icon

Ako prekonať strach z návratu psychických problémov?

22. jún 2025

Ahojte. Pred rokom v tehotenstve som trpela vážnejšími zdrav. problémami a zo strachu a stresu o bábätko som dostala panický atak. Odvtedy pri väčšom strese sa ma zmocní úzkosť a strach, že sa tento atak alebo iné stavy vrátia. Ako sa toho zbaviť? Prosím poradiť len od tých, čo to poznajú, resp. majú skúsenosť. Inak fungujem úplne normálne, som psychicky v poriadku, až pokým nemám veľký stres a potom sa ma na pár dní zmocní tento strach a moc sa tomu začnem venovať. Potrebujem sa toho nejako zbaviť nadobro. Ďakujeem🙂

juliet86
22. jún 2025

no v prvom rade si treba uvedomit ze tehotenstvo je zatazovy stav. hormony bytostny stracho babo cize na mieste by bolo bat sa toho najma pri dalsom tehu. ja by som ti poradila ist na osychoterapie da sa aj cez poistovnu aby si si to sprracovala ze co sa stalo ako sa stalo. a tiez ti radim mindfullnes. relaxacne cvicenia. joga. pobyt v prirode sport malovanie skratka co ti doplna vnutorny pokoj a stastie. tiez dychove cvicenia. vela stastia

marianarem
22. jún 2025

Ja mam vlastnu skusenost. Mne pomaha asi prave to, ze uz mam tieto problemy tak dlho, ze som si casom uvedomila, ze to nie je nebezpecne, len neprijemne a da sa s tym zit. Realne ten atak ta nijako neohrozuje, je unavny, neprijemny, ale vzdy nakoniec prejde, nesposobi ziadny kolaps srdca, nezadusis sa, proste je to take docasne zblbnutie predrazdenej nervovej sustavy.