icon

Ako riešiť nočné dusenie a zlé sny?

14. feb 2024

Ahojte, mam takyto problem uz dlho , cca 10 rokov , no pred tym sa mi toto stalo cca 1x za mesiac dva.... v poslednej dobe aj kazdu noc, niekedy 2-3tyzdne klud a potom zas, ide o to ze vyskocim zo spanku ze sa dusim fakt hnusny pocit ja ho realne citim, potom rychlo utekam do okna alebo na balkon alebo do kupelne sa napit vody, ked sa preberiem tak je uz dobre, no bojim sa co to moze byt pochodene vysetrenia mam vsetko ok, psychika neviem panicke ataky poznam viem ako sa vtedy citim ... toto je ine, hnusne, som z toho nestastna nemozem sa ani uplne tesit zo zivota, stale myslienky co ak .... ako utesujem sa ze ked mam vysetrenia ok , ze je to chrbtica, ako mavam stuhnutu hrudnu aj krcnu, chodim cvicit, pri namahe nemam ziadny problem takze podla mna to nebude nieco vazne, mate niekto podobny problem, budem rada za vase odpovede

Strana
z3
gombiajz
12. máj 2025

Zdravím Vás,mne pomohla masáž krku a šije.

slavomir1984
12. máj 2025

Dobrý deň,

Pani zlatá, ja som sa už z toho úplne dostal a to tak, že som začal chodiť na adorácie v kostole, sv. omšu už absolvujem skoro každý deň. Predtým to bolo aj každý deň. Toto mi pomohlo a prestalo to resp. Naposledy som to mal 3.januára a potom už len občas. Minulí rok 10 až 15 dýchavíc a dusení za jednú noc. Skúšal som všetko možné aj magnézia. Nefajčím, nepijem, len ovocie a zelenina. Zdravý pohyb na čerstvom vzduchu a veľa modlidieb. Teraz už konečne spím. Konečne sa aj poriadne najem, hlavne pred spaním už môžem jesť takisto. Prestal som si merať aj tlak, pretože mi praskol vak na tlakomery. Behať som prestal, pretože mi zlyhavalo srdce. Semtam si vybehnem hore kopcom a vonku už mi je oveľa lepšie. Dokonca môžem už dlhšie debatovať s ľudmi a môžem sa aj trochu znepokojiť a vôbec nič mi nieje, ale radšej si dávam pozor a nepreháňam to. Takže keď sa náhodou pritrafím, tak sa len podržím že jak mi je dobre a už to len zlepšujem tým že sa modlím a to strašne veľa krát aj pri varení, aj v obchode. Denno denne sa radujem zo živote a teším sa len z maličkostí už len prácu mi treba. Noa kostol to je moje. Rozjímať z bohom, nič iné tu nepomôže. Podať si ruky na každej omši, ľudí stretnúť. Pomohli mi aj ľudia v kostole. Pán farár ešte čaká kedy prinesiem papier o krste a prídem sa vyspovedať. Moja prvá generalná spoveď v 40tke neskôr 1.sv príjimanie a birmovka. To už by som mal to čo potrebujem. Veď pánboh nás všetkých stvoril, tak aby sme to všetko mali, prečo nie. Myslel som na vás len mi to vypadlo, že vám tu napíšem. Pekný deň vám prajem. Verím že vám to pomôže alebo už ste sa z toho dostali skôr.

autor
12. máj 2025
@slavomir1984

Dobrý deň,

Pani zlatá, ja som sa už z toho úplne dostal a to tak, že som začal chodiť na adorácie v kostole, sv. omšu už absolvujem skoro každý deň. Predtým to bolo aj každý deň. Toto mi pomohlo a prestalo to resp. Naposledy som to mal 3.januára a potom už len občas. Minulí rok 10 až 15 dýchavíc a dusení za jednú noc. Skúšal som všetko možné aj magnézia. Nefajčím, nepijem, len ovocie a zelenina. Zdravý pohyb na čerstvom vzduchu a veľa modlidieb. Teraz už konečne spím. Konečne sa aj poriadne najem, hlavne pred spaním už môžem jesť takisto. Prestal som si merať aj tlak, pretože mi praskol vak na tlakomery. Behať som prestal, pretože mi zlyhavalo srdce. Semtam si vybehnem hore kopcom a vonku už mi je oveľa lepšie. Dokonca môžem už dlhšie debatovať s ľudmi a môžem sa aj trochu znepokojiť a vôbec nič mi nieje, ale radšej si dávam pozor a nepreháňam to. Takže keď sa náhodou pritrafím, tak sa len podržím že jak mi je dobre a už to len zlepšujem tým že sa modlím a to strašne veľa krát aj pri varení, aj v obchode. Denno denne sa radujem zo živote a teším sa len z maličkostí už len prácu mi treba. Noa kostol to je moje. Rozjímať z bohom, nič iné tu nepomôže. Podať si ruky na každej omši, ľudí stretnúť. Pomohli mi aj ľudia v kostole. Pán farár ešte čaká kedy prinesiem papier o krste a prídem sa vyspovedať. Moja prvá generalná spoveď v 40tke neskôr 1.sv príjimanie a birmovka. To už by som mal to čo potrebujem. Veď pánboh nás všetkých stvoril, tak aby sme to všetko mali, prečo nie. Myslel som na vás len mi to vypadlo, že vám tu napíšem. Pekný deň vám prajem. Verím že vám to pomôže alebo už ste sa z toho dostali skôr.

@slavomir1984 dakujem za vas komentar, ano aj ja sa snazim toto vsetko zverovar bohu a urcite mi v tom pomaha, stale sa mi to sem tam deje ale uz to beriem tak ze nic to nieje vsetko bude ok

slavomir1984
13. máj 2025

No teraz sa mi to stalo zase v noci, pretože som to zakríkol. Ale nebolo to až také ako predtým. No čo už, treba si to občas pripomenúť aby sme na to nezabudli. Teším sa na jarmok a teším zo všetkého. Každá maličkosť spôsobuje emócie. A nieje začo. Treba si uvedomiť, že niesme sami. Ja som stále myslel, že všetko musím urobiť sám a pritom toto všetko je v pobožnosti. Treba si užívať každý okamih. Ja si fotím západ slnka a skoro každý deň fotím niečo na mobil a teším sa z takej obyčajnej veci ako sú farby v mobile. Rád kreslím, dneska som si kúpil bombičky do atramentového pera. A veľmi ma baví písať písaným písmom, alebo proste len tak si čmárať po papierikoch. Úžasné na tom je to, že ma to baví a pritom len krátko, nezaberie mi to celý deň. Takéto veci pomáhajú človeku. Varenie a ďalšie.

Strana
z3