Ako riešiť dlhodobé nafukovanie brucha a plynatosť?
Pozdravujem, už asi týždeň ma trápi neustále nafukovanie brucha, je to cca celý deň. Začalo to po akoby brušnej viroze, trvala jeden deň a odvtedy stále pocit plynatosti v bruchu. Začala som ten týždeň užívať chlorellu, a čítala som, že môže spôsobovať nafukovanie brucha. Nejem nič tažké, snažím sa jesť zdravo, už všetko možné obmedzujem, nepijem už týždeň ani kávu, len čaje (čierny, kamilkový, materina dúška, zelený- všetko na striedačku). Nemám vyslovene ani, že by ma preháňalo, skôr si musím "posedieť". Mám aj stres a všetko s tým spojené, ale to som mávala aj pred tým. Čo by ste mi poradili, alebo mal niekto niečo podobné, čo pomohlo, prípadne nejaké priame vyšetrenie... ďakujem za každú prípadnú radu. 🙂
@veronika1827 probiotika. mam to iste.
@balerina2025 Ďakujem. Takže zvoliť vhodné probiotiká... a prosím vieš odporučiť niečo vhodné, alebo treba len skúšať, že ktoré komu sadnú...
@balerina2025 Ďakujem. Takže zvoliť vhodné probiotiká... a prosím vieš odporučiť niečo vhodné, alebo treba len skúšať, že ktoré komu sadnú...
@veronika1827 chod do lekarne, je vela tipov. po viroze som sa dostavala snad mesiac dokopy, to iste po kolonoskopii, cim som starsia tym horsie vsetko znasam
@mirokub fazula asi nie. mne minimalne strukoviny robia silne bolesti. po viroze velmi opatrne so strukovinami
myslím, že keď si začala užívať chlorellu, tak to nafukovanie môže byť z nej....mňa na to upozornila pani, cez kt. som si ju objednávala
myslím, že keď si začala užívať chlorellu, tak to nafukovanie môže byť z nej....mňa na to upozornila pani, cez kt. som si ju objednávala
@betulienka79 dnes som si ju už nedala, skúsim a uvidím, či to pomôže... je to také nepríjemné takto celý deň a už týždeň
@mirokub Ďakujem za radu... uvidím... niekedy menej je asi viac a taká stará dobrá klasika... aj ja poznám viac ľudí na takú tú brušnú virózu, ale neviem, či majú s tým ďalej ťažkosti...
Dozaista probiotiká, ale to tiež trvá kým sa to upraví, kým pomôžu. Nejesť potraviny, ktoré nafukujú. A keď to neprejde treba si dať urobiť test na intolerancie. Dávala som si tak robiť minulý rok a bola som až prekvapená, čo všetko mi vyšlo.
Dozaista probiotiká, ale to tiež trvá kým sa to upraví, kým pomôžu. Nejesť potraviny, ktoré nafukujú. A keď to neprejde treba si dať urobiť test na intolerancie. Dávala som si tak robiť minulý rok a bola som až prekvapená, čo všetko mi vyšlo.
@dadula_15 dala si si sukromne ci doktorka ta poslala.
@dadula_15 dala si si sukromne ci doktorka ta poslala.
@balerina2025 Súkromne, nejakých 100€ to vyšlo na 42 alergénov, či tak nejako. Ale viem, že je to nejako, že union vie preplatiť 70€ sa mi vidí, keď je to prvý intolerančný test v živote.

@veronika1827 probiotika. mam to iste.