icon

Ako riešiť alkoholizmus muža anonymne?

nikusik0107
Včera o 19:24

Ahojte

Mam doma problem s mužom...skúsim popísať situáciu...ked nepije je super postará sa o deti navari nakupi atd ....avšak akonáhle začne piť koniec ...najhoršie je ze pije napr 2 tyzden je ok a potom pride tyzden kedy ťahá vkuse...potom zas 2 týždne nic a tak dookola ...trva to uz dlho avšak uvedomil si ze to chce riešiť...ale ako? Ked som.haldala nejaky spolok anonymných alkoholikov našlo mi všetko take kde sa zameriavajú na Boha avšak tam on nepôjde....takže akp to riešiť? Musi to byť ,,anonymné,, kedze nechxe aby mal niekde záznam ze ma s tym.problem ...prosím poraďte ako to riesit ....?pripadne ked mate osobnú skúsenosť...kde ist co robiť....aby sa z toho dostal?

anonym_aacb80
Včera o 19:29

Sám to nedá, nemyslíš si že ti klame že to chce riešiť?
Nedá sa riešiť a zároveň aby nikto o tom nevedel, veď ako mu potom môže pomôcť keď nikto nevie že má taký problém?

tundra
Včera o 19:30

@nikusik0107 uz som to tu raz daval,paci sa.
Najlepsia klinika v Europe na liecenie zavislosti.
https://www.sanpatrignano.org/
Pobyt je bezplatny,kontaktuj ich a uvidis,ake su moznosti.

nikusik0107
autor
Včera o 19:43
@anonym_aacb80

Sám to nedá, nemyslíš si že ti klame že to chce riešiť?
Nedá sa riešiť a zároveň aby nikto o tom nevedel, veď ako mu potom môže pomôcť keď nikto nevie že má taký problém?

@anonym_aacb80 nechce aby to mal niekde v záznamoch lekárskych...nechfe aby to vedeli v práci atd ...ale chce to riesit ..

nikusik0107
autor
Včera o 19:44
@tundra

@nikusik0107 uz som to tu raz daval,paci sa.
Najlepsia klinika v Europe na liecenie zavislosti.
https://www.sanpatrignano.org/
Pobyt je bezplatny,kontaktuj ich a uvidis,ake su moznosti.

@tundra to verím avšak je to pracujuci clovek , a ma dve deti takže nie je možné aby odišiel niekam na pobyt ....

anonym_f1f902
Včera o 19:46
@nikusik0107

@anonym_aacb80 nechce aby to mal niekde v záznamoch lekárskych...nechfe aby to vedeli v práci atd ...ale chce to riesit ..

@nikusik0107 nechce, aby to mal v lekárskych záznamoch, nechce, aby to vedeli v práci a nevadí mu, že to vedia jeho najbližší? Nie, nechce to riešiť, keby chcel, tak by to riešil. Ja by som ho pritlačila k múru, alebo sa okamžite začne liečiť, alebo príde o rodinu, lebo ja odmietam žiť s niekým, na koho je spoľah len niekedy. Je pracujúci človek, má dve deti, ale zrejme nepije zadarmoa asama asi vidíš, že sa to len stupňuje, či?

bomba36
Včera o 19:46
@nikusik0107

@tundra to verím avšak je to pracujuci clovek , a ma dve deti takže nie je možné aby odišiel niekam na pobyt ....

@nikusik0107 a keď slope 2 týždne vkuse, chodí taký do práce?

nikusik0107
autor
Včera o 19:48
@bomba36

Zbytočne riesit takéto veci mna skor zaujíma kde sa to da riesit pripadne ako sa pohnúť

zuzinka888
Včera o 19:49

Kluby anonymnych alkoholikov sluzia skor pre tych co si prrsli ustavnou terapiou a kluby sluzia iba na podporu a povzbudenie. U nas to nefunguje ako vo filmoch. Alkoholizmus ma svoju diagnozu - cislo takze je vedene v zdravotnom zazname. Ako prve sa alkoholici ucia " priznat " sam pred sebou aj pred znamymi ze su alkoholici - takze nechapem preco tie tajnosti. Je dost zariadeni na liecbu od alkoholu- Trstena, Predna hora, ....... Manzel bol 1x- abstinuje 22 rokov, svagor1x abstinuje 13 rokov, aj nahovorili zopar kamosov tiez sa im dari( hoci nie vsetkym). Manzel a svagor to hodnotia ako najlepsie riesenie- mali vela pokusov akoze vo svohej rezii- ze to zvladnu - no vzdy to vydrzalo tie 2 tyzdne......Jednoducho pre uspesnu liecbu a naslednu uspesnu abstinenciu je potrebne ucinit zmenu- vela krat ide o zmenu kamaratov, kolegov, prace......zmenu tvoju, zmenu navykov, konickov preto je ziaduce aby rodina aj okoli vedelo co sa riesi a pomohli aspon tak, ze nebudu ponukat alkohol, nebudu podpichovat, ci komentovat...... Drzim palce, snad to zvladnete.

bomba36
Včera o 19:50
@nikusik0107

Zbytočne riesit takéto veci mna skor zaujíma kde sa to da riesit pripadne ako sa pohnúť

@nikusik0107 áno, zbytočné.. doma sa nehanbí pred vlastnou rodinou, ale hlavne aby sa v práci nedozvedeli
Keby ozaj chcel, vie si vybaviť dovolenku, neplatené voľno, čokoľvek. Gratulujem k výberu a ľutujem deti. Ako často tu.

tundra
Včera o 19:52
@nikusik0107

@nikusik0107 prave uplna zmena prostredia,rezim a povinnosti v komunite stoja za dobrymi vysledkami.Neviem, ci sa ti podari najst liecbu s podmienkami,ktore si nadstavila,ale drzim palce🍀

dota6
Včera o 19:56
@nikusik0107

@nikusik0107 osobná skúsenosť je asi taká, že jedine psychiatrické liečenie je cesta. Liečenie nie je hanba, hanba je, že toto robí vám ako rodine.
Brat pil. Strašne zle bol na tom posledné roky. Asi ako socka s pred nákupného centra. A stačilo mu jedno liečenie na psychiatrii a je to znova ten človek, ktorého som poznala. Nepije už roky. Sme na neho hrdí, celá rodina, lebo sa dokázal popasovať s démonmi. Ale chcel to sám.

bomba36
Včera o 19:58

Čítam ostatné diskusie autorky, fakt výkvet obidvaja..

marianarem
Včera o 20:19

@nikusik0107 Byt alkoholik a liecit sa nie je hanba. Kazdy moze do toho spadnut a je tazke sa z toho vymotat. Preto kazdy, kto sa lieci a nasledne sa drzi zasluhuje uctu a nie hanbu. Inac pokial viem, tak lekarske zaznamy nie su verejne, takze neviem, kto by sa to ako dozvedel v praci alebo inde.

anonym_f67682
Včera o 20:23

Normalne pojde na PN.

anonym_ff091f
Včera o 20:30

@nikusik0107 pobyt na psychiatrii,pripadne potom este resocializacny program.ale to ma byt zasadna zivotna zmena.musi chciet on a musis byt odhodlana ty,nie takto na tajnasa aby za vsetko tutlalo a najlepsie aby sa syal zazrak
Aj zazraky sa deju,ale vynimocne

luccys
Včera o 20:49
@bomba36

@bomba36 Podla mna sa to neda uplne skryt, takze jeho napad, aby to nikto nevedel, je akurat na smiech

luccys
Včera o 20:53
@bomba36

@nikusik0107 áno, zbytočné.. doma sa nehanbí pred vlastnou rodinou, ale hlavne aby sa v práci nedozvedeli
Keby ozaj chcel, vie si vybaviť dovolenku, neplatené voľno, čokoľvek. Gratulujem k výberu a ľutujem deti. Ako často tu.

@bomba36 Si asi mysli, ze doktor mu da lieky a stylom "jedna tabletka denne nalacno" ho vylieci z alkoholizmu😏

bielasovicka
Včera o 21:40
@bomba36

Čítam ostatné diskusie autorky, fakt výkvet obidvaja..

@bomba36 to kde vidíš ostatné diskusie?

anonym_c70e35
Včera o 21:54

@nikusik0107 nie je odveci sa opytat preco pije. ja pijem lebo zapijam bolest a smutok a ano, to je este horsie ako pit preto ze si dakde na zabave.

anonym_0f19b2
Včera o 23:24
@nikusik0107

@nikusik0107
Ako vidis z odpovedi sposob liecby na Slovensku je predpotopny, jasne ze vonku to nedaju do zaznamom a maju ovela lepsie vysledky, metody na Slovensku su z doby ked sa male deti bili varechou.

anonym_a81f73
Dnes o 06:17

Ja som na tom bola podobne, ja som nemala svoju hranicu a ked som zacala pit, pila som az kym som neodpadla.. tak to bolo roky, ale iny rozmer to nemalo, ako som sa vsak rozviedla, a mala som syna v stiedavke spadla aj tato pomyselna hranica a ja som vedela popijat aj pol tyzdna co som syna nemala, pracu som mala flexibilnu podnikala som, darilo sa mi nemala som ziadne financne ani zdravotne problemy, ale zacala som stracat svoju hodnotu (sama pred sebou) narusili sa mi vztahy, zila som sama, takze dopad na rodinu to nemalo, v podstate tusili ale nikto nevedel. Nebola som vsak schopna partnerskeho vztahu, a nic ma dako nebavilo. Nemala som konicky, nemala som ziadnu chut na vylety, nieco spoznavat. A hlavne po tahoch, ktore boli tak 2x do mesiaca som sa citila naozaj zle. Abstinencne priznaky som nezazila, ale viem, ze by sa to vsetko len stupnovalo a tendencie boli take, ze som to stale viac hrotila. Uvedomujem si, ze by som prisla o vsetko o seba, syna, rodinu, zazemie a casom aj podnikanie. Ja som teda prestala sama, zo dna na den.. v podstate bez pomoci.. Bola som ale naozaj rozhodnuta, zatial nepijem 5 rokov, ale nemam an chut, nerobi mi problem ked ini piju, no nevyhladavam taku spolocnost. Triezvy zivot ma odmenil, v praci sa mi dari viac, mam partnersky vztah, viac energie, zacali ma tesit malickosti, a vyzeram lepsie.. proste uvedomujem si, ze toto bolo najlepsie rozhodnutie a som na seba hrda. Kazdopadne ide to., len clovek musi naozaj sam chciet.