icon

Ako riešiť bolesť pri narazenom nechte na palci?

17. apr 2025

Ahojte, vo februári som si narazila palec na nohe, nič sa mi nestalo len mi zostal modrý necht, bola som s tým u chirurga, myslela som že ho strhne ale povedal len že si ho mám strihať a vyrastie to, cca o dva týždne sa mi začal necht po stranách dvíhať a bolo to dosť bolestivé, išla som znovu tomu istému lekárovi a povedal mi to isté, vystrihávať a vyrastie to. Nedávno ma to začalo bolieť keď dlhšie chodím, strašné neznesiteľná bolesť, išla som teda k inému lekárovi, povedal tiež len že mám obmedziť chôdzu (čo sa mi nedá) a strihať ho. Bolí ma to stále viac a viac keď chodím, aj keď mám len šľapky takže necht je voľný. Dnes som bola znovu u iného lekára ale ani ten to nevidí na strhnutie, necht ide pomaly dolu sám, je zdvihnutý na viacerých miestach a celý modrý. Odhad lekára je tak do dvoch mesiacov že bude dole...ja neviem ako to ale vydržím, stačí že prejdem do obchodu a naspäť a cítim strašnú bolesť. Myslíte že má zmysel ísť ešte k ďalšiemu lekárovi? Ja by som bola asi najradšej keby mi ho strhnú, takto naozaj neviem fungovať.

aalt
17. apr 2025

Este na ZS mi cosi padlo na palec na nohe, mal som pod nechtom krvavy opuch, dost to bolo pri chodzi bolestive (navyse to bolo v zime a zle sa mi aj obuvali zimne topanky). Lekar mi prepichol necht a uvolnil krv co tlacila pod nim. To bola okamzita ulava od bolesti. Potom som bol este raz na druhy den - to uz len niecim rozpustil zrazeninu, cim to bolo upchate - viackrat som ist nemusel. Necht potom uz normalne bez problemov odrastol.
Prepichoval mi to obycajnou spinkou rozzeravenou nad kahancom 😀 som na to pozeral vyplasene ako puk, ale prepichnutie vlastne nijak viac nebolelo.
Neviem ci mas nieco podobne, len som si spomenul.

acsa
18. apr 2025

Fixuj si ho náplasťou