Ako riešiť chronicky upchaný nos?
Prosím vás už mám asi 4 týždne nonstop zapchaty nos, kvapky dávam niekoľko krát denne...viem chyba...nejaké babské rady ako z Toho von ...nechcem ísť s takou hlúposťou hneď k dr
Konvičkovať
Ani na chladnom vzduchu (vonku) sa neuvolni? Zdurene sliznice mozu byt aj z prekurovania (aku mate v byte a najma v spalni teplotu?) a/alebo prilis sucheho vzduchu (daj si do par miestnosti vlhkomer).
Mna zachranili na alergologii. Ja ked pride zima, mam stale upchaty nos. Alergiu ale nemam ziadnu zistenu. Liecia ma na imunitu. No ale podstatne je, ze som to naposledy spomenule sestricke a ta mi hned dala tabletky desloratadine activis a kvapky do nosa Avamys a od vtedy som ako vymenena, beriem uz mesiac. Inak mne osobne vadi aj suchy vzduch, ja vetram kazdu chvilu. Konvickovanie mi stav este zhorsovalo.
Kamoška, vyštudovaná zdravotná sestra, odporúča všetkým dookola na tento problém Hap-čí, mäta, morská voda, nenávykové, vhodné aj pre deti. Je to taká tyčinka, ku ktorej prakticky len privoniaš, priložíš si ju k nosnej dierke. Jej švagriná mala rovnaký problém, ako ty, hovorila som s ňou priamo, vraj sa jej do pár dní uľavilo.
Dala by som si Zodac alebo Zyrtec a hypertonický soľny roztok do nosa. Kvapky by som pre istotu vyhodila, aby som vydržala odvykačku.
choď na ORL,to nie je hlúposť.Ja som tiež nešla s hlúposťou k lekárovi a nakoniec to skončilo tak,že som mala 3 mesiace v kuse nádchu a upchatý nos...

Striekaj iba do jednej dierky. Použi kvapky pre deti. Druhá dierka sa postupne zotaví. Skús výplach slaným roztokom. Používaj masť Nisita na zahojenie suchej sliznice.