Ako riešiť extrémne svrbiacu pokožku hlavy?
Prosim vas, zacali sa mi robil lupiny a extremne ma svrbi hlava, lupiny sa mi hned po prvom umyti so samponom proti tomu zredukovali, ale to svrbenie neprestava a je len horsie a horsie.. z coho to moze byt prosim vas a ako to riesit? ide ma z toho porazit, uz mam aj chrasty na pokozke, inak mam pokozku nezmenenu.. hanbim sa uz na verejnosti stale skrabat, ale je to neznesitelne.. mate niektora skusenost?
Nemenila si šampón alebo vlasovú kozmetiku? Ak hej tak to prestaň používať, kúp si nejaký šampón proti svrbeniu, napr nizoral, po umytí vlasy vyfenuj do sucha, nechoď s uterákom na hlave ani s mokrým vlasmi, pokiaľ by to svrbenie neustupovalo volaj kožnej.
Skus zmeniť šampon ja som použivala head &
Sholders nebol zly ale skusila som prirodny
šampon bez chemickych prisad a maximalna
spokojnosť tiez som mala lupiny je presne na to
nesvrbí po ňom pokožka hlavy vlasy su leskle
nedraždi pokožku tento je to on obsahuje cajovnikovy olej https://zerotoxic.sk/products/odylique-cistiaci...
Kup si nizoral šampón v lekarni mne sa raz za par rokov toto čo opisujes stane a vždy keď si ho dám tak sa toho zbavim
Ahoj,
silné svrbenie a chrasty už môžu znamenať zápal – nie len bežné lupiny. Môže ísť o seboroickú dermatitídu alebo premnožené kvasinky.
Skús šampón s antimykotickým účinkom (napr. Nizoral, Ketoderm, Loprox – všetko voľne dostupné v lekárni). Umývaj vlažnou vodou, vynechaj styling aj horúci fén.
Ak sa stav do pár dní nezlepší, prípadne sa zhorší – už patríš ku kožnej. Čím skôr, tým lepšie.
Presne to isté mám aj ja,je to neznesiteľné,skrabem sa v kuse, vyskúšala som už veľa aj u kožnej som bola ale nič,šampóny ,oleje,vodičky nič nepomáha.
Presne to isté mám aj ja,je to neznesiteľné,skrabem sa v kuse, vyskúšala som už veľa aj u kožnej som bola ale nič,šampóny ,oleje,vodičky nič nepomáha.
@mima2406oplachuj si hlavu octovou vodou.Lyžica octu na 2 dcl vody, alebo 50 ml. Ocot je kyseina a šampóny sú zásada. Ocot mení Ph pokožky. Likviduje plesne, hnidy i svrab. Vlasy budú lesklé, ale budeš trošku zapáchať. To sa dá zmeniť parfúmom, alebo po chvíli opláchnuť čistou vodou. Ale na lupiny je lepšie nechať pôsobiť dlhšie.

mne toto veľmi pomohlo. svrbia ťa kvasinky. vylúč aj cukor.