icon

Ako riešiť dlhodobé nafukovanie brucha a plynatosť?

veronika1827
22. aug 2025

Pozdravujem, už asi týždeň ma trápi neustále nafukovanie brucha, je to cca celý deň. Začalo to po akoby brušnej viroze, trvala jeden deň a odvtedy stále pocit plynatosti v bruchu. Začala som ten týždeň užívať chlorellu, a čítala som, že môže spôsobovať nafukovanie brucha. Nejem nič tažké, snažím sa jesť zdravo, už všetko možné obmedzujem, nepijem už týždeň ani kávu, len čaje (čierny, kamilkový, materina dúška, zelený- všetko na striedačku). Nemám vyslovene ani, že by ma preháňalo, skôr si musím "posedieť". Mám aj stres a všetko s tým spojené, ale to som mávala aj pred tým. Čo by ste mi poradili, alebo mal niekto niečo podobné, čo pomohlo, prípadne nejaké priame vyšetrenie... ďakujem za každú prípadnú radu. 🙂

balerina2025
22. aug 2025

@veronika1827 probiotika. mam to iste.

veronika1827
autor
22. aug 2025
@balerina2025

@veronika1827 probiotika. mam to iste.

@balerina2025 Ďakujem. Takže zvoliť vhodné probiotiká... a prosím vieš odporučiť niečo vhodné, alebo treba len skúšať, že ktoré komu sadnú...

balerina2025
22. aug 2025
@veronika1827

@balerina2025 Ďakujem. Takže zvoliť vhodné probiotiká... a prosím vieš odporučiť niečo vhodné, alebo treba len skúšať, že ktoré komu sadnú...

@veronika1827 chod do lekarne, je vela tipov. po viroze som sa dostavala snad mesiac dokopy, to iste po kolonoskopii, cim som starsia tym horsie vsetko znasam

mirokub
Odpoveď bola odstránená
balerina2025
22. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub fazula asi nie. mne minimalne strukoviny robia silne bolesti. po viroze velmi opatrne so strukovinami

betulienka79
22. aug 2025

myslím, že keď si začala užívať chlorellu, tak to nafukovanie môže byť z nej....mňa na to upozornila pani, cez kt. som si ju objednávala

veronika1827
autor
22. aug 2025
@betulienka79

myslím, že keď si začala užívať chlorellu, tak to nafukovanie môže byť z nej....mňa na to upozornila pani, cez kt. som si ju objednávala

@betulienka79 dnes som si ju už nedala, skúsim a uvidím, či to pomôže... je to také nepríjemné takto celý deň a už týždeň

veronika1827
autor
22. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub Ďakujem za radu... uvidím... niekedy menej je asi viac a taká stará dobrá klasika... aj ja poznám viac ľudí na takú tú brušnú virózu, ale neviem, či majú s tým ďalej ťažkosti...

dadula_15
22. aug 2025

Dozaista probiotiká, ale to tiež trvá kým sa to upraví, kým pomôžu. Nejesť potraviny, ktoré nafukujú. A keď to neprejde treba si dať urobiť test na intolerancie. Dávala som si tak robiť minulý rok a bola som až prekvapená, čo všetko mi vyšlo.

balerina2025
22. aug 2025
@dadula_15

Dozaista probiotiká, ale to tiež trvá kým sa to upraví, kým pomôžu. Nejesť potraviny, ktoré nafukujú. A keď to neprejde treba si dať urobiť test na intolerancie. Dávala som si tak robiť minulý rok a bola som až prekvapená, čo všetko mi vyšlo.

@dadula_15 dala si si sukromne ci doktorka ta poslala.

dadula_15
7. sep 2025
@balerina2025

@dadula_15 dala si si sukromne ci doktorka ta poslala.

@balerina2025 Súkromne, nejakých 100€ to vyšlo na 42 alergénov, či tak nejako. Ale viem, že je to nejako, že union vie preplatiť 70€ sa mi vidí, keď je to prvý intolerančný test v živote.