icon

Ako riešiť bolesti chrbta spojené s platničkou?

28. júl 2024

Dobrý deň,

Idem si k Vám po radu. Už viac krát sa mi stalo, že má silno zabolel bod v krízovej oblasti chrbta a potom isty čas bolí. V poslednom čase sa bolesť prenáša k boku a ide do stehna, ku kolenu. Tam sa zastaví.
Z tohoto stavu si pomôžem liekmi od bolesti, teplo, milgama N, guajacuran. Stane sa mi to práve vtedy ak nesprávne sedím, zle sa pohnem.
Viem, že primárne treba cvičiť, mam par uvolnovacich cvikov. Len problem je, že neviem čo presne sa v tej chrbtici deje. Pravdepodobne bude vysunuta platnička, ktorá sa ozýva. Išli by ste lekarovi a riešili magnetickú rezonanciu ?
S nou by som potom chcela začať cvičiť SM systém, len potrebujem prvotný podklad.
Ale úprimne až sa desim pri danej problematike ako lekári odpalkuju pacienta, že bolesť ma každý druhý (to je pravda, ale ja si potrebujem pomôcť, som z tých mladších ročníkov)

Strana
z2
yoxinka
28. júl 2024

Hľadaj DOBRÉHO fyzioterapeuta. Mám prasknutú platničku L5/S1 aj so sekvestráciou, tri vyššie mám vysunuté a k tomu som mala ochrnutý nerv, kvôli čomu som mala vypojený celý jeden trapéz. Roooooky som riešila doktorov až som sa dostala k neurologičke, ktorá bola super, dala mi porobiť všetky vyšetrenia a MRI, následne som sa zoznámi s mojím fyzio, ktorý ma za cca rok intenzívnej a 2 roky udržiavacej rehabky dal dokopy. Problémy mám od 15 rokov, cca stabilizovaná som 3 roky a mám 39. Dobrý neurológ a skvelý fyzio je riešenie na tvoj problém. Môže ti byť toľko vecí, že ich ani neviem rýchlo spočítať, potrebuješ vyšetrenie a potom na sebe makať. Na lieky sa vykašli, len oblbuješ systém, problém to vôbec nerieši, práve naopak.

Strana
z2