icon

Ako riešiť nočné dusenie a zlé sny?

14. feb 2024

Ahojte, mam takyto problem uz dlho , cca 10 rokov , no pred tym sa mi toto stalo cca 1x za mesiac dva.... v poslednej dobe aj kazdu noc, niekedy 2-3tyzdne klud a potom zas, ide o to ze vyskocim zo spanku ze sa dusim fakt hnusny pocit ja ho realne citim, potom rychlo utekam do okna alebo na balkon alebo do kupelne sa napit vody, ked sa preberiem tak je uz dobre, no bojim sa co to moze byt pochodene vysetrenia mam vsetko ok, psychika neviem panicke ataky poznam viem ako sa vtedy citim ... toto je ine, hnusne, som z toho nestastna nemozem sa ani uplne tesit zo zivota, stale myslienky co ak .... ako utesujem sa ze ked mam vysetrenia ok , ze je to chrbtica, ako mavam stuhnutu hrudnu aj krcnu, chodim cvicit, pri namahe nemam ziadny problem takze podla mna to nebude nieco vazne, mate niekto podobny problem, budem rada za vase odpovede

autor
10. sep 2024

@iveta7677 mala som aj ekg holter 2x na tyzden a vsetko v poriadku iba extrasystoly tie su vraj neskodne mavam ich uz roky

autor
10. sep 2024

@tatiana149 ano aj gucu v krku dobre poznam .... a ked sa vam to deje tak tiez iba 1x za noc a tak po zaspati ?

tatiana149
10. sep 2024

Mne kedy ako. Ale niekedy aj tri krát za noc

tatiana149
10. sep 2024

A ano tesne po zaspati

tatiana149
11. sep 2024

Idem na usg krku akurát tak som zvedavá čo mi tam zistia.

autor
13. sep 2024

@tatiana149 presne tieto vysetrenia som aj ja pochodila, usg krku, stitnej zlazy, plucne, interne, ekg holter som mala 2x na tyzden, proste vsetko ok..... skusala som zmenit stravu, fizioterapeuta ze ak od chrbtice, cvicenie vo fitku ( tam chodim stale lebo chrbtica ) proste fakt vsetko a nikde ziadny vysledok... tak ja neviem ci psychika alebo co...ale ja niesom stresak... tieto tazkosti mi tak zneprijemnuju zivot lebo stale rozmyslam ked sa mi to udeje ze co ak je to nieco vazne.... teraz mam posledne 2 tyzdne katastrofa...... a to sa takto trapum uz roky , ty to mas ako dlho?

tatiana149
13. sep 2024

Mám to 4 roky

autor
13. sep 2024

@tatiana149 tiez si na tom podobne ako pisem v poslednej sprave alebo ako to zvladas?

tatiana149
13. sep 2024

No nejako prežívam

slavomir1984
15. sep 2024

Tak mám novú skúsenosť so sebou, v piatok som si dal obed o 14:00 a o 19:00 tyčinku mars, čisto len z intuície. Hneď nato som išiel spať. Porušil som asi všetko čo sa porušiť dalo. Je to zvláštne, ale do 3:45 som spal ako bábätko, občas som sa prebudil len tak ako bežne kedysi, zvyšok som doležal. Vážne nechápem ako je to možné ale konečne som sa normálne vyspal a hlavne v kľude, bez dýchavic.

autor
16. sep 2024

@slavomir1984 no tak to je zaujimave.. ja mam posledne noci strasne uz som zufala z toho...

slavomir1984
16. sep 2024

Ale druhý deň sa všetko dobehlo a bolo to ešte horšie a túto noc zase ako predtým. Čiže dusenie, strach no zároveň zvyk že už to trochu poznám. Zajtra idem na 3 dni čiže dve noci do privátneho ubytovania a uvidím či sa niečo zmení. Inak ja mám strach aj z rakoviny tak pijem šťavy, zatiaľ mám pauzu takže si kúpim oriešky. Proste už neviem čo vyskúšať. Ešte prácu nemám.

autor
16. sep 2024

@slavomir1984 no tak dajte vediet ako to dopadne... a este ste mi neodpovedali ci to dusenie sa prajavuje tak ako mne ze sa strhnete zo spanku ze nemozete dychat ale ked sa preberiete tak je dobre...mne sa to deje skor tak po zaspati nad ranom uz spim dobre

tatiana149
16. sep 2024

Ja tiež to mám jak vy a má to kopec ľudí

slavomir1984
17. sep 2024

Vyskočím z postele že nemôžem dýchať a lapem po dychu. Trvá to niekoľko sekúnd. A tak celkovo to trvá do tej 4tej rána niekedy menej a niekedy viacej. Čiže ako ste napísali, že vás strhne a potom že cez deň už spíte normálne. Ja to mám tiež tak. Poobede keď si ľahnem tak v pohode, nič sa nedeje. Aj dnes som tak mal. Začalo mi to v 2021 v druhej polovici, ale len raz za noc.

autor
18. sep 2024

@tatiana149 ano viem ale ked ono je to tak hnusne ze ja stale sa pytam co ak je to nieco vazne... proste mam to uz fakt dlho viac ako 10 rokov aj jed spociatku to bolo menej casto ... v poslednej dobe sa mi zda ze aj ked sa opriem o nieco tvrde chrbtom tak musim zmenit polohu lebo neprijemne mi to tam vnutri kdesi tlaci .. takze velku rolu hra asi aj chrbtica...
@slavomir1984

slavomir1984
18. sep 2024

Tak túto noc som mal dusenie, ale ľahol som si na zem, na koberec do obývačky a spal som úplne v pohode. Ale v spálni na zemi to bolo tak stredne. No na posteli to dobré nebolo. Myslel som že pôjdem na privát, ale bolo mi ľúto dať 44€, radšej si kúpim zeleninu a ovocie.

slavomir1984
Autor odpoveď zmazal
tatiana149
18. sep 2024

Áno ja tiež keď sa opriem alebo spím presne tak rovno že musím zmeniť polohu. Mám aj s krčnou problém

autor
18. sep 2024

@slavomir1984 myslis ze by to bolo prostredim ? Fakt ti to pomaha ked spis inde?

slavomir1984
18. sep 2024

Áno

slavomir1984
22. sep 2024

No tak mňa už to chválabohu prešlo. 🙂

autor
22. sep 2024

@slavomir1984 no super, myslite ze uz nastalo? Co vam pomohlo?

slavomir1984
23. sep 2024

Zakríkol som to, hneď v noci ma troška podusilo, ale nie veľmi, nie až tak ako predtým. Takže neviem čo ďalej, iba sa pozorujem, čo tiež asi nieje správne.

autor
23. sep 2024

@slavomir1984 ako ja niekedy mam v noci klud aj 2 tyzdne vkuse a potom zas pride obdobie ze 2 tyzdne ma dusi...

slavomir1984
23. sep 2024

Ale bude dobre, dneska v kostole farár povedal, že to "strhanie" čo máme, že to robí viera a ja viem že to je tak, lebo keď som v minulosti niečo zanedbal, či už v živote alebo inak, tak sa to prejavilo takto.

slavomir1984
23. sep 2024

Asi sa musím odsťahovať z bytu a nájsť podnájom, prácu najprv a potom už bude úplne iné všetko

slavomir1984
23. sep 2024

Modlím sa žeby to prešlo, mal som isté obdobie kde som sa riadil svojím srdcom a dnes farár hovoril, že zo srdca ide zlo a že vtedy ide o hriech v srdci. Doslova mi to vytrhol z kontextu. Ja už sa obraciam na pána, tam len viera pomôže. Inak ja keď som mal problém cez deň, tak som sa len prežehnával, nič iné si ani neviem pedstaviť. Niekde vonku človek ide a začne ho to prepadávať. Veľa robí kde sa nachádzam, či medzi ľuďmi v obchode v autobuse. V autobuse nemôžem dýchať, podobne je to v obchode, ale dá sa to vydržať. Už neraz som vrátil nákup a odišiel preč.

autor
23. sep 2024

@slavomir1984 ano tiez som veriaca a vela sa modlim aby ma pan z tohto uzdravil

slavomir1984
24. sep 2024

🙂