icon

Ako prekonať strach zo zubára?

12. máj 2025

Jak prekonať strach a pocit hanbí od zubára? Dcéra mi vybila zub krásne sa zlomil bolí jak maria takže je čas na to čoho sa bojím celý život...návšteva zubára..nebola som u zubára už asi 10 rokov a strašne sa bojím ani nie bolesti ale toho jak mi vynada keďže som tam dlho nebola zuby mam dost vzlom stave mam ich všetky ale sú polámané zadné strasne sa cítim zle už dávno chcem ísť si ich dat do poriadku ale strach je veľký pan 🙈 vždy som tam prišla už som mala ísť dovnútra ale radšej som odišla 🙉

deti95060810
12. máj 2025

ak máš strach daj si predpísať neurol 0,25 a hod pred návštevou si daj 1/2 tabl.
na zubára sa budeš usmievať ....

o__o
12. máj 2025

Nema ti co vynadať a keby aj, tak to 1 vynadanie vydržíš a bude dobre.

balerina2025
12. máj 2025

ludia prezivaju horsie veci. a horsie zakroky a vysetrenia.
a pozor, ak mas nebodaj aj mrtve zuby, to moze sposobit velmi vela chorob takze je to asi znamenie aby nsi konecne zacala svoje zuby aj riesit. ber to tak. raz musis.

drzim palce

13uzivatelka11
12. máj 2025

Ja mám tiež veľký strach zo zubára, ale keď si nájdeš dobrého zubára tak po pár návštevách je to lepšie.. ale väčší strach som mala že budem mať ešte väčšie problemy keď tam nepôjdem a budem mať bolesti a aj platiť budem ešte viac.. píšem toto akurát z čakárne u zubárky 😀

13uzivatelka11
12. máj 2025

A to teda kazov som mala fakt dosť veľa, dva zuby mi už dvaja zubári zničili, takže iný zubár to musel opravovať.. ale našťastie to bolo fakt vždy len vŕtanie, čo sa s injekciou dá úplne bez bolesti zvládnuť. Ale nie je mi tiež všetko jedno keď sedím v čakárni..

13uzivatelka11
12. máj 2025

Zubára si najdi podľa recenzii, vyberaj dobre, možno ti "vynada", možno nie, hlavne si daj zuby pomaly doporiadku. Nechceš v mladom veku hádam nosiť protézu.

crazy_cat_lady
12. máj 2025

ja si myslim, ze normalny zubar ti nema preco vynadat. su to tvoje zuby, jemu moze byt jedno v akom stave su :D ja sa tiez bojim zubara, ale viem, ze je horsie mat nejake kazy a neriesit to a potom hasit uz ked je neskoro a zuby bolia..

v dnesnej dobe ti pichnu injekciu a ani nevies, ze ti nieco robia.. urcite to treba riesit cim skor, lebo cim dlhsie to budes odkladat, tym dlhsie bude trvat oprava a hlavne to bude aj financne narocnejsie

osvali
12. máj 2025

Zuby som mala kadejaké, ale nikdy sa mi nestalo, že by to bol zubár nejak komentoval. Proste si spravil svoju robotu a to bolo celé. Neboj sa, nie si prvá ani posledná, čo má takýto strach. Možno keby si to povedala zubárovi, kým začne niečo robiť, aby ti hovoril, čo ide robiť atď, to by nepomohlo?

jaskolka
12. máj 2025

Zubár ti nebude nadávať, maximálne ti povie,že kde si bola doteraz. No a určite si daj zuby do poriadku,lebo veľa zdravotných problémov vyplývaja často aj z pokazených zubov. Nie si jediná,čo sa boji zubára,teraz si môžeš žiadať aj umrtvenie pri výkonoch,je to úplne bežné. Vždy je lepšie opraviť zuby,kým nebolia.

nikoletka1989
12. máj 2025
@deti95060810

ak máš strach daj si predpísať neurol 0,25 a hod pred návštevou si daj 1/2 tabl.
na zubára sa budeš usmievať ....

@deti95060810 ak to bude prva tabletka v zivote, tak mozno aj zaspi 😁

autor
12. máj 2025
@nikoletka1989

@deti95060810 ak to bude prva tabletka v zivote, tak mozno aj zaspi 😁

@nikoletka1989 bola by, ale nebude lebo ešte kojim 😅 ale možno raz vyskúšam 🤣

mandzula
12. máj 2025

Viac ako zubara by som sa bala uctu za reparaciu chrupu po jeho 10-rocnom zanedbavani.
Najdi si zubara podla recenzii, dobry ta sudit nebude (teda aspon ti to nepovie, len si pomysli), bude rad, ze na tebe zarobi.

bobrina1
12. máj 2025

Tak mas dobre zubky,ze 10 rokov, toto si ani neviem predstavit, ja mam furt nieco, kazde 2- 3 mesiace som tam. A neboj, zubar bude rad,ved si zarobi.😁

maratonka
12. máj 2025

Kúp si v lekárni ústnu vodu Curaprox, PERIO Plus, (fialovú) trochu sa Ti uľaví.

lienka.7
12. máj 2025

@autorka na tvojom mieste by som radšej mala "strach" z toho, čo ma to bude stat. Inak nechápem tieto fóbie zo zubárov. Sú omnoho horšie vyšetrenia.
A neboj, čím horšie zuby, tým spokojnejší zubár 😁

64jarka64
12. máj 2025

Mám to ako vy,tiež sa strašne bojím zubára

procrastique
12. máj 2025

Keď tak už Midazolam a nie Neurol preboha :D
A hej, zubárovi je to srdečne jedno, ešte sa poteší že máš odhnité zuby, aspoň mu kvápne do peňaženky nejaká tá stovečka

64jarka64
12. máj 2025
@procrastique

Keď tak už Midazolam a nie Neurol preboha :D
A hej, zubárovi je to srdečne jedno, ešte sa poteší že máš odhnité zuby, aspoň mu kvápne do peňaženky nejaká tá stovečka

@procrastique tiež si dávam Neurol pred návštevou zubára

nikoletka1989
12. máj 2025

ja by som mozno odporucila v prvom rade najst zubara podla odporucani, ktory ma ludsky a empaticky pristup, a zaroven je aj sikovny. To robi velmi vela. Su aj taki, ktori s tebou budu komunikovat a hovorit co ti idu robit a povzbudia ta. Vies zubara kedykolvek zmenit. Mozno by ti toto mohlo pomoct. Aj ked asi trauma zo zubara je casto hlbsie zakorenena no. Snad najdes cesticky ako z toho von

maialeo
12. máj 2025

pocuj, hlavu hore. Mala som rovnaky strach a prve co bolo som si pytala sprej Lidocain... ten mi tak zmrazil pusu az po noc, ze som uz injekciu necitila. Pytala som si tri injekcie a teda pusu som mala mrtvu 7 hodin... ale urobili sme naraz 6 prednych zubov.

rozculena
12. máj 2025

na tvojom mieste sa bojím účtu ........priprav si tak 10 000

autor
12. máj 2025

Nie,nebojím sa účtu , bude toto drahá zábava viem ale našťastie nemám žiadny finančný problém ..mohla som dat tie peniaze aj inde žiaľ bola sprostá a,neurobila skôr krok k tomu tak co uz..namiesto 🐐🐐 budm mat opäť krásny úsmev 😁

rozculena
12. máj 2025

zubár bude iba rád....ja som chodila na súkromnú kliniku asi rok,dávala som si všetky zuby prerábať........nikdy som sa tak nenasmiala u žiadneho doktora ako u toho konkrétneho zubára.
Na recepcii pri platení mi už tak veselo nebolo 😂

katus87
13. máj 2025

Tiež mám ešte strach zo zubára, ale osud zariadil, ze som stretla skvelú zubarku s milým prístupom a postupne dávame dokopy niektoré zuby. Treba nájsť lekára s perfektným prístupom k pacientovi 🙂)

autor
13. máj 2025
@rozculena

zubár bude iba rád....ja som chodila na súkromnú kliniku asi rok,dávala som si všetky zuby prerábať........nikdy som sa tak nenasmiala u žiadneho doktora ako u toho konkrétneho zubára.
Na recepcii pri platení mi už tak veselo nebolo 😂

@rozculena tak to verím, ale aspoň za pekný úsmev aj na fotkách stoji zato 🤭

amy234
13. máj 2025

Treba nájsť takého zubára od ktorého sa na budete báť. Mne sa podarilo.

viera012345
13. máj 2025

Je najvyšší čas začať pravidelne chodiť k zubárovi aj za tú cenu,ze Vám bude vyčítať tie roky bez pravidelnej starostlivosti.Strach pomôže prekonať vidina zdravých zubov/čo sa dá,to zubár opraví, čo nie,toho Vás zbaví/a zdravej ústnej dutiny.Po zvládnutí tohto prvého kroku to už bude jednoduché,lebo začínajúci kaz sa opravuje takmer bezbolestne.Usta plné kazov majú vplyv aj na nase celkové zdravie,a preto čím skôr, tým lepšie bude prekonať strach pomocou relevantnych argumentov.Drzim palce 😀

rozkvet1
13. máj 2025

Nebyť u zubára tak dlho je veľmi nezodpovedne a zbytočne takýmto prístupom si privolas ešte viac bolesti tým pádom u toho zubára budeš aj dlhšie na zakroku. Ja radšej stokrát zubárovi ako raz gynekologovi. Dám si injekciu a nič necítim, ležím si a premýšľame čo budem robiť cez deň. A to ja som si u zubára zažila svoje keďže som bola tiež kedysi nezodpovedná