé rastliny? To by sa potom nedalo patentovať, čo nie je dobré pre biznis 😠 . Ja osobne, pokiaľ je k dispozícii prirodzená (koloidná) forma liečiva, určite uprednostním ju.
Ak ste mala na mysli napr.čaj na čistenie pečene z pestreca mariánskeho, kľudne sa môže užívať súčasne s Protokolom Dr.Klinghartda. Treba pamätať, že čistiace byliny sa uživajú vždy od splnu mesiaca 2 týždne, potom 2 týždne pauza. Vtedy sú najúčinnejšie.
Inak, to Mg s B6 je dobrá voľba. Ja mám tú skúsenosť, že pomáha. Samozrejme ako jedna z radu ďalších látok, tak ako som písala v predchádzajúcom príspevku. Telo potrebuje minerály, pretože je to vlastne elektrolyt na báze vody a potrebuje katióny (minerály) na prenos nervových signálov. Takže treba zaradiť aj ďalšie minerály.
Ja som mala záchvat naposledy vlani v apríli. Tŕpnutie šije, pnutie v hlave, trasúce sa ruky atď. to ešte trvá, ale je to veľmi slabučké. Liečim sa výlučne sama, takým spôsobom ako tu opisujem. Nikdy som neužívala AD xanax, seroxat ani nič podobné. Dokážem normálne fungovať, beriem to ako úspech. Ide to pomaličky, krok za krokom, ale to ide. A to je dôležité, má to smer a výsledky.
Prajem veľa síl a zdravie sa určite vráti 🙂
Karin

borislav
4. júl 2014

@domyyy Mam 59 rokov a tuto chorobu už od svojich 15 rokov. Celý dlhý čas ma liečili na depresiu a psychyku. Skoro som skončila na Cajle v Pezinku. Ale mávala som stavy nespavosti / celý prvý rok po záchvate/ som skoro nespala.Prišli doby lepšie a aj horšie. Trpla mi hlava, ruky aj nohy a opakovalo sa to skoro pravidelne. Všetci si doma mysleli že som hypochonder. tie bolesti nie sú na nevydržanie - fyzická bolesť, ale sú to také psychycké bolesti. Nevedela som sa z toho dostať a tak som navštevovala pravidelne pohotovosti po celej Bratislave. Až po narodení 4-teho dieťaťa som natrafila cez známych na p. prof.MUDr. Kukumberka a to v r.1988. Ten mi spravil všetky vyšetrenia a potvrdil, že to nie je ani nádor na mozgu ani depresia a tak ma začal liečiť magnéziom a aj liekami na epilepsiu. Tie mi ale nerobili dobre a tak sme ich vysadili. Najviac ale pomáha pohoda akľud. Netreba sa zaoberať ničím negatívnym ale vždy pozitívne myslieť. Bola som veľmi precitlivelá a tak som začala vnímať život a aj okolie inak ako dovtedy. Zdravotný stav sa zlepšil a teraz som už v dôchodku ,ale stále ešte pracujem. Źáchvaty prešli , trpnutie končatín sa sem tam objaví, ale už to nie je také tragické ako voľakedy. Ide hlavne o zmenu postoja k svojmu životu a celému okoliu. Všetkým postihnutým touto chorobou prajem veľa trpezlivosti, pokoja a treba sa s radosťou pozerať do budúcnosti. 🙂

miskatomy
4. júl 2014

Žienky mrzi ma aké máte problemy s týmto ale čo viem je že do tela potrebujete dostávať minerály a vitaminy ale nie milion vyrobkov...Potrebujete jednu vitaminovu bombu ktora vam s jednou davkou da do tela vsetko.Mala by som pre vás niečo čo by vám mohlo pomocť ak chcete napíšte mi IP

kajabb
5. júl 2014

@miskatomy Môžeš dať link alebo zloženie? Hľadám multivitamíny na prírodnej báze, hlavne bez sacharózy, ak niečo také existuje 😖 Mám jeden celkom dobrý, ale natrepali tam veľa cukru, mne to telo už nepríjme a ani ho nenútim.

miskatomy
5. júl 2014

@kajabb napisem ti to do ip

kajabb
5. júl 2014

pakes, 2014-07-03 09:53:48, píše:
Ahoj Karin🙂 Ďakujem že si odpisala. Jasné chápem, dúfam, že je ti lepsie🙂 Určite máš toho vela za sebou a horšie ako ja o to viac si vážim, ze si odpisala. Veľmi ti držím palce, aby si bola zdrava a šťastná.Karin co povies na oreganovy olej? Citala som, ze je veľmi dobrý na parazity a plesne.A este som si kupila aj Karnosin. Ale idem urcite nato, musim de
toxikovat, lebo sa veľmi zle citim☹ a navyse somcz tich antidepresiv veľmi pribrala☹ jaaaj bludny kruh.
Ďakujem ti moc
🙂
Gabika

Ahoj Gabika, rada pomôžem 🙂, aj mne pomohli dobrí ľudia. Som im veľmi vďačná. A ďakujem ti za prianie 😵
Oregánovú tinktúru som nedávno kúpila aj ja 😉, keď som išla do nemocnice. Geniálna vec, silné antibiotikum, stačí jedna kvapka a zbavíš sa hávede. Záleží, na čo ho potrebuješ. Máš podozrenie alebo diagnózu?
Na parazity by som ti poradila Clarkiu od firmy Zapper (tinktúra klinčekov, paliny a čierneho orecha), najúčinnejšia vec s akou som sa stretla. Čistí črevný trakt od všetkých vývojových štádií, teda aj larvy a vajcia, čo sa bežnou medikamentóznou (antibiotickou) liečbou cez lekárov nevie dosiahnuť.
Na plesne a kvasinky je oregáno super. Účinná látka je Carvacrol, ten sa nachádza hlavne v divorastúcich rastlinách. Prečítaj si, koľko toho obsahuje, majú ho len veľmi kvalitné výrobky. Terapeutická dávka je 100 až 200 mg 3× denne, čo je celkom dosť. To je pre tých, čo majú fakt ťažkosti. Na bežné infekcie v pohode stačí thymol a ten tam určite je.
Pamätaj, že pre telo je najväčší problém odpratať odpad. Tzn. prv ako sa pustíš do aktívnej likvidácie, musíš začať čistiť odpadové cesty (pečeň - olej/čaj z pestreca mariánskeho; obličky - citrónovou vodou a napr.prasličkou alebo petržlenom (je na obličky najlepší: 1 viazaničku vňate umyť, posekať, zaliať vodou, 10 min.povariť, scediť, pije sa 1 pohár denne)(pozn.nevhodné pre tehotné a dojčiace ženy, pre vredárov) alebo akýmkoľvek urologickým čajom; črievko - psylliom 1 polievkovú lyžicu denne rozrobiť v pohári s vodou)
Tiež L-karnitin (nie D-karnitin) detoxikuje, cheluje odpadové produkty metabolizmu a aj kovov a ťažkých kovov. Ty si si ho zrejme kúpila aj preto, že napomáha spaľovaniu tukov 😉 To ale musíš užiť min.300 mg čistého L-karnitinu/440 mg L-karnitin-tartrátu 30 min.pred cvičením a intezívne cvičiť viac ako pol hod. 😝 Ale správne, pohyb treba 😎 Pohybom nielen zrýchľuješ metabolizmus, prijaté látky pôsobia účinnejšie, odkysľuješ, ale telo si vytvára vnútorné prostredie na ´veľké upratovanie´. Pri L-karnitíne uvádzajú ľudia zvýšené potenie (predpokladám, že je to okrem zvýšenej premeny energie aj spôsob, ako dostať škodliviny von z tela). Na jeho spracovanie potrebuješ mať v poriadku štítnu žľazu. Prirodzený zdroj je v baranine, jahňacine, hovädzine, zajačinke. Plus prijať železo (chlorella 😉 , hovädzina), vit.B3, B6 (v obilninách) a C (citrusy). Teda v tých potravinách, ktoré som ti odporúčala. Inak, L-karnitin viaže thiomersal/thimerosal (zlúčeniny ortuti použivané ako konzervačná látka v očkovacích vakcínach, napr.pre kojencov). Preto ja osobne by som doporučila L-karnitín pre každého, kto podstupuje vakcináciu. Hlavne malé detičky, ale tam by som to riešila cez materské mlieko, teda maminka spapá a nakojí dieťatko. Pretože je tu jedna zrada: hoci je L-karnitín telu prirodzený a teda neškodný, iná situácia nastáva, keď ho je prebytok. Z výskumu z Clevland Clinic v Ohaiu vyplynulo, že L-karnitin metabolizujú niektoré baktérie v črevnom trakte na chem.zlúčeniny, ktoré sa v pečeni menia na trimetyl N-oxid, ktorý spôsobuje usadanie tuku na vnútorných stenách tepien - v konečnom dôsledku varixy, trombózy. To sa dá riešiť zvýšeným príjmom kvalitných olejov, hlavne ľanového či konopného, rybieho tuku na olivovom oleji, na prípravu jedál používať kokosový olej bez vône.
Teda, mne z toho vyplýva: používať kvalitný L-karnitin (L-Carnipure od Lonza Ltd.), používať ho s prestávkami (ja neviem, napr.3 mesiace, potom mesiac prestávku, ale v tomto ešte nemám jasno 😕), minimálne doporučené množstvá, dodržiavať čo som už minule napísala: 3-4× do týždňa mastné morské ryby na oliv.oleji, ľanový olej/iné kvalitné oleje, veľa surových šalátov, vylúčiť cukor(med, stévia môže byť), pitný režim, spánok, jedlo pripravovať na kokosovom oleji (z ktorého sa chudne prirodzene, čo zasa umožní znížiť dávky L-karnitinu). A okrem toho, kokosový olej hubí plesne/kvasinky, teda tiež nie je nevyhnutná vysoká dávka ťažko dostupného Carvacrolu z oregánového oleja.
Na cheláciu toxínov a ťažkých kovov by som použila chlorellu, pretože u L-karnitinu sa snažíme vyhnúť vysokým dávkam. Predsa len, s chlorellou je vypracovaný detox. Protokol, teda vieme postup, množstvo a čas aplikácie + sú skúsenosti.
Ale všetko má svoje plusy aj mínusy, rôznym ľuďom vyhovujú rôzne veci. Ja by som na základe mojich poznatkov a skúseností robila tak, ako píšem.
Keď postupne vyradíš AD, veci to výrazne pomôže - prestaneš telo zaplavovať chémiou, ktorú musí pracne odburávať, napr. minerálmi, ktoré potom chýbajú a tiež zakysľovať, čo telo neurtralizuje zasa minerálmi. Plus poškodené nervy - a tetánia je na svete 😒

dolinka
16. júl 2014

Ahojte dievčatá, zaujímalo by ma akú máte skúsenosť s recidívou , častosťou opakovaní tetanických záchvatov?
Ja so ani netušila, že takáto choroba existuje kým som ju nezažila na vlastnej koži. Viezla som partnera do práce a mala som astmatický záchvat , ke´dže som nemala pri sebe Ventolin mala som obavu ako odšoférujem cestu domov, ako som dýchala spustilo sa mi samovoľne mimo mojej vôle nekontrolovateľné dýchanie a začali mi trpnuť ruky, polovica tvare, pravu ruku mi krčovite vykrutilo a trpnutie postupovalo krkom v šialenom krči a hrudnikom , som bola ako v zvieracej kazajke- prišerne - myslela som , že o chvíľu zomriem,absolute sa mi nedalo vyjsť von z auta si pre pomoc ani do tašky vyhrabať mobil... našťastie priateľ z prace okna videl že tam autom stale stojim tak vybehol von a ke´d videl že mi je zle volal 112 a letel so mnou do nemocnice.. nanešťastie zo 112 namiesto aby nam poradila dychať do sačku mi nariadila zhlboka dychať... boli to najhoršie minuty v mojom živote a absolutne dementujem že to bolo psychicky namyslene- nie je to neprijemne ako niektori pišu-- je to naozaj prišerne.. ked som niečo povedala tak ako po mrtvici, jazyk som mala v krci pokruteny a usta strpnuto drevene- vtedy som sa hrozne bala- na pohotvostnom prijme mi dali niečo do tepny a magnezium v infuzke, dychala som do sačku- celkom to ustupilo.. Stale neviem pochopiť ako sa to mohlo stať.. ve´d v živote som mala oveľa viac zaťažovych stresovych situacii, horšich astmatickych zachvatov a nikdy som nič take nezažila.. a strach a uzkosť prišli až ke´d som cela trpla a boletivo ma vykrucalo a nebolo to že som si to psychicky nahovarala..
naozaj by niečo take strašne a progresujuce mohlo samo ustupiť keby som sa nebola dostala včas do nemocnice a keby mi neboli dali sačok ?
Budem rada ak mi date odpovede na moje otazky , aj ke´d som si prečitala Vašu diskusiu, ale pre mńa je to stale veľka neznama a zla nočna mora.. už teraz sa bojim že by sa mi to malo zopakovať.. žeby som nemala pomoc .. čo sa môže stať ... zase naopak sa mi potom čo som si o tetanii prečitala vynara otazka že keby som volala zachranku tak to budu považovať za nič tak zavažne... 😝

andrejkam
16. júl 2014

@dolinka Ahoj,u mňa boli záchvaty veľmi sporadické-občas za pár mesiacov.......od posledného Silvestra /to bol prvý z tých ťažších atakov / do dnes môžem povedať,že sa to stupňuje na 1 týždeň v mesiaci a aj príznaky sú ťažšie....som ochotná začať brať aj AD len nech mi je dobre....
...ak sa to bude opakovať zájdi k lekárke a uvidíš či sa ti potvrdí tetánia ...držím palce a ozvi sa.

agicc31
5. aug 2014

@rokissu Tetanicky zachvat sa da predist, hlavne ak máte hyperventilaciu. Nepotrebujete k tomu sacok,len v pripade ak to nepomáha. Ak citite, ze to zacina (mravcenie) skuste zadrzat dych aspon minutu, alebo pokial necitite pocit na nadychnutie sa, potom sa nadychnite a zase zadrzte dych na minutu, zopakujte to 10x alebo robte 20 minut, a neprejde to do trpnutie koncatin, a mravcenie tiez prestane.

agicc31
5. aug 2014

@andrejkam Tetanicky zachvat sa da predist, hlavne ak máte hyperventilaciu. Nepotrebujete k tomu sacok,len v pripade ak to nepomáha. Ak citite, ze to zacina (mravcenie) skuste zadrzat dych aspon minutu, alebo pokial necitite pocit na nadychnutie sa, potom sa nadychnite a zase zadrzte dych na minutu, zopakujte to 10x alebo robte 20 minut, a neprejde to do trpnutie koncatin, a mravcenie tiez prestane.

agicc31
5. aug 2014

@dolinka Tetanicky zachvat sa da predist, hlavne ak máte hyperventilaciu,alebo astmu. Nepotrebujete k tomu sacok,len v pripade ak to nepomáha. Ak citite, ze to zacina (mravcenie) skuste zadrzat dych aspon minutu, (alebo pokial necitite pocit na nadychnutie sa), potom sa nadychnite a zase zadrzte dych na minutu, zopakujte to 10x alebo robte to cca 20 minut a neprejde to do trpnutie koncatin, a mravcenie tiez prestane. Musite vediet, ze to vobec nie je vazne ochorenie, ma to spolocne s panickou poruchou, radila by som vysetrenie na EMG aj na MRI mozgu, kardiologicke vysetrenie, endokrinologicke, ak su vsetky choroby vylucene tak nepouzivajte hned AD, skuste kyneziologiu, kognitivnu terapiu so psychoterapeutkou, Bach-kvetinovu terapiu, masaze,jogu a vytvorte si plan dychania 3x denne aspon 5 minut (ucinny je velmi cvicit dychanie 3sek sa nadychnut, 3sek zadrzat, 3sek vydychnut, 3sek zadrzat aby sa kyslik rozmnozil v mozgu), ak myslite, ze tieto terapie nepomahaju, tak skuste homeopatiu (sedatif PC, Milgamma, Magne B6). AD maju hrozne vedlajsie ucinky, a nestale pomahaju.

patricia2120
27. sep 2014

Dobry den, prosim vas bola mi diagnostikovana tetania no este nemam ziadne lieky.chcem sa opytat ci ke toto ochorenie pre cloveka nebezpecne a pripadne ci je to na ztp.velmi vam dakujem

katyax
27. sep 2014

Ahojte, máte pri tetánii dlhšiu dobu strpnutie, alebo je to len krátkodobé? Mne stŕpnu ústa, prsty na rukách, niekedy i chodidlo, len mi to trvá i niekoľko dní...

katyax
27. sep 2014

@peta055 také isté stavy mám i ja...

leren1
29. sep 2014

@radka288 ahoj...mam podobny osud ako ty...od mim9máternicoveho tehotenstva mam bolesti krizov a noh...4 mesiace sa to riesi az som skoncila teraz v nemocnici na neurologii...a dnes mi tu zistili tetaniu...ako ti je ?

radka288
29. sep 2014

@leren1 Ahoj 🙂 mne sice zistili tetaniu ale nakoniec z toho bola neuroborelioza. Tu som si liecila takmer rok a pol a teraz sa pomaly ideme snazit znovu o babo. Robili ti aj testy na infekcie? ci nahodou aj ty nemas daco take ...

leren1
1. okt 2014

@radka288 robili mi testy aj na infekcie no tie boli negativne...brali ti aj vajcovod ? Odkedy zacinate ? Ja som skusila liecitela v komarne tak dufam ze ma zbavi bolesti krizov a povedal ze savpostara aj o babo 🙂

radka288
1. okt 2014

hej mam o vajcovod menej, Teraz sa chystam na diagnosticku laparoskopiu..nech mi pozru ci ten druhy vajcovod je ok. Laparka bude bud tento alebo buduci mesiac a potom zaciname 🙂 uz sa nemozem dockat 🙂 vy uz sa snazite znova? a vajcovod ti zobrali?

radka288
1. okt 2014

@leren1 ..zabudla som kliknut na teba..ked som chcela odpovedat..tak odpoved najdes nad tymto prispevkom 🙂

jaya47
1. okt 2014

@patricia2120 Ahoj. Na 100% to neviem, ale podla toho, co viem, tak ZTP na to nie je. Ci je ochorenie nebezpecne, Tak, mas vyssiu sancu napr na odpadnutie. Ale ber to skor tak, ze je to psychosomaticke ochorenie, teda ze ma aj svoju psychicku aj fyzicku zlozku. Takze udrziavaj si psychiku, nauc sa psychorelaxaciu, pravidelne ber magnezium a ak by si mala pocit, ze to na teba ide, skus dychat do papieroveho sacka (aby si nemala prebytok kyslika) a daj si navyse magnezium. To ti moze len pomoct 🙂 Teda, ak by si sla k lekarovi, ten ti aj tak iba pichne vysoke davky magnezia.

patricia2120
1. okt 2014

@jaya47 dakujem za pomoc 🙂

bertik25
8. okt 2014

Ahojte mam diagnostikovany tetanicky od leta....chcela som vediet ci niektora sportujete - lebo ja som vzdy rada sportovala. V lete som to asi prehnala z behom a skoncila som v nemocnici kde mi zistili tetanicky. Od vtedy som necvicila. V utorok som zacala s vybracnou plosinou. Mate s nou skusenosti? Mala som potom taka neprijemne pocity ale to je skor strach z toho ci to na mna pride alebo nie. Takze som sa hlboko predychavala ked som sla domov a spievala si aby som sa ukludnila 🙂 Pomaha MP3 prehravac aby som na to nemyslela. Nechcem prestat cvicit lebo potrebujem sa niekde vyblbnut ale zaroven sa bojim ze to zas na mna pride ☹ Psycholog mi zistil podla testov depresie a mam sklon k uzkostnym stavom a panike takze si busenie srdca "navodim" aj sama vlastnym strachom ☹