icon

Ako prekonať strach z odberov a očkovania?

28. máj 2025

Idem na preventivku ku obvodnej, klasika odber krvi a očkovanie. Ale úplne sa toho bojím aj tej doktorky aj bolesti z ihiel…. Či na to odporúčate ako zmeniť svoje rozmýšľanie a nebáť sa ?

zuzap33
28. máj 2025

Pri odbere nepozerat ako to robia, dat ruku a hlavu nabok

biglovemom
28. máj 2025

Jaze ide o 5rocne dieta .si dospela osoba pre boha snad vies ze neumries z pichu ihly🤦‍♀️

isis234
28. máj 2025

Odbory robí sestrička, na ihlu sa nepozerám. Tú chvíľu vydržím. Lekárka povie výsledky z odberov až o týždeň. Ak bude potrebné, pošle odborníkovi. Alebo predpíše lieky.

ivik4
28. máj 2025

No nijak proste sa zapries a hotovo. Mna pichali 8 mesiacov kazdi bozi den niekolko krat a aj odbery a odvtedy mam traumu a velky strach a zial, vzdy sa musim zaťať. A este aj tie odbery krvi su u mna na 3x. Tak sa nalejem doslova vyse litrom vody rano a idem so stiahnutym zadkom. Si dospela 💁🏻‍♀️
Strach mi nepomohol nikdy

maddie1711
28. máj 2025

Kamarát to takto ma, upozorní vždy sestričku, väčšinou mu odoberajú tak že leží ….. je to normálna vec že niekomu to nerobí dobre. Osobne s tým chvalabohu problém nemám, bola by som si schopná aj sama odobrať kebyže sa viem trafiť do žily.

lindous
28. máj 2025

Ja to tiež tak mám, viem že je to iracionálne, že to nie je nič hrozné a nič sa mi nestane, ale proste ten strach tam je… párkrát som odpadla 😅… a teda tiež to vždy poviem, ľahnem si, otočim hlavu, nech nevidím a sestrička u mojej doktorky je úplne super, vždy sa ma niečo spýta, zakecame sa a ani neviem ako je to hotovo… takže tiež odporúčam na to upozorniť

autor
28. máj 2025
@ivik4

No nijak proste sa zapries a hotovo. Mna pichali 8 mesiacov kazdi bozi den niekolko krat a aj odbery a odvtedy mam traumu a velky strach a zial, vzdy sa musim zaťať. A este aj tie odbery krvi su u mna na 3x. Tak sa nalejem doslova vyse litrom vody rano a idem so stiahnutym zadkom. Si dospela 💁🏻‍♀️
Strach mi nepomohol nikdy

@ivik4 ibaže ja na to proste neviem nemyslieť, ja vlastne ani neviem že čoho sa na tom bojím

laurinka27
28. máj 2025

Ja sa naopak vzdy pozeram, ako mi berie krv a sice je to banalita, ale povazujem to v istom zmysle za “zaujimavy ukon” vykonávaný na mojom tele a rada sa dam pichnut. 😂 A aj viem odoberat krv.
Proste si skus racionalne uvedomit, ze je to uplne najbanalnejsia vec, aku ti (a v podstate kazdemu) v zdravotnictve robia - su ludia so zavaznymi zdravotnymi stavmi, ktori musia podstupovat ovela horsie veci a toto je uplne nic. Navyse realne ta bolest je minimalna, obyc bolest hlavy je horsia.

athena27
28. máj 2025

len do toho ísť a povedať si musím.. zamerať sa na dôvod a nie proces. Ja som mala a stále aj mám strach z ihiel. Niekoľko krát som odpadla, málokedy sa podarilo krv odobrať na prvý krát, mala som vždy obe ruky modré čo sa sestričky snažili ... a hop prišlo dieťa, tam boli tie odoberania krvi pravidelné a tam aj strach išiel do úzadia, hovorila som si, že je to pre moje bábatko tak vydržím 🙂

heln
28. máj 2025

treba si to zracionalizovat, je to jen tenka ihla, odber treba urobit, trva chvilocku, neohrozi ta to na zivote.
ja som bola dost padavka, byva mi zle, zavriem oci, zahovaram sestricku.... potom prisiel porod, 4 lekari ma vysetrovali, hadali sa ci rodim alebo nerodim, vtedy uz islo o zivot. takze si treba povedat, ze je to len odber krvi, nejde o zivot.

janetinka27
28. máj 2025

Ahoj, neznasam ihly, mam fobiu, pred prvymi odbermi som ani nespala
Sestricku upozorni, da ta lezat, ako tu aj pisali vyssie.vsak ona tiez chce mat klud pri odbere
Mne pomohlo absolvovat desiatky odberov v kratkom obdobi, neskor som si uz pichala sama aj injekcie, teraz si picham len take kratucke
Ale tiez mi pri tom bije vzdy srdce az v krku