icon

Ako pribrať, keď mám fyzicky náročnú prácu?

8. sep 2023

Veľmi som schudla, ale tak že všetko oblečenie na mne doslova visí a v tvári som " prepadnutá ".
Narobím sa manuálne veľa a nachodím denne veľa, k tomu domácnosť a deti.Práca ma veľmi baví ale vadí mi ako som vychudla a nedarí sa mi pribrať, práve naopak, stále chudnem.Odjakživa som bola štíhla takže kebyže som bola predtým obézna alebo plnoštíhla tak by mi to nevadilo.Ako alebo z čoho sa priberá? Niekde som čítala že z B12.

Strana
z2
pinkgirl
8. sep 2023

Nuž starostlivosť o rodinu - rozumiem, ale za akú cenu, hm? Takto sa zodrieš a zničíš si zdravie. Máš podvýživu - veľký výdaj energie a mizerný prísun bez potrebných živín. Tvoje telo živorí, ide na rezervy a už ich vyčerpalo, lebo chudneš. Začni sa poriadne stravovať, lebo šetríš peniaze na nesprávnom mieste.
A možno je čas na lepšie platenú kvalifikovanú prácu - nájdi si kurz cez ÚP, vzdelaj sa aby si mohla zarobiť bez tej driny.

rozkvet1
Autor odpoveď zmazal
rozkvet1
8. sep 2023

To je super že tá práca upratovačka baví. Nechcela by si skúsiť upratovať inde? Keďže som chvíľu robila učiteľku v škôlke, videla som že tam upratovačka mali čas sa najesť, keď sme my jedli aj deti, jedli aj ony. Čo sa týka upratovania, nikto im nestál za zadkom, pomaly si robili svoju prácu...

bajka16
8. sep 2023

Panebože žena, len toto nie 🙈 choď nakopať svojho ex do rozkroku. Toto nie je možné, aby deti prichádzali o matku pred očami. Chápem, že je to veľa na jedného rodiča ale skús to vykriť finančne bez toho, aby deti trpeli pohľadom na svoju matku a strachom o ňu. Práca v ktorej nemáš čas, ani nárok na jedlo je podradná!!! Je to neľudské! Je krásne že ťa to baví, ale niesi handra. Máš právo si v kľude sadnúť k jedlu a káve počas pracovnej doby. Panebože 🙏🙏

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
macekovam
9. sep 2023

Kúp si proteín a môžeš si robiť nápoje.. Vypijes počas práce.. Aj viac krát denne.. Spalis veľmi veľa kalórií. Taj môžeš zjesť naozaj čokoľvek... Ak nemáš čas jest tak môžeš jest naozaj kalorické jedla kde ti malé množstvo stačí na príjem veľkého množstva kalórií...

lasona
9. sep 2023

No zbohom...ja rozumiem ze chceš zarobiť, ale toto co popisujes...však musíš aj oddýchnuť...a vstávať 3.45🙈🙈nonsens....za chvíľu ta odvezuja by som po tyzdni odkvecla

trema
9. sep 2023

Musis jest viac, skus si celodenny prijem rozdelit do tych 2 jedal, na ranajky si daj 1000kcal (Alebo aj 1500) a na veceru tiez. Vyrataj si na nejakej kalkulacke kolko by si mala denne prijat. Cez den ked sadnes do auta daj si za hrst orechov, banan a jogurt.. vikendy mas dufam volne

lilope
9. sep 2023

Chápem, ale to je veľmi málo jedla počas dňa. Netreba ani jesť každé 2 hodiny niečo malé, ale každé 3-3,5 hodiny a niečo poriadne. Večer, keď si navaríš večeru, vezmi si porciu aj na obed. Pomedzi to si môžeš dať pečivo, ovocie, ale obed určite nevynechávaj, resp. nenahradzuj maličkosťami.

nelca84
9. sep 2023

Zjavne vies v com je problem, tak aku radu ocakavas? Sama pises, ze vela pracujes (fyzicky) a popritom zjes na behu iba nieco suche alebo ovocie. Jednoducho si musis najst cas na to, aby si sa pocas prace normalne najedla, to je cele.

bajka16
9. sep 2023

Neviem toto asi nemá cenu komentovať. Ale k tvojej otázke je odpoveď jasná. Nemôžeš tam pracovať ak chceš vyzerať ako zdravá žena. Takto nie.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
9. sep 2023

Našla som kalkulačku energetického príjmu ktora mi vypočítala že by som mala denne prijať 3268 kalórii, z toho 524 sacharidov, bielkovin 88 a tuku 91. Nikdy som taketo veci neriešila takže ako si mám prepočítať napr.obed na kalórie to netuším.

Strana
z2