icon

Ako riešiť dlhodobé seknutie chrbta a platničky?

25. sep 2025

Ahojte mám dlhodobý problém s platničkami a momentálne ma seklo tak sa vyjadril môj neurológ že to nieje platnička ale seknutie že mám čakať kým to prejde lenže už sú to 3 týždne a nikto mi nevie pomôcť nemôžem sa vystrieť nemôžem chodiť nemôžem sedieť len ležať ani si neuvarim, som odkázaná na starostlivosť od mojej mamy a priateľa lenže mám na starosti ešte malú ..ako to riešite vy ? Ako dlho si môžete dovoliť PN ? Je to strašné :(

anonym_7ebbe1
25. sep 2025

@anonym_autor to ako dlho budes na PN snad posudi posudkovy lekar 🙂 a nie my.

stellarstar
25. sep 2025

@anonym_autor a injekciu ti nedali? Lieky? Lebo an mna seklo som s tym akurát pn ale mne dr dala injekciu, voltaren gel mám a aj proti bolesti mam a užívam. Dávaš si červenú lampu alebo suche teplo? Na ortopedii si bola?

strawberry0797
25. sep 2025

@anonym_autor 2x Ibuprofen 400 + Voltaren forte natierat. Dokial to neprejde (tyzden?) Potom hned fyzioterapeut.

oliviabb
25. sep 2025

@anonym_autor so seknutim chodim k obvodnemu, zvykli mi pichat injekcie. Doma teple obklady, mastit, nejake lieky.

evivb
25. sep 2025

@anonym_autor dorsiflex, suche teplo, ibuprofen a lezat.

vakatko
25. sep 2025

Skús užívať elektrolyty, uvoľnia stuhnuté chrbtové svaly a ich tlak na platničky.

autor
25. sep 2025
@stellarstar

@anonym_autor a injekciu ti nedali? Lieky? Lebo an mna seklo som s tym akurát pn ale mne dr dala injekciu, voltaren gel mám a aj proti bolesti mam a užívam. Dávaš si červenú lampu alebo suche teplo? Na ortopedii si bola?

@stellarstar nie nedali povedala mi neurologička že to nieje platnička ale seknutie a to je všetko dala mi infuzky ale keďže neurolugicku mám v inom meste nemôžem k nej chodiť na tie infuzky

stellarstar
25. sep 2025
@anonym_autor

@stellarstar nie nedali povedala mi neurologička že to nieje platnička ale seknutie a to je všetko dala mi infuzky ale keďže neurolugicku mám v inom meste nemôžem k nej chodiť na tie infuzky

@anonym_autor prečo by si nemohla len preto že je v inom meste? Nechápem. A lieky nemáš ziadne?

stellarstar
25. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor suche teplo si dávaš? Lieky proti bolestiam užívaš? Čo robíš pre to okrem ležania?

autor
25. sep 2025
@stellarstar

@anonym_autor prečo by si nemohla len preto že je v inom meste? Nechápem. A lieky nemáš ziadne?

@stellarstar nemá ma tam kto odviesť je to 80 km

autor
25. sep 2025
@stellarstar

@anonym_autor suche teplo si dávaš? Lieky proti bolestiam užívaš? Čo robíš pre to okrem ležania?

@stellarstar nemám suche teplo ani lieky takto som seknuta prvý krát nič ml nikto neporadil

amelia89
25. sep 2025

tebe neurolog ani obvodny lekar nijako “neporadili”?
Treba ti lieky: na noc svalovy relaxant (len na predpis), cez den liek proti bolesti (idealne flector 50mg - tiez na predpis, potrebujes ist na fyzio lde ti poradia ake cviky ulavove mozes robit,
ale ako zhodnotila ta neurologicka ze platnicka to nie je ? ake ti teda dala odporucania ?

anonym_db1bd8
25. sep 2025

@anonym_autor ortoped, nech pošle na MRko, lieky ktore to uvolnia, plus rehabilitacia

autor
25. sep 2025
@amelia89

tebe neurolog ani obvodny lekar nijako “neporadili”?
Treba ti lieky: na noc svalovy relaxant (len na predpis), cez den liek proti bolesti (idealne flector 50mg - tiez na predpis, potrebujes ist na fyzio lde ti poradia ake cviky ulavove mozes robit,
ale ako zhodnotila ta neurologicka ze platnicka to nie je ? ake ti teda dala odporucania ?

@amelia89 povedala že keď mi bolest začala z nicoho nič a odrazu že to je momentálne seknutie a nie platnička ...nie nijako dali mi infúzie lenže tie mi musia niekde ztiect ale kde lebo neurologičku mám 80 km od domova bližšie nebola ...

stellarstar
25. sep 2025
@anonym_autor

@stellarstar nemám suche teplo ani lieky takto som seknuta prvý krát nič ml nikto neporadil

@anonym_autor suche teplo mas určite doma daj uterák do mikro ohrej a dávaj to tam alebo ta gumená termoska kam sa dava horuca voda. Zajtra nech ti niekto kúpi niečo voľnopredajné napr ibuprofen aj voltaren gel a natieraj. Neverím že to máš 3 t už a doteraz si nepohla zadkom

dixitka
25. sep 2025

@anonym_autor okrem toho, čo tu odznelo, skús magnézium, ale kvalitné (napr. vo forme bisglycinátu). Manžel s tým mával v minulosti problém, tiež pri seknutí ani chodiť poriadne nemohol, až náhodou zistil, že “obyčajné” magnézko mu mega uľavilo. A pri pravidelnom užívaní mu tie seknutia potom aj úplne prešli, nestalo sa mu to už hádam aj 5 rokov, a to inak nič zásadné nemenil.

amelia89
25. sep 2025
@anonym_autor

@amelia89 povedala že keď mi bolest začala z nicoho nič a odrazu že to je momentálne seknutie a nie platnička ...nie nijako dali mi infúzie lenže tie mi musia niekde ztiect ale kde lebo neurologičku mám 80 km od domova bližšie nebola ...

@anonym_autor ja mam platnickove problemy a tie kludne zacinaju z nicoho nic.

no kazdopadne - suche teplo (proste nieco teple si prikladaj ale nekup sa v teplej vode). a zavolaj si aspon obvodnej za tie lieky proti bolesti

oliviabb
25. sep 2025

@anonym_autor nemozes poziadat obvodneho, aby ti tie infuzky podali?