icon

Ako riešiť problémy s ušami a nepočutím?

filipjohns
21. okt 2024

Zdravim potrebujem pomôcť kto už mal podobný problém. Počujem dobre len niekedy sa mi stáva že nepočujem až tak dobre pretože musia mi to ľudia povedať na 2x aby som ich dobre počul. Stáva sa mi že mi niekedy z ničoho nič z ucha ide voda ako keby neviem čo to je. Pretože ja keď si čistim uši tak tými tyčinkami, nikdy som to nerobil ničím iným. Myslíte že mám upchaté bubienky kožným mazom? A ako sa ho nadmerné zbavím? Bez toho aby som musel nastvevovat doktora? Dakujem

lucka_ke
21. okt 2024

treba ísť na ORL, urobia ti preplach, doma neexperimentuj radšej

katkaseiner
21. okt 2024

tiez odporucam ist k orl lekarovi. Syn dlhodobo trpel laringitidami... konecne sme sa ich zbavili (klop klop nech nezakriknem) a uz 3x mal taku nadchu ze mu az sluch odisiel, resp. pocul len velmi hlucne rozpravanie. Teraz po tretom raze som s nim uz isla na usne.... stale ma taky zvyk sa spytat naspat, pritom som si dost ista ze zretelne som nieco povedala... ale sluch ma v poriadku...kedze ma len 9 je tazke zistit bez vysetrenia ci sa jedna len o blby zvyk sa hned zas spytat spat : prosim?

filipjohns
autor
21. okt 2024

@katkaseiner no presne rovnako ja sa tiež spýtam co prosím 😂

katkaseiner
21. okt 2024

@filipjohns ono ja pochopim ze ak sa nesustredis ze k tebe niekto rozprava a zrazu zacne rozpravat, mozno nezachytis prve slova (akoby si nebola pripravena ze ide hovorit na teba). Urcite skus orl, je to taka istota... synovi robili take testy v takej komore... na zvuky a na konkretne slova. Bola som tam, niektore slova som dokonca ja lepsie pocula ako on (on bol vo vnutri takej miestnosti, ja vonku) a on ich napriklad nezachytil. Napriek tomu to bolo vyhodnotene ze je vsetko v poriadku...

vlasica19
21. okt 2024

@lucka_ke suhlasim, su ludia, ktori by ti este v dnesnej dobe poradili aj zapalenu sviecku vlozit do ucha, to si pamatam, ze nasi kedysi davno mojej sestre robili, ten obraz sa mi vryl do mozgu a neviem ho vytesnit 😀 a neviem, ci nepocuje odvtedy este horsie. 🙈

filipjohns
autor
21. okt 2024

@katkaseiner a neboli to? Neublížia mi tým vyplachom? Lebo hovoria že ten maz v uchu je dôležitý

katkaseiner
22. okt 2024

@filipjohns praveze nic nemal moj maly vyplachovane.. v jednom uchu mu niečo vycistili ale len palickou a nejakou vodickou - len to mal chvilu mokre..

cacianka
22. okt 2024

Vatove tyčinky nie sú veľmi vhodné na čistenie uší.
V lekárni si môžeš kúpiť kvapky na čistenie, je tam návod
Ale radšej nespekuluj a choď na ORL. Ja som mala takéto prejavy, urobili mi výplach, cca 2 minúty , trochu pošteklí a hotovo. Počula som odrazu aj muchu prdnúť.
Maz sa mi držal niekde za rohom, bežne sa vybrať/ vyčistiť nedal.

dada5000
22. okt 2024

@filipjohns neboli to, len je trocha neprijemne. Moze to malicko stipat, ale len v pripade ze mas v uchu zapal. Po zapale trojklanneho nervu trpim ma nadmernu produkciu usneho mazu, z casu nacas vyplach potrebujem. Urcite smer ORL, podla tvojho popisu, nech sa ti neurobi zapal. A tycinky do ucha nepouzivaj, zatlacaju usny maz dovnutra.

enusamt
22. okt 2024

@filipjohns neboj.. vyplach je super... teplucka voda a fajne to stekli. Az mi oci pretaca 😀
Ja si ich uzivam raz rocne, od 3 rokov, a dobre.. nic neposkodilo