Ako riešiť pretrvávajúce problémy so sluchom?
Čaute. Mám taký problém. V sobotu som bola na APS, kvôli ušiam, dali mi kvapky...V nedeľu som bola na ORL pohotovosti, Mudr mi dala ATB, spreje, kvapky proste všetko. Od nedele 15h užívam atb. Bolesť nemám, dnes som už bez liekov na bolesť, atb užívam. Lenže to nepočutie stále trvá bezo zmeny. Na blizko počujem slabo, ale počujem, na diaľku vôbec. Uši nahrievam, kvapkám, používam infra lampu. Ale teda nezdá sa mi to, alebo teda nikdy sa mi to nestalo tak neviem. Mam zajtra zbehnúť k môjmu ORL ? On by mi urobil čo? Pichol bubienok, prip vystriekal? Akože viem, že to neni ani 72h od začatia atb ale takto sa nedá fungovať vôbec bez sluchu. A mam aj strach. Poraďte prosím.
ja som nepocula si 10 dni potom sa to zlepsilo
Ja som dlho nepočul po nasadení antibiotík. Časom to odišlo samo cca dva týždne
Ja som dlho nepočul po nasadení antibiotík. Časom to odišlo samo cca dva týždne
@jogy1984 no ja to nedávam, akože na veľmi blizko počujem, ale inak nič, mám tri deti, ťažko mi je to sa o ne starať keď nepočujem 😭 a to ticho je fakt hrozne. A hlavne veľmi sa bojim, či to je ok, nechcem ohluchnut 😵💫
Ja som mala PN 7 dni a dalsie 2 tyzdne home office lebo som pocula len so sluchatalkami na maximum. Chce to cas a spravnu liecbu. Ved orl nariadil kontrolu ci?
Mala si zápal uší a neboleli ťa?
Mala si zápal uší a neboleli ťa?
@luna11 nariadil áno, po dobrati atb mám ísť, ale ja fakt nič nepočujem a som na deti sama, tak je to ťažké, keď fakt nepočujem ani slovo (mam tri deti pod 6rokov) plus som čakala že začnem aspoň kúsok počuť po pravidelnom užívaní atb. Som v strese. Práveže dnes mi na 100% zalahlo aj druhe ucho, takže nepočujem absolútne.
@roxy2 bolesť nemám dnes po 5x ATB, že som si nemusela dať tabletku v ppriebehu dňa, až teraz večer som si dala
ukludni sa v prvom rade, si chora a prejde to, zacni brat lieky na alergiu, odpuchne ti vnutri sliznica a poomoze to, no a bud rada, ze to mas docasne, niektori sme toto stastie nemali a musime fungovat, starat sa o deti a chodit do prace... tak sa daj do kludu a vyliec to poriadne
No choď za doktorom. Podobne pocíti som mal aj ja
ukludni sa v prvom rade, si chora a prejde to, zacni brat lieky na alergiu, odpuchne ti vnutri sliznica a poomoze to, no a bud rada, ze to mas docasne, niektori sme toto stastie nemali a musime fungovat, starat sa o deti a chodit do prace... tak sa daj do kludu a vyliec to poriadne
@demografka ja som sa len pýtala a chcem urobiť všetko preto, aby to bolo dočasne a naozaj úprimne ľutujem všetkých so zrakovym a sluchovym (a akymkolvek) hendikepom, lebo ano, toto ma prefackalo ako ešte nič. Tak neviem prečo taký utok hneď.
To nebol utok, to bola rada aby si sa dala do pohody v prvom rade, v strese telo reaguje inac... proste sa nastav, ze to bude ok, s detmi daj hru, ze teraz budeme doma hlucni chvilku, proste treba cez to prejst, ja naozaj vela vyuzivam humor, inac by mi siblo 😉
Ahoj, to trvá niekedy aj 2-3 týždne. Ja som takto nepočula na začiatku tehotenstva, nedali mi žiadne ATB. To prejde, neboj 🙂
Mne po korone po zapale ostala opuchnuta aj eustachova trubica a bolo to velmi zle, liecba trvala pol roka a zakladom boli lieky na alergiu... pockaj kym zaberu atb, pomaly to bude lepsie, ale toto fakt potrebuje cas
Mne po korone po zapale ostala opuchnuta aj eustachova trubica a bolo to velmi zle, liecba trvala pol roka a zakladom boli lieky na alergiu... pockaj kym zaberu atb, pomaly to bude lepsie, ale toto fakt potrebuje cas
@vladi4444 ďakujem 🥹😭🫶🏼
@demografka ďakujem, užívam zenaro 1tbl denne. Neviem či to je dobre, ale je to antihistaminikum
Pomaha to na odpuch sliznice, drzim silno palce

Mala som to...pomohli mi antihistaminika si davat este na odpuchnutie sliznic