icon

Ako psychológ pomáha s riešením nevyriešených detských traumatizácií?

30. jún 2025

Mam v sebe nevyriesene veci z detstva tykajuce sa otca. Psychicke tyranie, ponizovanie, narcizmus. To by sme tu boli dlho.
“Skladacka” do seba zapadla ked sa mi narodili deti a vtedy som si tie veci uvedomila tak naplno, nie ze by som si to dovtedy neuvedomovala ale zrazu sa mi zacali vynarat konkretne situacie ktore som ani nevedela ze si pamatam. Zrazu si dokazem premietat presne otcove slova a take “hlasky” ktore hovorieval.
Su situacie pri ktorych mam pocit akoby mi stal za chrbtom a viem presne co by povedal.
Ak by som to zacala riesit s psychologom tak ako to prebieha? Bude to so mnou nejako podrobne rozoberat a analyzovat? Bude ma nejako ucit ako to vytesnit? Neviem vobec co od toho ocakavat? Riesili by ste to s muzom alebo zenou alebo je to jedno?

lindous
30. jún 2025

Rôzni psycholôgovia používajú rôzne prístupy… na začiatku sa zoznámite a mala by si mu povedať svoje očakávania od terapie… uvidíš, či si sadnete, môže sa stať, že to nevyjde hneď s prvým… ak by si to chcela riešiť súkromne, tak napríklad na ksebe si vieš spraviť krátky testík a vyfiltrovať tých, ktorý by sa k tebe mali hodiť, každý tam má profil a vieš si prečítať niečo o jeho vzdelaní, metoadach, prístupe k terapii, tak toto si prebehni a daj aj na nejakú sympatiu 😊

autor
30. jún 2025
@lindous

Rôzni psycholôgovia používajú rôzne prístupy… na začiatku sa zoznámite a mala by si mu povedať svoje očakávania od terapie… uvidíš, či si sadnete, môže sa stať, že to nevyjde hneď s prvým… ak by si to chcela riešiť súkromne, tak napríklad na ksebe si vieš spraviť krátky testík a vyfiltrovať tých, ktorý by sa k tebe mali hodiť, každý tam má profil a vieš si prečítať niečo o jeho vzdelaní, metoadach, prístupe k terapii, tak toto si prebehni a daj aj na nejakú sympatiu 😊

@lindous dakujem ja som pozerala hedepy ale toto co si poradila vyzera este lepsie dakujem🙂

labocca
30. jún 2025

veru,zalezi od konkretneho psychologa a jeho pristupu. Ja ked som sa 1x odvazila vyhladat psychologa,tak cca pol roka bolo vsetko fajn a napokon mi pani psychologicka povedala,ze uz som ok a dalsie terminy netreba/ a to som mala uz dalsie dva vopred dohodnute. Tak som zostala velmi nemilo prekvapena...za taky pristup. Samozrejme,viac som tam uz nesla. Ale teraz musim zaklopat,natrafila som na velmi milu pani psychologicku...
Tak drzim palce!

marianarem
30. jún 2025

Su rozne pristupy, ale myslim, ze nikto ta nebude ucit to vytesnit. Skor to prijat, pochopit a naucit sa od toho oddelit, nenechat sa tym ovplyvnovat.

autor
30. jún 2025
@labocca

veru,zalezi od konkretneho psychologa a jeho pristupu. Ja ked som sa 1x odvazila vyhladat psychologa,tak cca pol roka bolo vsetko fajn a napokon mi pani psychologicka povedala,ze uz som ok a dalsie terminy netreba/ a to som mala uz dalsie dva vopred dohodnute. Tak som zostala velmi nemilo prekvapena...za taky pristup. Samozrejme,viac som tam uz nesla. Ale teraz musim zaklopat,natrafila som na velmi milu pani psychologicku...
Tak drzim palce!

@labocca dakujem ti🙂 tohto sa aj velmi obavam, ze sa niekomu otvorim,zacnem sa do hlbky prehrabavat v minulosti a ze tam to skonci

labocca
30. jún 2025

nemas niekoho znameho kto by mal uz skusenost s nejakym konkretnym psychologom? Ze by Ti odporucil? A nebooooj,dobre to bude🙂.