Ako riešiť bolesti krížov pri starostlivosti o dieťa?
Ahojte, ako prosim vas riesite bolesti krizov pri dvihani babetka? Mam rocne babo ,9kg ktore dviham,premiestnujem,stale sa ohybam lebo stale dava nieco do pusy, pritom 3,5 rocneho na ktoreho stale striehnem,cize robim casto prudke pohyby (ked nieco zhodi, ked ide bit brata, a pod). Uz ma minuly rok seklo, z klimy,odvytedy som bola aj u alternativneho liecitela co mi napravilchrbticu,to hned preslo a odvtedy cvicim jogu,natahovacky aby som.vladala s detmi ale su dni ledy neboli a dni kedy boli,ako zas dnes.nemozem.si nic naplanovat nikam ist s detmi lebo sa bojim ze to nezvladnem a sekne ma. Ja uz neviem co robit,ako ste to prezilo?prejde to ked maly zacne chodit? Ja si davam aj flector aby som den po dni prezila ked to zacne boliet ..
Dakujem
@novyzivot123 no neporadim nic okrem cvicenia, na ktore sama nemam cas, mna bolia aj chodidla ked sa chcem postavit, uz som taka utlacena. 11 mes dcera ma takmer 13 kg 😔
@novyzivot123 odporúčam ti západnú medicínu, na. Miesto pofidernych nápravacou. Akoze celkom dlhá doba.
@novyzivot123 najdi si fyzio, a nauc sa cvičiť správne cviky a never ,,naprávačom chrbtice”
Môj syn má už 7 a neprešlo to. Sú úkony, pri ktorých sa chrbtica jednoducho ozve. Keďže mali problém pichnúť mi spinal, asi rok na to som bola u fyzio a na rtg (keď som prestala kojiť). Mám tam nejaký nález, ktorý sa odvtedy možno aj zhoršil. Jednak už mám trošku vek 🤪 jednak denne fyzicky manipulujem s deťmi v MŠ - stačí, že pár minút čupím a zaväzujem im šnúrky na topánkach a už ma blokuje. Cvičím SM systém, Pilates, snažím sa dvíhať veci z podrepu a vyhýbať sa prudkým pohybom, no nie vždy to ide. Keď bol drobec malý, nosila som ho v šatke - bolo to pohodlnejšie a menej bolestivé ako iba tak na rukách..
No praveze bola som u neurologa,ten povedal ze vsetko ok ze neni to vazne podla vysetrenia, aj u fyzio som bola,cviky ktore mi dala su vlastne cviky z yogy no a prave ten jediny typek ma napravil a nebolelo to dlhsiu dobu. Je to donerova metoda. Cize vlastne bezne vysetrenia mi nepomohli len on, a teda vidim ze jedine cvicit aj 2hodiny denne kedze hodina denne mi nie vzdy pomoze a chrbat aj tak boli.
No praveze bola som u neurologa,ten povedal ze vsetko ok ze neni to vazne podla vysetrenia, aj u fyzio som bola,cviky ktore mi dala su vlastne cviky z yogy no a prave ten jediny typek ma napravil a nebolelo to dlhsiu dobu. Je to donerova metoda. Cize vlastne bezne vysetrenia mi nepomohli len on, a teda vidim ze jedine cvicit aj 2hodiny denne kedze hodina denne mi nie vzdy pomoze a chrbat aj tak boli.
@novyzivot123 myslis Dornovu metódu.

a co takto rehabky? nech ta naucia spravne cvicit a nastuduj si nieco o skole chrbta. pomoze. držím palceky