Ako prekonať stres, úzkosť a depresiu?
Potrebovala by som poradit bola som v nemocnici zdravotne som natom v poriadku . Ale stale ma napina na zvracanie nejem nic mi nechuti som z toho velmi slaba hovoria mi ze vraj to moze byt aj zo stresu, napätia, pocitujem taku uzkost na hrudi a take pocity ktore nemozem nijako ovplyvnit . Rozisli sme sa s priatelom boli sme spolu 10 rokov byvali sme spolu mam dvoch chlapcov potrebujem fungovat ako doteraz som fungovala a nejde to 🙄 teraz su pri mne moji rodicia. Co mam robit mam sa objednat u psychologa alebo kde uz ma to fakt nebavi kazdy den to iste prezivat myslim tie moje vnutorne veci . Dakujem
@zuzanaa239 nikdy sa mi to nestalo az teraz uz to trva 2,3 mesiace schudla som 3 kg
Tak to nie je take drastické, určite sa objednaj ku psychológovi, ale ak máš z toho take neprijemne stavy tak zváž aj antidepresíva, predsa len rozchod po 10 r zamava s človekom.
@zuzanaa239 a ked sa objednam k psychologovi tam co on mi da lieky alebo co sa tam bude diat?
Psycholo nie je lekár, ty potrebuješ odborníka.
@zmrzlinka2021 a co mi radite
Smer psychiater na začiatok a nájsť si potom aj dobrú psyvhologicku
Psycholog ti nemoze predpisat lieky, ale psychiater ano.
@hankab a preco mi vsetci radia ze mam ist k psychologovi
On ti lieky nedá, on ti spraví sondu do duše, z tvojho rozprávania sa bude snazit odhaliť ten bod ktorým sa to začalo, prečo to nevieš spracovať,ale trápiš sa. Urobí ti ak nejaké dotazníkového testy, aký si typ osobnosti a tak. Hlavne ťa bude snazit motivovať, aby si objavila svoju sebahodnotu, aby si prijala čo sa stalo, aby si z toho nestradala,našla pevný bod na čo sa zamerať a žiť prítomnosťou.
@zuzanaa239 tak mozno aj to pomoze
Určite ti to pomôže.
ahoj, mna vytiahli z uzkosti a tazsich situacii v zivote prirodne antidepresiva. Odporucam tuto cestu a sebalasku ♡
Už si sem písala, zbytočne sa netráp. Navštív obvodného lekára, opíš mu ako sa cítiš, že nič nezješ, napína ťa... predpíše ti lieky na úzkosť, aby si sa mohla najesť a začať normálne fungovať. Po 3 mesiacoch stresu, bez stravy si totálne vyčerpaná, rieš to, aby si neskončila na psychiatrii.
@vakatko beriem lieky na chut k jedlu atd ale nejako mi to nepomaha 🙄
Ja ti len poviem, že život máš len jeden.Kazdy moment je vzácny. Niektoré veci nevieš ovplyvniť, môžeš ale rozhodnúť, aký dopad budú mať na tvoj život. Nenechaj ten rozchod takto ovplyvniť tvoje telo a dušu. Môže to byť aj inak. Kľudne smúť ale s vedomím, že pracuješ vedome na tom, aby si sa z toho dostala. Tvoja hodnota nebola ten vzťah.
@bubuzu ale ja nanho praveze nemyslim ani mi nechyba tak neviem co sa somnou deje 🙄
@leni2121 calmgen beriem 2 den
To je super Napis mi ss
Lieky na chuť nepomôžu. Máš psychický problém, stiahnutý žalúdok zo stresu, úzkostí a nedostatku minerálov a vitamínov zo stravy, ktorú nie si schopná do seba dostať.
Potrebuješ lieky na utlmenie svalového napätia, uvoľnia ti žalúdočné svalstvo, budeš sa môcť v kľude najesť. Lieky stačí užívať len pár dní, kým si roztiahneš žalúdok a zásobíš telo živinami. V predchádzajúcom príspevku si dostala rady, evidentne ti nepomohli.
Zajtra navštív obvodného, zbytočne trápiš seba aj rodinu.
@vakatko obvodny lekar mi povedal ze treba ist na psych. Ze on mi nevie pomoct brala som infuzie injekcie bola som aj v nemocnici na internom a nepomohlo tak ja uz neviem myslela som ze ked pojdem na psychologiu tak mi tam pomozu
@vakatko a tie lieky na to svalstvo si viem aj kupit sama ci su na predpis ?
Obvodný by mohol predpísať Neurol, ak nepomôže, potom ísť k psychiatrovi.
Psychiater ti automaticky predpíše antidepresíva, myslím, že ich nepotrebuješ, len sa dobre najesť, ale ja nie som lekár.
@vakatko neurol som brala mesiac a nepomohlo 🙄
Tak prečo sa pýtaš na MK kam máš ísť, keď ťa lekár poslal k psychiatrovi.
Nikde si nepísala, že si brala mesiac Neurol, potrebuješ antidepresíva.
@vakatko antidepresiva predpisuje len psychiater?
Ahoj ak mas silu môžeš skúsiť psychológa... Ale na to potrebuješ ešte tu silu, ktora ti už možno teraz chyba... Ja som tak bojovala 5 rokov. Lebo som nevedela ze mam problém...
Ale zacala som sa liečiť, liecim sa dva roky. A som úplne inde
Verim, ze lieky raz vysadim
Uzkost, stres a všetko prešlo. Aj tebe prejde len toto je porucha adaptácie na ťažkú životnú udalosť... To potrebuješ spracovať. Vyhľadaj fakt odborníka, da ti lieky, aby si mohla normalne jest, neboj nik nebude ani len tušiť, ze ich berieš.
A budeš ôk. Ale treba čas. Treba čas na to spracovať to.
@derdia pisala som ti 🙃
Áno, psychiater ti nadstaví liečbu, kým sa dáš dokopy, lieky ti pomôžu z najhoršieho a potom ich postupne vysadíš. Musíš začať jesť zdravú stravu, užívať si čas s deťmi a spomaliť. Máš výhodu, že máš pri sebe rodičov, skoré uzdravenie prajem 🙂

Aj u psychiatra kľudne, ako dlho už takto si na tom? A koľko si schudla za to obdobie? Máš z toho rozchodu pravdepodobne depresiu, ktorá ti vyvoláva úzkosť a strachy. Kým u psychológa nabehneš na terapie to chce veľa času. Ak sa ti prejavila už stredne silná pripadne silná depka tak to nedáš sama. Stalo sa ti to už aj v minulosti?