Ako riešiť krivé zuby? Mostík alebo korunky?
ahojte. mam 20 rokov a mam problem s tym ze mam otrasne krive horne zuby. jednotky su dalej od seba cize mam medzi nimi medzeru. plus jedna strana tych zubov vytrca dopredu. dvojky su v pohode len su trosku dalej od jednotiek. trojky mi tiez vytrcaju. stvorka a ostatne na jednej v pohode no na druhej strane mi stvorka tiez vytrca. ostatne zuby su myslim ok. ale najhorsie su tie jednotky. to je katastrofa. ani zasmiat sa nemozem pretoze zuby su krive a dalej od seba. v detstve to zubar zanedbaval. hovoril ze sa mi vekom vyrovnaju co sa nestalo. mama stale posluchla a nic s tym nerobila. tak som skoncila s krivymi zubami. co teraz? mostik, korunky ci co? brat si tiez daval robit no nepacia sa mi. ma ich divne sive ci ake a musi opatrne jest. predstava ze by som si nikdy nemohla zahryznut do hamburgeru ako teraz alebo jest chipsy ako teraz ma desi lol
ani neviem kolko by ma to stalo. ale pred tym ako by som si dala so zubami nieco spravit by som zmenila zubara.
a otázka?
ake bude zajtra pocasie?
ani neviem. co mam robit?
Treba sa objednať na ortodonciu, na konzultáciu, navrhnu riešenie, nikdy neni neskoro
V prvom rade by som zmenila zubára. Nasla nejakého dobrého, aj keby súkromného, nech ti poradí kam a čo ďalej. Existuje aj neviditeľný vyberateľný strojček ale je sialene drahý. Bežne strojčeky ti po 18tke tuším ani poisťovňa nijak neprispeje, takže škoda že ste to neriešili skôr. Každopádne určite by som začala tým zubárom, nech on ťa ponaviguje, aké máš možnosti.
Zajtra by malo byť polooblačno u nás by malo aj mzrnúť. Ja som zas roky mala strojček na zuboch
@motyyylik tak toto slovo pocujem po prvykrat, zaujimave. pozriem sa na to.
Objednaj sa na konzultáciu inde.
@ninjah ani pred 18 nikto nič neprispieva, takže to je jedno.
Šup našetriť cca 5000€ (Niektorým sa dá platiť aj postupne) a navštíviť čelustného ortopéda. Bežný zubar predsa krivé zuby nerieši, resp. mal ťa usmerniť a povedať ti možnosti, ale nevyriešil by ich. Zuby spravia veľmi veľa na vzhľade.
Nezvazujes “fixny” strojcek? Bezne ho maju aj dospeli, ja sama som ho nosila az po vyske, ked som si ho vedela uhradit uz sama…samozrejme, je to financne narocne…
Autorka, neviem odkiaľ si, my sme so synom chodili sem. Môžeš si na ich stránke aspoň prečítať, o čom strojčeky sú…
https://klostermann.sk/
nájdi si nového zubára a on zhodnotí tvoje zuby,a podľa toho sa zariadiš.
som z vychodu
Zuby sa daju vyrovnat. Tak chod k zubarovi a daj si spravit strojcek, za par mesiacov ich mas rovne
@naturalka a kolko sa cca nosi. 2 roky?
Buď navštíviš boxeristu alebo zubára. 🙂
Drzim palce pri napravani zubkov.
Pozri toto video:
https://youtube.com/shorts/EgDIWhYOkzE?si=8Ajh-...
treba ist na celustnu ortopediu a tam ti navrhnu liecbu nejakym typom strojceka. Skoda, ze ta zubar neposlal, bolo mozne usetrit par eur na poistovnu. Teraz uz len ako samoplatca. liecba trva cca 2 roky.
Rodicia ti to zanedbali, mala si zleho zubara. Treba ist na celustnu ortopediu a zacvakat si strojcek.
Dnes sa dajú zuby krásne vyrovnať a poopravovať. Nájdi si dobrého zubára podľa recenzií. Len si neviem predstaviť, kde zoberieš v dvadsiatich tisícky na zubára. To bude tvoj hlavný problém. Inak ti zuby za rok, dva dajú do takého poriadku,že nebudeš chápať. Držím palce.
Zubarina uz pokrocila, a uz sa nosia vyrovnavajuce strojceky aj v dospelosti. Chod sa poradit niekam na ortodonciu, aby si vedela co sa da robit a kolko casu to bude trvat a kolko penazi to bude stat. A potom len trpezlivost, a dobre bude.
Korunky a mostiky nie su urcene na zdrave (aj ked krive) zuby.

na jednej strane*